Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Η παρέμβαση του Ιστορικού Αρχηγού του ΕΝ.Ε.Κ. Πολύδωρου Δάκογλου


Από τότε που το Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα, το Κίνημά μας, έκλεισε τον κύκλο του, πιστός στην βασική αρχή που λέει "ότι γεννιέται κάνει τον κύκλο του και πεθαίνει", δεν σκέφτηκα σχεδόν ποτέ με τον τρόπο που ακούω να μιλάνε πολλοί συναγωνιστές μας... "αν τώρα υπήρχε το ΕΝΕΚ....". Σκέφτηκα όμως πολλές φορές ότι "... τέτοιας ποιότητας στελέχη θα έπρεπε να διευθύνουν έναν πολιτικό αγώνα κατά του συστήματος της παρακμής".
Συναγωνιστή Καρδαρά, το κείμενό σου, (ΕΔΩ) που διάβασα σήμερα στον ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ, με φουρτούνιασε. Είναι κείμενο γραμμής που θα ‘πρεπε να αποτελεί οδηγό αγώνος. Φράσεις όπως "ο εθνικισμός δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερά.
Οι τακτικές πολιτικές συμμαχίες του παρελθόντος, δεν εντάσσουν το κίνημα και την κοσμοθεωρία μας σε καμία από τις εκφράσεις του θνήσκοντος συστήματος», ξεκαθαρίζουν και οριοθετούν καταστάσεις.
Διαπιστώσεις όπως " Πρόκειται δηλαδή για μία μορφοποίηση του πατριωτισμού σε πολιτική πράξη και μάλιστα σε συνθήκες πολιτικής εντάσεως, αρχικό στάδιο μετασχηματισμού του στην πολιτική του έκφραση που είναι ο εθνικισμός", οδηγούν τον σχεδιασμό της όποιας δράσης εκεί όπου γεννιέται το νέο, το ανατρεπτικό, το ελπιδοφόρο.


Προσεγγίσεις με περιεχόμενο ουσίας όπως "τα κινήματα δεν είναι προϊόντα παρθενογενέσεως αλλά δημιουργούνται στα σημεία όπου συναντάται η έκφραση της συλλογικής αντιθέσεως προς την κατεστημένη πολιτική πραγματικότητα με αυτή την ίδια την πραγματικότητα", δείχνουν καθαρά και δημιουργικά τον τρόπο σύνδεσης ενός εθνικιστικού πολιτικού κινήματος με την δρώσα κοινωνία.
Δεν συνεχίζω άλλο. Θα πω μόνο πως με έκανες να νιώσω σαν "θηρίο σε κλουβί αιχμαλωσίας"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π