Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοίνωση για την άρνηση του νέου υπουργού Παιδείας να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΕΣΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ.
Ο εκάστοτε εκλεγμένος πρωθυπουργός ορίζει τους υπουργούς της κυβέρνησής του με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον του Έθνους και του Λαού. Δεν είναι όμως δυνατόν να τοποθετήσει στο υπουργείο παιδείας έναν αρνητή της γενοκτονίας τόσο των Ποντίων όσο και γενικότερα του Ελληνισμού της Ανατολής.
Αναφερόμεθα στον νέο υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κο Νίκο Φίλη, ο οποίος σε άρθρο του στο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ "Αυγή" αρνείται τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και θεωρεί ως εθνικιστικές απόψεις τα περί γενοκτονίας. Ανάμεσα στα άλλα αναφέρει: «Τα περί Γενοκτονίας ήταν μια απόφαση εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας και όχι διεθνούς σημασίας.
Γι’ αυτό και το ελληνικό κράτος ποτέ δεν προέβαλε στα διεθνή φόρα θέμα αναγνώρισης αυτής της «Γενοκτονίας», σε αντίθεση με τους Αρμένιους, οι οποίοι επεχείρησαν και πέτυχαν για τη δική τους περίπτωση απόφαση της γαλλικής γερουσίας. Αντιθέτως, η κυβέρνηση Σημίτη, με υπουργό Εξωτερικών τον Γ. Παπανδρέου, είχε προσπαθήσει να υποβαθμίσει τη σημασία της απόφασης περί Γενοκτονίας, μετά μάλιστα την αντίδραση της τουρκικής πλευράς. Η απόφαση αναδεικνυόταν σε «αγκάθι» για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».
Και όλα αυτά, τη στιγμή που η ίδια η Βουλή των Ελλήνων είχε παραγγείλει τη συγγραφή της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον διακεκριμένο πανεπιστημιακό καθηγητή, κ. Κων. Φωτιάδη, αλλά που στη συνέχεια αρνήθηκε να εκδώσει το 16τομο έργο του!


Τι οδηγίες θα δώσει άραγε ο, κατά δήλωσή του, άθεος υπουργός «… και θρησκευμάτων» κ. Φίλης για την συγγραφή των σχολικών βιβλίων και την διδασκαλία για το μέγα θέμα της ποντιακής γενοκτονίας; Θα ακολουθήσει την γραμμή Ρεπούση περί συνωστισμού στην Σμύρνη;
ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ θωρούν ότι οι απόψεις αυτές εντάσσονται σε ένα οργανωμένο σχέδιο απώλειας της εθνικής συνείδησης και της ιστορικής μνήμης της νεολαίας μας και καλούν όλα τα σωματεία του προσφυγικού Ελληνισμού, αλλά κυρίως τα ποντιακά, να αντιδράσουν με κάθε νόμιμο μέσον στις ανθελληνικές θέσεις του κ. Φίλη και να απαιτήσουν να ανακαλέσει τις δεδηλωμένες επί του θέματος απόψεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π