Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Κτίζοντας την νέα εθνική αντιπροσώπευση...


του Γιάννη Κουριαννίδη
Η αποχή από την κάλπη είναι μία στάση ενός αριθμού πολιτών που εμφανίζεται σε κάθε εκλογική διαδικασία και ποικίλλει αναλόγως του είδους των εκλογών και του ενδιαφέροντός τους. Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, όμως, της 20ής Σεπτεμβρίου 2015, η αποχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Για τους αναλυτές αλλά και τους δημοσκόπους, αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο. Για τους μεν, επειδή διέβλεπαν την απογοήτευση και κόπωση του εκλογικού σώματος και για τους δε, επειδή ήταν κάτι που το κατέγραφαν στις έρευνές τους. Η τάση προς αποχή από την εκλογική διαδικασία, εξάλλου, ήταν κάτι που είχε ξεκινήσει από καιρό. Από το 2009 μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, περίπου 800.000 πολίτες προστέθηκαν στον αριθμό αυτών που απείχαν από τις εκλογές, ενώ την 20ή Σεπτεμβρίου προστέθηκαν παραπάνω από άλλες 700.000.
Δηλαδή, συνολικά, παραπάνω από 1.500.000 πολίτες γύρισαν την πλάτη τους στο πολιτικό σύστημα κατά τα 5,5 τελευταία «μνημονιακά» έτη. Αυτό είναι κάτι που ούτε απαρατήρητο μπορεί να περάσει, αλλά ούτε και να υποτιμηθεί η σημασία του. Κι αν κάποιοι συνηθίζουν να ομιλούν για το τί διακυβεύεται σε κάθε εκλογική μάχη, η μετεκλογική διακύβευση είναι σίγουρα η διαχείριση του ποσοστού της αποχής. Ένα ποσοστό που μπορεί σήμερα να αγγίζει σχεδόν το μισό της ελληνικής κοινωνίας, αλλά σίγουρα η τάση του είναι και θα παραμείνει αυξητική, αφού η απαξίωση της πολιτικής από τους εκπροσώπους της παραμένει ισχυρή, κάτι που φαίνεται πια ακόμη και στις εσωτερικές διεργασίες των κομματικών μηχανισμών, όπως λ.χ. η πασαρέλα της γελοιότητας στη Νέα Δημοκρατία. 

Το υπάρχον πολιτικό σύστημα αδυνατεί να μας εκφράσει 
Όσο κι αν προσπαθεί το πολιτικό σύστημα και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του να αποσιωπήσουν και να υποβαθμίσουν τη σημασία του γεγονότος της τεράστιας αποχής, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι αυτή ήταν μία βαθειά πολιτική πράξη, μέγιστης σημασίας, που αυτομάτως απονομιμοποιεί οποιαδήποτε πολιτική πράξη της κυβέρνησης, αλλά και απαξιώνει οποιαδήποτε «αντιπολιτευτική» πρακτική. Οι Έλληνες πολίτες γύρισαν την πλάτη τους στο σύνολο του πολιτικού συστήματος, στράφηκαν ενεργά και συνειδητά ενάντια στο πολιτικό καρτέλ, στέλνοντάς του ένα σαφές μήνυμα: Δεν μας εκπροσωπείτε! Κανείς σας! Είστε φτιαγμένοι όλοι σας από τα ίδια σάπια υλικά της φαυλότητας και της διαφθοράς. 

Το σημαντικότερο είναι πως το μήνυμα αυτό αποτάθηκε προς όλους. Τόσο προς τα παλαιά κόμματα της μεταπολίτευσης όσο και προς τα γεννήματα των τελευταίων ετών που προσπαθούν να παρουσιαστούν ως κάτι το νέο και που ουσιαστικά αποτελούν τα δεκανίκια τους. Από την οργή του λαού δεν γλύτωσαν ούτε τα λεγόμενα άκρα του πολιτικού συστήματος, δηλαδή το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. Παρά τη συμπαγή και ομοιογενή συσπείρωσή τους, το πρώτο είδε μειούμενες τις δυνάμεις του κατά 37.000 ψηφοφόρους από τον Ιανουάριο του 2015, ενώ η δεύτερη κατά 9.000. Απέτυχαν δηλαδή να εγκολπωθούν τους αγανακτισμένους και απογοητευμένους πολίτες, αφού αυτοί κατάλαβαν ότι με τις πρακτικές και των δύο ουσιαστικά αποτελούν τα άλλοθι του πολιτικού συστήματος που δεν θα καταφέρουν ποτέ να γίνουν πλατειά λαϊκά κινήματα ανατροπής. Ακόμη πιο οδυνηρή, βεβαίως, η μοίρα του εγχειρήματος Λαφαζάνη…

Τί χρειάζεται λοιπόν η πατρίδα μετά από όλα αυτά που βιώνει σήμερα ο Ελληνισμός; 
• Ένα ακόμη κόμμα; 
• Μία ακόμη εναλλακτική λύση μέσα από το σημερινό πολιτικό σκηνικό; 
• Μία ανανέωση των υπαρχόντων πολιτικών κομμάτων; 
• Έναν ακόμη χαρισματικό και δημοφιλή ηγέτη; 
Σίγουρα τίποτε από όλα αυτά. Το πολιτικό σύστημα έχει από καιρό εξαντλήσει τις εφεδρείες του. Είναι πια ανίκανο να εκθρέψει και να αναδείξει πρόσωπα και συλλογικότητες ικανές να θέλξουν τον λαό. Είναι βαθειά σαπισμένο, ζέχει και αποσυντίθεται ραγδαία. 

Με κορωνίδα τις αξίες του Ελληνισμού 
Αυτό που απαιτείται να γίνει είναι να στηθούν νέες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές δομές του Ελληνισμού. Μέσα στο υπάρχον άθλιο και μίζερο ελλαδικό κρατίδιο, να δημιουργηθεί μία νέα πολιτεία, που να λειτουργεί παράλληλα με αυτήν που χάνεται, χρησιμοποιώντας τις δομές της και ό,τι μπορεί ακόμη να της φανεί χρήσιμο, αλλά συγχρόνως κτίζοντας τη νέα εθνική αντιπροσώπευση του Ελληνισμού, στηριγμένη στις διαχρονικές αξίες του, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, του συνεργατισμού και του κοινοτισμού. Η αποχή των πολιτών από τις διαδικασίες και τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού πρέπει να έχει αποδέκτες μόνον το παρελθόν και τους εκπροσώπους του. Μέσα από τους απέχοντες του χθες θα γεννηθούν οι ενεργοί πολίτες του αύριο. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Το πιο υγιές κομμάτι του Ελληνισμού βρίσκεται εκεί. Και διψά για όραμα, για αξιοπρέπεια και επιστροφή στην πρωτοπορία των πολιτισμένων λαών. Κι επειδή πρέπει να περάσουμε από τα λόγια και τις θεωρίες στην πράξη, επειδή αυτό έχει ήδη ξεκινήσει, όσο πιο γρήγορα βρεθούμε όλοι οι Έλληνες μεταξύ μας, όσο πιο γρήγορα κοινωνήσουμε σε σκέψεις, ιδέες και πράξεις, τόσο πιο κοντά θα φέρουμε αυτό το αύριο. Αν δεν το κάνουμε, να είμαστε σίγουροι ότι κάποιοι άλλοι, που ετοιμάζονται ήδη, θα το κάνουν αντί για μας… 

δημοσιευμένο στον Ελεύθερο Κόσμο 

8 σχόλια:

  1. Εξαίρετο άρθρο, όπως όλα τα άρθρα σας. Μακάρι να αποτελέσουν έναυσμα για προβληματισμό.
    (Σε επαϊοντες και μή...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι 1.500.000 δεν πήγαν να ψηφίσουν από το 2009 έως τώρα.

    Οι 500.000 περίπου Έλληνες που ξενιτεύτηκαν τα χρόνια του μνημονίου στις 4 άκρες του πλανήτη από το 2009 έως τώρα έκαναν αποχή;
    Δεν ζούσαν στην Καλαμαριά και δεν πήγαν να ψηφίσουν στην κρήνη.
    Ζούσαν και ζουν σαν μετανάστες στην Αυστραλία, στις Η.π.α. και σε διάφορες χώρες τις ευρώπης.
    Το να ζεις χιλιάδες χλμ μακριά από το εκλογικό σου τμήμα και να μην πηγαίνεις σε αυτό θεωρείται αποχή;

    100.000 περίπου Έλληνες πεθαίνουν κάθε χρόνο(από φυσικά αίτια, ατυχήματα, δολοφονημένοι από λαθροεισβολείς κλπ) .
    Πόσο σίγουροι είμαστε ότι ανανεώνονται οι εκλογικοί κατάλογοι;
    Φυσικά και δεν είμαστε αφού γνωρίζουμε πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο εργατικότητας και τιμιότητας στο δημόσιο.

    Δεν φέρνω κουκουβάγιες στην Αθήνα.
    Ξέρω ότι τα παραπάνω τα γνωρίζουν όλοι σχεδόν οι συνΈλληνες.

    Μια τρύπα στο νερό έκαναν όσοι Ελλαδίτες δεν πήγαν να ψηφίσουν.
    Όσοι δεν πήγαν να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή εννοώ.

    Τα ποσοστά των κομμάτων έμειναν ουσιαστικά αμετάβλητα και το ίδιο σχεδόν και οι βουλευτικές έδρες τους.
    Ελπίζω όλοι μας να γνωρίζουμε ότι το ποιός βγαίνει 1ος,2ος κλπ όπως και πόσους βουλευτές βγάζει δεν εξαρτάται από τον αριθμό των ψήφων ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΕΠΙ ΟΣΩΝ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.

    Το καθεστώς των δεξιών-κεντρώων-αριστερών βασανιστών των Ελλήνων στήνει γλέντια τρικούβερτα που μειώνεται ο αριθμός των Ελλήνων ψηφοφόρων.
    Έχει πολλούς, παρα πολλούς λαθροεισβολείς, λαθρεποίκους, αλλόφυλους, ισλαμοφασίστες έτοιμους να το ψηφίσουν.
    Το καθεστώς χαίρεται με τους δειλούς ριψάσπηδες, με τους απογοητεύμενους, με τους κουρασμένους, με τους λίγους.

    Οι αλλοδαποί λοιπόν είναι οι -> "...κάποιοι άλλοι, που ετοιμάζονται ήδη, θα το κάνουν αντί για μας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ότι σχεδόν ένας στους δύο από τους εγγεγραμμένους δεν προσήλθε στις κάλπες δείχνει ακριβώς το αντίθετο απ’ ότι υποστηρίζεις. Το ποσοστό της αποχής έφτασε το 44,1% (συμμετοχή των εγγεγραμμένων κατά 55,9%), ενώ το 2,45% όσων ψήφισαν έριξαν στην κάλπη άκυρο ή λευκό ψηφοδέλτιο (Αυτό που το πας!).
    650.000 ψηφοφόροι λιγότεροι τις προηγούμενες εκλογές, τον Ιανουάριο του 2015 είναι τεράστιο μέγεθος. Η αποχή είχε καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, καθώς η αύξησή της είναι μεγάλη ειδικά στα αστικά κέντρα, όπου δεν υπήρχε η δυσκολία της μετακίνησης, όπως για παράδειγμα σε νησιά ή άλλες απομακρυσμένες περιοχές.
    Δυστυχώς αν τα βλέπεις μέσα από το κομματικό πρίσμα και την αστική αντίληψη νομίζεις ότι έγινε τρύπα στο νερό. Η προσπάθεια του γνωστού στις πρακτικές Μιχαλολιάκου να χρεώσει τον Εθνικισμό με εγκληματικές ενέργειες λίγες ώρες πριν να ανοίξουν οι κάλπες αποδεχόμενος την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας Φύσσα ήταν ο λόγος που έχασε 10.000 ψήφους. Έκαστος στο είδος του.

    Για την ιστορία θα σε ενημερώσω όπως θύμισα προ ημερών και σε κάποιους παλαιούς συναγωνιστές με επιλεκτική μνήμη, που μας κατέκριναν που δεν ψηφίσαμε την Χρυσή Αυγή πώς όταν το ΕΝΕΚ κατέβαινε στις ευρωεκλογές , η ΧΑ που τότε στεγαζόταν στην οδό Κεφαλληνίας , μας έβριζε ως κοινοβουλευτικούς, μας λοιδωρούσε ως εθνικιστές (ενώ αυτοί ήταν οι Άριοι από τις στέππες της Ουγγαρίας!!) τότε προσδιορίζονταν βλέπεις ως εθνικοσοσιαλιστές, έριχναν φυλλάδια στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του ΕΝΕΚ που έγραφαν μαύρο στους πολιτικάντηδες. Αυτή ήταν η ...δική της στήριξη.

    Αρκετά ασχοληθήκαμε φίλε μου με τον χρυσαυγιτισμό γιατί μόνο σε αυτό πιστεύουν. Και πολύ σωστά λέει ο συν. Κουριαννίδης πως Μέσα από τους απέχοντες του χθες θα γεννηθούν οι ενεργοί πολίτες του αύριο. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Το πιο υγιές κομμάτι του Ελληνισμού βρίσκεται εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σωστα αυτα που γραφεις φιλε Δηνητριου..θυμηθηκες λεπτομερειες που οντως εγιναν ! θα σου πουν βεβαια κατα την προσφιλη τους τακτικη 'ε,ειμασταν παιδια τοτε..' ομως κι εμεις παιδια ειμασταν με μια διαφορα,ειχαμε και μυαλο! Παντως συν.asepites, αντι να προσπαθεις να κανεις το 'μαυρο ασπρο 'δες την πραγματικοτητα,μπραβο αναμφιβολα σε εναν κοσμο που επιμενει και ψηφισε παλι Χ.Α ομως τα σημαδια φθορας ειναι ξεκαθαρα και τα αιτια ειναι πολλα και...οδηγουν πολυ πισω και σε βαθος..?

      Διαγραφή
  4. Α. Δημητρίου
    Το ξέρω και το ξέρουμε όλοι μας το ποσοστό της αποχής που λες όπως και το ότι ενώ είμαστε σχεδόν 10.000.000 εγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους οι Ε-Λ-Λ-ΑΔ-Ι-Τ-Ε-Σ είμαστε δεν είμαστε 10.000.000.
    Αυτά που λέω δεν τα βγάζω από το μυαλό μου αλλά τα λέει το υπουργείο εσωτερικών και η τελευταία απογραφή.
    Άρα αφού έχουμε κάτι λιγότερο από 2.000.000 ανήλικα Ελληνόπουλα έχουμε περίπου 2.000.000 παραπάνω ενήλικες ψηφοφόρους.
    Τα έχω ξαναγράψει βρε Α. Δημητρίου και πλέον όλοι μα όλοι οι Έλληνες που είναι χρήστες του διαδικτύου το γνωρίζουν άριστα.Και εσείς το γνωρίζετε άριστα γιατί αλλιώς δεν θα έγραφα εδώ μέσα.
    Ε να μην το θυμίζουμε λοιπόν το γεγονός αυτό;
    Εγώ δεν καταγράφω απλά ένα ποσοστό αλλά αναλύω και αιτιολογώ με ντοκουμέντα και αποδείξεις ότι τα 2.000.000 της αποχής ΔΕΝ είναι ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ αλλά μετανάστες Έλληνες που επειδή γεννήθηκαν στην Ελλάδα όταν έγιναν 18ετών ΑΥΤΟΜΑΤΑ γράφτηκαν στους εκλογικούς καταλόγους.Και οι υπόλοιποι είναι πεθαμένοι που δεν σβήστηκαν.
    Τα υπόλοιπα μην τα ξαναγράψω, θα γίνω κουραστικός.
    Στα 8.000.000 λοιπόν μετράμε την αποχή και αφαιρώντας 500.000 νέους μετανάστες από το 2009 και μετά.
    Οι 650.000 συριζα και νδ κατά συντριπτική πλειοψηφία δεν πήγαν να ΞΑΝΑψηφίσουν.Δεν το λέω εγώ αλλά τα αποτελέσματα των εκλογών.
    Κανένα κομματικό γυαλί δεν φοράω γιατί έχω πει πολλάκις εδώ μέσα ότι η Χρυσή Αυγή ΔΕΝ είναι ΟΛΟΣ ο εθνικιστικός χώρος.
    Όμως βλέπω ότι ο υπόλοιπος εθνικιστικός/πατριωτικός/εθνικοκοινωνιστικός χώρος δεν κάνει απολύτως τίποτα.Κοινοβουλευτικά εννοώ.
    Το εθνικό μέτωπο τίποτα, ο λα.ο.ς. τίποτα, κανένα άλλο νέο κόμμα/κίνημα τίποτα.
    Κοινοβουλευτικά το ξαναλέω.Δεν συμμετέχουν καν σε εκλογές, δεν υπάρχει ενδιαφέρον από Έλληνες μη χρυσαυγίτες να ενταχθούν σε αυτά τα κόμματα.
    Άρα τι κάνουν; Δεν παραδίνονται άνευ όρων και χωρίς να δώσουν ούτε μια μάχη;
    'H μήπως να περιμένουν ακόμα 10-20-30 χρόνια που θα έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα στην Ελλάδα μήπως και...ίσως...όταν θα...εφόσον και επειδή...θα γεννηθούν οι ενεργοί πολίτες του αύριο.
    Και δεν ειρωνεύομαι ούτε σαρκάζω.
    Λέω αυτά που συζητώ με πολλούς μα παρα πολλούς του περιβάλοντος μου.Και όλοι μου λένε ότι μετά την Χρυσή Αυγή(με τα λάθη της, με τις λαθάρες της αν θες) οι υπόλοιποι είναι ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ και ότι άλλο έγραψα στο παραπάνω μου σχόλιο.
    ΔΕΝ πρίζωνω και ΔΕΝ προσβάλω αλλά δεν ξέρω πως αλλιώς να γράψω την αλήθεια αυτή.Πραγματικά δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ asepites
      Στο θέμα της αποχής τοποθετήθηκα με επίσημα στοιχεία και όχι υποθετικά.

      Τώρα για τον εθνικιστικό χώρο που λες πως δεν κάνει κάτι κοινοβουλευτικά συμφωνούμε. Και όταν έκανε πρόσφατα (Εθνικό Μέτωπο) δεν στηρίχθηκε. Και αυτό που είναι σίγουρο είναι πως οι συνδρομές των μελών του δεν ήταν τόσες πολλές όσες της ΧΑ που να μπορέσουν να κατεβαίνουν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και επί χρόνια. (ο νοών νοείτω)

      Και φυσικά δεν έχει νόημα να σου δίνεται η μοναδική ευκαιρία να μπαίνεις στην βουλή και συ να την σπαταλάς σε εν δυο κάτω, παρελάσεις, αστυνόμευση λαϊκών αγορών, ξυλοδαρμούς (και εθνικιστών)..
      Δεν έχει νόημα να είσαι στην βουλή και να μην εξυπηρετείς τίποτα παρά μόνο το σύστημα που πατάει επάνω σε αυτά που λες και κάνεις για να περνάει νομοσχέδια και να στοχοποιεί τον εθνικισμό.
      Δεν έχει νόημα να σε αποκλείουν από παντού, να είσαι ανύπαρκτος, να μην σε υπολογίζουν και όταν δεν σε καλούν στο ντιμπέιτ να φυγομαχείς(βλ. Μιχαλολιάκο) και να μην κατεβάζεις διαδήλωση διαμαρτυρίας τα μέλη σου..

      Όχι φίλε μου ούτε βρίζεις, ούτε μπριζώνεις, έχεις επίπεδο και ίσως να είσαι από τους ελάχιστους που στηρίζεις ΧΑ και συμβαίνει αυτό. Θα σου πω και μια είδηση που δεν έχει παίξει..Εδώ και λίγο καιρό γίνονται προσπάθειες και είμαστε σε καλό δρόμο. Εντός του 2016 τα νεώτερα

      Διαγραφή
    2. Δεν τοποθετήθηκες με επίσημα στοιχεία αλλά παρέθεσες, κατέθεσες επίσημα στοιχεία.
      Έκανες μια ξερή καταγραφή και καλώς έκανες έτσι, αν έτσι έκρινες.
      Εγώ ανέλυσα τα στοιχεία αυτά.Πιο απλά δεν μπορώ να τα γράψω.Οι αναγνώστες ας κρίνουν όπως νομίζουν.
      Αν νομίζουν ότι στην Ελλάδα των 500.000 ξενιτεμένων τα last years με τους 7.500.000 ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ υπάρχουν σχεδόν 10.000.000 εγεγραμμένοι ψηφοφόροι οι οποίοι ΔΕΝ είναι ούτε πεθαμένοι πολλοί από αυτούς ούτε ξενιτεμένοι εδώ και δεκαετίες(όπως-φίλοι-μου στην Γερμανία και στην Αυστραλία που είχαν γεννηθεί στην Ελλάδα αλλά πλέον έρχονται μιά-στο-τόσο) ε να χέσω και τα πτυχία μου και την εργασιακή μου εμπειρία.

      Για το Εθνικό Μέτωπο-και το κάθε εθνικό μέτωπο- εσύ απλά σχολιάζεις το αποτέλεσμα.
      "...δεν στηρίχτηκε..." , "δεν είχε πολλές συνδρομές μελών..."
      Ναι σε ευχαριστώ αλλά αυτά τα ξέρουμε Ο-Λ-Ο-Ι Μ-Α-Σ.
      ΓΙΑΤΙ δεν το στήριξαν οι ανένταχτοι εθνικιστές/πατριώτες, οι μη χρυσαυγίτες αν θες;
      Είναι τόσο λίγοι αριθμητικά;
      Δεν τους ενέπνεε;
      Υπάρχουν άλλοι λόγοι;
      To να κατέβει ένα οποιοδήποτε κόμμα σε εκλογές όλοι μας γνωρίζουμε ότι απαιτούνται ελάχιστες χιλιάδες € για τα παράβολα και τα σχετικά.Ενώ για ενοικιάσεις γραφείων υπάρχει αμέτρητος αριθμός ξενοίκιαστων χώρων όπου οι ιδιοκτήτες τους ζητάνε απλά να πληρώνεις τον ενφια και από ενοίκιο ότι ευκαιρείς.Άρα το χρήμα δεν είναι δικαιολογία σε καμία περίπτωση.

      Διαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π