Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ισοδύναμη Δικαιοσύνη


«Να βρείτε τα ισοδύναμα». Αυτό είναι ένα από τα κλισέ των δανειστών οποτεδήποτε η κοινωνία αντιδρά σε περικοπές μισθών και συντάξεων ή σε επιδρομές στην υπερφορολογηθείσα περιουσία των Ελλήνων. Με λίγα λόγια, οι πιστωτές θέτουν το δίλημμα στους πολίτες αν προτιμούν να εκτελεστούν οικονομικά διά τυφεκισμού ή απαγχονισμού. Με ψαλίδισμα των δικαιωμάτων τους ή με ακόμα πιο δυσβάσταχτους φόρους.
Αυτή η προσβλητική για το έθνος μας προσταγή της εύρεσης των ισοδυνάμων, που αναπαράγεται ολοένα και πιο συχνά από εκείνους που θα έπρεπε να είχαν ήδη υποδείξει τρόπο εξόδου από την κρίση, είναι παραπλανητική και ευτυχώς υπάρχουν δυνάμεις και θεσμοί που το αποδεικνύουν.
Η Δικαιοσύνη είναι το τελευταίο αποκούμπι μας. Η συντριπτική πλειονότητα των λειτουργών της σε κάθε ευκαιρία δείχνει ότι μπορεί να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό της χώρας και να απαλυνθεί ο πόνος από το βαθύ τραύμα που έχουν προκαλέσει όσοι έθεσαν την πατρίδα μας στη δικαιοδοσία των -κατά Γ. Παπανδρέου- «δανείων δυνάμεων».

Ενδεικτικά αναφέρονται δύο σημαντικές ενέργειες του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι οποίες, συνδυαζόμενες, δύνανται να επαναφέρουν στον νόμιμο κτήτορά τους, τον ελληνικό λαό, κολοσσιαία ποσά που αφαιρέθηκαν παρανόμως.
Μία απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αφορά θέμα που είχε επαναφέρει στη δημοσιότητα η «κυριακάτικη δημοκρατία». Στα τέλη Νοεμβρίου κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι φωτογραφικές ρυθμίσεις με τις οποίες ακυρώθηκε ο καταλογισμός των 30.000.000 ευρώ που πετάχθηκαν κυριολεκτικά από το παράθυρο για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου «Αθήνα 1997».

Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης, που δεν δικαιολόγησαν επαρκώς δαπάνες 30.000.000 ευρώ, θα κληθούν να πληρώσουν οι ίδιοι όσα χρεώθηκαν οι πολίτες.
Επίσης, στην έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου και αφορά το οικονομικό έτος 2012, αποκαλύφθηκε ότι ματαιώθηκαν παράνομες πληρωμές ύψους 174.973.738 ευρώ! Κι αυτά είναι ένα ίχνος από την ευεργετική επιρροή που μπορεί να ασκήσει η Δικαιοσύνη στην καθημερινότητα όλων.
Εστιν δίκης οφθαλμός!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π