Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Επωλήθη η Ελλάς.


Μεταβιβάζεται το σύνολο της περιουσίας του Δημοσίου (ακόμη και τα μελλοντικά έσοδα από πετρέλαια και φυσικό αέριο)
Το σύνολο της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου μεταφέρεται στο νέο Κατοχικό Ταμείο, σύμφωνα με το κείμενο συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Στο κείμενο, που διέρρευσε χθες, φαίνεται ξεκάθαρα πως η Ελλάς... επωλήθη!
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ως προαπαιτούμενη η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία εκτός από τα ακίνητα που σήμερα ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), θα μεταφερθεί στο νέο Ταμείο και η «ιδιοκτησία (legal ownership) όλων των περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται υπό τη διαχείριση της Ελληνικής Δημοκρατίας, με περιορισμένες εξαιρέσεις που θα συμφωνηθούν, ειδικά όταν υπάρχουν εμπόδια στη μελλοντική εμπορική αξιοποίηση του περιουσιακού στοιχείου, όπως στις περιπτώσεις των παραλιακών ακινήτων, αρχαιολογικών χώρων κ.λπ.».
Επιπλέον θα δημιουργηθεί και «μια αρχική λίστα» προς πώληση κρατικών εταιριών που σήμερα δεν ελέγχονται από το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ στο Κατοχικό Ταμείο θα περάσουν και μελλοντικά έσοδα από έρευνες υδρογονανθράκων.


Το ίδιο κείμενο αποκαλύπτει πως το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) έχει εγκρίνει από τη Μεγάλη Τρίτη (26 Απριλίου) το ανανεωμένο πρόγραμμα αξιοποίησης (Asset Development Plan), το οποίο περιλαμβάνει όλα τα περιουσιακά στοιχεία που κατείχε στις 31 Δεκεμβρίου 2014. Η έγκριση έγινε χωρίς να υπάρξει σχετική ανακοίνωση από το Ταμείο.

Στόχος του προγράμματος είναι η άντληση (εξαιρουμένων των εσόδων από πώληση τραπεζικών μετοχών) 2,5 δισ., 2,2 δισ. και 1,1 δισ. ευρώ για τα έτη 2016, 2017 και 2018 αντίστοιχα. Το συγκεκριμένο σχέδιο περιλαμβάνεται μάλιστα ως συμπλήρωμα στο κείμενο της συμφωνίας, όπως αναφέρεται σχετικά. Στον κατάλογο δεν θα περιλαμβάνονται φυσικά οι εννέα ιδιωτικοποιήσεις που λέει πως θα προωθήσει η κυβέρνηση, αλλά το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του ταμείου.

Μεταξύ των προαπαιτουμένων για τις ιδιωτικοποιήσεις είναι να εγκριθεί και από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) το επιχειρησιακό σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ που περιλαμβάνει 19 περιουσιακά στοιχεία. Μάλιστα η σχετική απόφαση, μαζί με το Asset Development Plan, πρέπει να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το επιχειρησιακό σχέδιο θα ανανεώνεται σε εξαμηνιαία βάση με ταυτόχρονη επανέγκρισή του από το ΚΥΣΟΙΠ.

Η έγκριση της συμφωνίας πώλησης του Ελληνικού στο επενδυτικό σχήμα υπό την Lamda Development από τη Βουλή μέχρι το τέλος Ιουνίου περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα. Προβλέπεται επίσης η αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) με την προώθηση της σχετικής νομοθεσίας μέχρι τον Σεπτέμβριο, ώστε να προχωρήσει η συμφωνία με τη γερμανική Fraport για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

το άρθρο του Στέλιου Κράλογλου από την εφ. δημοκρατία μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο εδώ μαζί με όλα τα επώδυνα κατοχικά μέτρα που οι κομμουνιστές επιβάλλουν στην πατρίδα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π