Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα που οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Με χρηματοδότηση Σόρρος. Δύο νέα βιβλία ιστορίας των Βαλκανίων από τους εθνοαποδομητές Χριστίνα Κουλούρη και Κώστα Καρρά


Με την ενεργό στήριξη και συμμετοχή του ευρωβουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Γραμματικάκη παρουσιάστηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο τα δύο νέα βιβλία Ιστορίας, που εξέδωσε το «Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη»,που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Τα βιβλία αυτά προορίζονται για τη διδασκαλία της Ιστορίας στα βαλκανικά κράτη και «στοχεύουν στην κατανόηση μεταξύ των λαών μέσα από την υιοθέτηση μιας κριτικής ματιάς της Ιστορίας». Καλύπτουν την περίοδο από τον Ψυχρό Πόλεμο έως και το έτος 2008 και έτσι συμπληρώνουν τα τέσσερα προηγούμενα βιβλία του Κέντρου, που εκτείνονται μέχρι και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Καίρια συμβολή στις νέες αυτές εκδόσεις είχαν η καθηγήτρια Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Χριστίνα Κουλούρη και ο ιστορικός Κώστας Καρράς, οι οποίοι παρουσίασαν στο Ευρωκοινοβούλιο τις νέες εκδόσεις.
Θυμίζουμε ότι η Χριστίνα Κουλούρη, ήταν η αγαπημένη συνεργάτης και δεξί χέρι της γνωστής Θάλειας Δραγώνα. (Η Θάλεια Δραγώνα ήταν η ευνοούμενη συνεργάτης της Μαριάννας Κουτσίκου η οποία έγραψε τα περί συνωστισμού που προκάλεσε τους νεκρούς στην Σμύρνη).
Θυμίζουμε ακόμη ότι και οι δύο είναι δημιουργήματα του γνωστού εθνοαποδομητή  τ. καθηγητή του Παντείου Αντώνη Λιάκου, στον οποίο ο Νίκος Φίλης ανέθεσε την διεύθυνση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και την κατάρτιση του Εκπαιδευτικού προγράμματος που ήδη ισχύει.
Θυμίζουμε τέλος ότι το ίδρυμα Τζωρτζ Σόρος χρηματοδοτεί και στηρίζει το«Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Ε.Π.ΜΟΝΟΣ



2 σχόλια:

  1. Η λεξη εθνικιστικο ειναι υποδυεστερη της λεξης εθνικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καταρχήν γράφεις λάθος την λέξη. Υποδεέστερη λέγεται και γράφεται και όχι υποδυεστερη. Μετά ως λέξη το εθνικιστικό ακολουθεί την λέξη έθνος καθώς είναι παράγωγο αυτής. Αλλά και ιδεολογικά ο εθνικισμός δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχε το έθνος.

      Διαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π