Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Eθνική εορτή; Ωραία, δεν θα δουλεύω.. (του Γιώργου Τσιτώνα)



      Αν ρωτήσεις κάποιον προοδευτικό νεοέλληνα ποιες Εθνικές Επετείους γνωρίζει θα σου πει αμέσως 25η Μαρτίου και  28η Οκτωβρίου. Λεπτομέρειες δεν θα ξέρει, στην καλύτερη θα σου πει σωστά ποιους πολεμήσαμε, και μέχρις εκεί. Τις ξέρει όμως διότι.. έχει ρεπό! Ε αυτό αρκεί! Ειδικά δε αν πέφτουν Δευτέρα ή Παρασκευή..ζήτω το Έθνος!
   29η Μαΐου ας πούμε και 1η Απριλίου δεν μας αγγίζουν μιας και δουλεύουμε. Άλλωστε γιατί να μην δουλεύουμε την πρωταπριλιά, επειδή είναι έθιμο να λέμε ψεματάκια; Απλά έτυχε να συμπέσει με την επέτειο της ενάρξεως του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ.. Αλλά μήπως με τις ημερομηνίες που έχουν να κάνουν με τον Χριστιανισμό ή την Πολιτική δεν κάνουμε το ίδιο; Δυστυχώς ο 15υγουστος πέφτει Τρίτη φέτος.. Το Πολυτεχνείο όμως Παρασκευή! Φονιάδες των Λαών, Αμερικάνοι! Αυτοί είμαστε…; Όχι!! Αυτό θέλουν να μας κάνουν όμως.

   Σε ένα αυτόχθον γένος όπως το Ελληνικό, με καταγεγραμμένη Ιστορία δεκάδων χιλιάδων ετών και ανθρωπολογικά ευρήματα εκατομμυρίων ετών, είναι φυσικό να κοσμούνται οι σελίδες της Ιστορίας του με στιγμές δόξας, με ημερομηνίες περηφάνιας, ξεχωριστών ανδραγαθημάτων και μοναδικών προσωπικοτήτων. Δεν θα πω το κλασικό, όταν εμείς δημιουργούσαμε δλδ Πολιτισμό οι άλλοι ήταν πάνω στα δέντρα, όχι. Αλλά όταν οι άλλοι έτρωγαν καρπούς εμείς είχαμε χοληστερίνη! Δεν είναι εγωιστικό, η αλήθεια είναι! Αμέτρητες ημερομηνίες -που θα μπορούσαν να κοσμούν τα ημερολόγιά μας- και φωτεινές προσωπικότητες που έδειξαν τον δρόμο στην Οικουμένη δεν έχει κανένας άλλος λαός να επιδείξει, και μάλιστα από κάθε χρονική περίοδο!

  
Δυστυχώς όλος αυτός ο πλούτος μένει όχι μόνο ανεκμετάλλευτος, αλλά αποκρύπτεται επιμελώς και ποικιλοτρόπως από τους ιθύνοντες. Γνωρίζετε πόσες διδακτορικές διατριβές, πόσες μεταπτυχιακές εργασίες έχουν δοθεί, εν Ελλάδι, στους φοιτητές μας, πάνω στην ζωή ας πούμε του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Μεγαλέξανδρου, του Αριστοτέλη; ΚΑΜΙΑ!! Αντίστοιχα σε ευρωπαϊκά και αμερικάνικα Πανεπιστήμια; Χιλιάδες! Γνωρίζετε ποιός ήταν ο κύριος λόγος που δημιουργήθηκε η Ακαδημία Αθηνών, από τον Δικτάτορα μάλιστα Πάγκαλο; Η έκδοση του συνόλου του έργου των Αρχαίων Ελλήνων Κλασικών! Καμία έκδοση δεν έχει γίνει, μέχρι σήμερα!
   Σε ένα παράλληλο σύμπαν, κάθε μέρα θα μπορούσε να είναι και ημέρα Εθνικής Υπερηφάνειας..


Γίνεται φανερό λοιπόν πως σε εμάς επαφίεται η μεταλαμπάδευση αυτών των γνώσεων στα νέα παιδιά, μέσω της αναζήτησης, της μελέτης και της εφαρμογής των διδαγμάτων που έχει να μας δώσει το παρελθόν μας, πάνω στο οποίο μπορούμε να στεριώσουμε το παρόν και να σχεδιάσουμε το μέλλον μας. Η κάθε επέτειος θα μπορούσε να είναι και μια λαμπρή ευκαιρία μέσα στις σχολικές αίθουσες ή έστω στα σπίτια μας, για συζήτηση, σκέψη, όνειρα! Προσωπικότητες και γεγονότα δείχνουν τον γνωστό –από τον Μύθο του Ηρακλή-  δρόμο της Αρετής και της Κακίας, στο χέρι μας είναι ποιόν θα ακολουθήσουμε. Όμως… δεν θα το κάνουμε από μόνοι μας. Ποτέ δεν το κάναμε. Πάντοτε ο καλός Θεός της Ελλάδας έστελνε τον Ένα να μας ενώσει, με την βία συνήθως, για το καλό μας. Βασιλιά, Αυτοκράτορα ή μπαρουτοκαπνισμένο στρατιωτικό Ηγέτη. Μόνο υπό αυτές τις συνθήκες διαπρέψαμε και μεγαλουργήσαμε, κακά τα ψέματα. Βρείτε μου μια έστω περίοδο δόξας και τιμής επί κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας..

   Σήμερα υπάρχει αυτός ο Ένας, ο ξεχωριστός Ηγέτης; Στον ορίζοντα, όχι. Τότε ας τον δημιουργήσουμε! Ας γαλουχήσουμε την νέα γενιά με ιδανικά, αξίες και όνειρα! Ας γεμίσουμε τα μυαλά της με γνώσεις που μπορούν αντικειμενικά να την κάνουν να νοιώσει όχι μόνο υπερήφανη για αυτόν εδώ τον τόπο, μα και να κάνει χρέος της να τον ξαναφέρει στην φυσική του θέση, στην κορυφή! Ας γίνει ο κάθε πατέρας ένας νέος Φίλιππος Β’, το κάθε σπίτι μια νέα Μίεζα όπου θα θέλει ο δικός του Αλέξανδρος να τον ξεπεράσει! Με υπομονή, επιμονή, έρευνα, μελέτη, ενδυνάμωση πνεύματος και σώματος, με το παράδειγμα! Ακόμα και σε τούτες τις στιγμές που τα Ελληνικά Ιδανικά και Ιδεώδη γίνονται στάχτη στον βωμό της Παγκοσμιοποίησης εμείς να παίρνουμε θάρρος από τον Μύθο του Φοίνικα!!
Εν αναμονή… 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π