Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Αγωνιστικό Ημερολόγιο: Οδός Νεμέσεως 30 - Τ.Ο. Ε.Ν.Ε.Π - ΕΝ.Ε.Κ Αχαρνών, Λίκνο Εθνικισμού


ΕΝΕΠ Τοπική Οργάνωση Αχαρνών Αγ. Νικολάου
από το εσωτερικό των γραφείων της
Η Τοπική Οργάνωση (Τ.Ο) Αχαρνών – Αγ. Νικολάου υπήρξε το αγωνιστικό λίκνο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.
Η Ιστορία της ξεκινάει λίγο μετά την δημιουργία του κόμματος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ τον Σεπτέμβρη του 1977 με τα πρώτα γραφεία να ανοίγουν και να λειτουργούν σαν προεκλογικό κέντρο απέναντι από τον ηλεκτρικό σταθμό του Αγ. Νικολάου λίγο πριν τις Βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου 1977.
Μετά τις εκλογές, όπου το κόμμα της Ε.Π πήρε ποσοστό 7% εκλέγοντας 5 Βουλευτές, τα γραφεία μεταφέρθηκαν από τον Ι. Ναό του Αγ. Νικολάου, όμως δεν λειτούργησαν ποτέ με τα ενοίκια να τρέχουν.
Μέχρι τότε ήμουν ενταγμένος οργανικά στα κεντρικά γραφεία της νεολαίας της Ε.Π, της Ε.Ν.Ε.Π, στην οδό Ακαδημίας, όπως και οι περισσότεροι συναγωνιστές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ η ηγεσία του οποίου ήταν και η ηγεσία της Ε.Ν.Ε.Π και η οποία είχε στην ουσία σηκώσει όλο το βάρος του προεκλογικού αγώνος του κόμματος.

"ΞΕΠΗΔΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ
ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ"
Ομιλητής ο συν. Γιάννης Σχοινάς
Ήταν τότε λοιπόν όταν ένα βράδυ ο Συναγωνιστής Γιάννης Σχοινάς Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ν.Αττικής της Ε.Ν.Ε.Π. με κάλεσε να συζητήσουμε, στην ουσία να μου ανακοινώσει την απόφαση της διευθύνσεως Οργανώσεως να αναλάβω την ενεργοποίηση και αγωνιστική δραστηριοποίηση της Τ.Ο. Ε.Ν.Ε.Π Αχαρνών. Απαντώντας με δύο μόνο λόγια σε τυχόν απορίες, γιατί μέχρι τότε δεν λειτουργούσαν τα γραφεία, δεν έχει σημασία η αναφορά σε πρόσωπα και ονόματα, απλά η μικροαστική νοοτροπία, ο «αγώνας» της οποίας άρχιζε λίγο πριν τις εκλογές και τελείωνε το βράδυ των εκλογών… αυτήν ακριβώς τη νοοτροπία εμείς οι νέοι του κινήματος είχαμε αποφασίσει να αλλάξουμε, ειδικά στη νεολαία, μετατρέποντάς την σε ενεργητική δύναμη, μέσα από την ιδεολογία του ελληνικού εθνικισμού, με αγωνιστική δράση, με όραμα, με προοπτική.. Τα γραφεία της Τ.Ο Αχαρνών άνοιξαν, οργανώθηκαν εσωτερικά και χρειάστηκε λιγότερο από ένας μήνας για να συγκροτηθεί η πρώτη επιτροπή συντονιστών η οποία προχώρησε και στην πρώτη πολιτική συνεστίαση με στόχους να «ζωντανέψει» αγωνιστικά τον κόσμο της περιοχής αλλά και να εξοικονομήσει κάποιο οικονομικό κέρδος προκειμένου να καλύψει ενοίκια των γραφείων κ.ο.κ.
Η συνεστίαση έγινε στην γνωστή ταβέρνα «ΦΟΙΝΙΚΕΣ» και ήταν το πρώτο αγωνιστικό «στοίχημα» αποφέροντας τα πρώτα οικονομικά και οργανωτικά έσοδα στην Τ.Ο.
Ήταν η αφορμή για την πρώτη μου εμπειρία όσον αφορά την τηλεφωνική κινητοποίηση μελών και φίλων της περιοχής για την ενημέρωσή τους και εννοείται την διάθεση προσκλήσεων, κινητοποίηση την οποία έκανα κάθε απόγευμα μετά την εργασία μου από τα γραφεία της Τ.Ο. Αχαρνών δεν είχαμε ακόμη τηλέφωνο. Στην προσπάθειά μας για την επιτυχία της συνεστίασης είχαμε την αποφασιστική στήριξη του Προέδρου της Ν.Ε. Αττικής συν. Γιάννη Σχοινά.

Η ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΟΥΣ «ΦΟΙΝΙΚΕΣ»

Η πρώτη μετεκλογική συνεστίαση της ΤΟ ΕΝΕΠ Αχαρνών
στο κέντρο ΦΟΙΝΙΚΕΣ -διακρίνεται ο πολιτευτής της Ε.Π.
Χρήστος Ρίζος
Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας και έγινε ο εφαλτήρας για την αγωνιστική εκτίναξη της Τ.Ο. Αχαρνών. Από την επόμενη μέρα οι εγγραφές νέων μελών διαδέχονταν η μία την άλλη, οργανώθηκε αρτιότερα η επιτροπή συντονιστών, (Ε.Σ) οργανώθηκαν οι ομάδες εργασίας, καθιερώθηκαν κάθε εβδομάδα ομιλίες στα πλαίσια της Σχολής Εθνικής Μορφώσεως (Σ.Ε.Μ) έγιναν εκθέσεις φωτογραφίας σε πλατείες της περιοχής, όπου τα μέλη της Τ.Ο. «όργωναν» σχεδόν καθημερινά την περιοχή με αφισοκολλήσεις, εφημερίδες τοίχου, συνθήματα, ενώ, όπως ήταν φυσικό, δεν έλειπαν οι αντιπαραθέσεις στο πεζοδρόμιο με την ΚΝΕ την Ν.ΠΑΣΟΚ κ.ο.κ.
Εδώ αξίζει να επισημάνω ότι δύο τοπικά γραφεία της ΟΝΝΕΔ στην περιοχή «απορφανίστηκαν» από νέα παιδιά τα οποία εντάσσονταν το ένα μετά το άλλο ή και ομαδικά στο δυναμικό των μελών μας σαν αποτέλεσμα της έντονης αγωνιστικής παρουσίας μας…

Από την ίδια εκδήλωση κατάμεστη η αίθουσα από οπαδούς
της Ε.Π. και φίλους και μέλη της Ε.Ν.Ε.Π. ΤΟ Αχαρνών  
Στο οικονομικό επίπεδο αμέσως μετά την επιτυχία της συνεστίασης της Ε.Ν.Ε.Π, κάναμε αίτηση παροχής τηλεφωνικής γραμμής και γενικά εξοπλίσαμε τα γραφεία με όλον εκείνον τον εξοπλισμό για την σωστή λειτουργία της Τ.Ο.
Νέα παιδιά, συναγωνιστές με ενθουσιασμό και αγωνιστικότητας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και την ζωντάνια τους, ποιους να πρωτοθυμηθώ.. Ο Τάσος Γκιάτης, ο Γιώργος Μπίσιας, η Πηνελόπη Λαμπρινού, Ο Φώτης Αράπης, ο Θανάσης Στύλιας, ο Δημήτρης Δεσιώτης, ο Κώστας Μαλαφάντης, ο Γιάννης Πανταζής, ο Αλέκος Καλημέρης, ο Στρίφας Νικόλαος, ο Αλέξανδρος Μάλας, ο Χρήστος Παπανικολάου, ο Αναγνωστέλος Θεόδωρος, ο Κωστούλας Παναγ., η Βαρκάρη Μαρία, ο Λουκάς Θεοχαρόπουλος, η Αναστασίου Λαμπρινή, η Αλίκη Λογοθέτου, και βέβαια η Άννα Μιχαήλ το ιδεολογικό οπλοστάσιο της Τ.Ο, απόφοιτη της Σχολής Στελεχών του Κινήματος και δεκάδες ακόμη νέα παιδιά που πλαισίωναν τις λειτουργίες και τις δραστηριότητες της Τ.Ο. Ε.Ν.Ε.Π Αχαρνών.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ

ο πρώτος εκπαιδευτικός πυρήνας υποδοχής Π.Υ. με την
συμβολική ονομασία "ΝΙΚΗ" το πανό στα χέρια  δυο νέων
συναγωνιστριών
Τα γραφεία της Τ.Ο. Αχαρνών θύμιζαν ένα «μελίσσι», σε συνεχή δραστηριότητα, κάθε καινούργιο μέλος διανύοντας το πρώτο στάδιο του δόκιμου μέλους εντασσόταν σε μία ομάδα εργασίας όπου μάθαινε τα πρώτα μικρά «βήματα» στο οργανωτικό σκέλος π.χ., μάθαινε να γράφει εφημερίδες τοίχου, να φτιάχνει ρολά τις αφίσες, να διαχειρίζεται την δανειστική βιβλιοθήκη, να υποδέχεται καινούργιους επισκέπτες στην Τ.Ο., να μαθαίνει πώς να συμπεριφέρεται στις εξωτερικές δράσεις της Τ.Ο. μη θέτοντας τον εαυτό του αλλά και την ομάδα δράσεως σε ανούσιο κίνδυνο, να συμμετέχει στις ομιλίες της Τ.Ο (Σ.Ε.Μ) και στις ιδεολογικές ημερίδες, κλπ.

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η γραμματεία της Β' Συνδ/ψεως επί ιδεολογικών θεμάτων
Η θεωρητική εκπαίδευση των μελών γινόταν μέσα από τις Ιδεολογικές Ημερίδες, την Σχολή Εθνικής Μορφώσεως (Σ.Ε.Μ.) ενώ τα μέλη που ξεχώριζαν με την αγωνιστικότητά τους, τη συμμετοχή τους, τη συνέπειά τους, προτείνονταν από την Επιτροπή Συντονιστών (Ε.Σ) της Τ.Ο. για το ανώτερο εκπαιδευτικό στάδιο επιμόρφωσης στελεχών ξεκινώντας αρχικά από τον Πυρήνα Υποδοχής (Π.Υ). Όλες αυτές οι διαδικασίες είχαν σαν στόχο την διαμόρφωση νέων εθνικιστών, με ελληνικό τρόπο ζωής, με αγωνιστική αντίληψη, ιδεολογικά και πολιτικά καταρτισμένους, στον πρώτο πυρήνα υποδοχής πυρηνάρχης ήταν ο Δημήτρης Σιταράς απόφοιτος της 8ης σχολής στελεχών.

ΕΔΩ Η ΦΡΑΞΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ

Σύσσωμη η επιτροπή της Τ.Ο. ΕΝΕΠ Αχαρνών στο ιδρυτικό
συνέδριο στις 6 Μαΐου 1979 στον Βόλο όπου γεννήθηκε
το Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα - ΕΝ.Ε.Κ  
Ξεκινώντας το αγωνιστικό ημερολόγιο της Τ.Ο. Ε.Ν.Ε.Π Αχαρνών την χαρακτήρισα σαν το λίκνο του Κινήματος και αυτό όχι από κάποια έπαρση αφού τοπικές οργανώσεις της Ε.Ν.Ε.Π. τόσο στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών όσο και στην επαρχία υπήρξαν πολλές, όπως π.χ. η Τ.Ο. Κυψέλης, η Τ.Ο Περιστερίου, η Τ.Ο Δάφνης, η Τ.Ο Πειραιώς, η Τ.Ο. Βύρωνος κλπ ανάλογης μαζικότητας, αγωνιστικής νοοτροπίας, εθνικιστικού προσανατολισμού και πνεύματος, και πάνω απ΄όλα ιδεολογικής κατεύθυνσης, μια πραγματικότητα που κράτησε όρθιο το ΚΙΝΗΜΑ στο επίπεδο των τοπικών οργανώσεων στην περιοχή της Αθήνας, όταν το παλαιοκομματικό κατεστημένο, οι θύλακες της ακροδεξιάς και ο
αυλόγυρος του έγκλειστου Γ. Παπαδόπουλου ανακαλύπτοντας τον ασθενή κρίκο, τον διαχρονικό εφιάλτη, έπεισαν τον καλόπιστο και άβουλο Πρόεδρο του κόμματος της υπό διάλυση Εθνικής Παρατάξεως Στεφ. Στεφανόπουλο να διαγράψει πραξικοπηματικά την ηγεσία της Ε.Ν.Ε.Π., η οποία είχε απολάβει την πλήρη εμπιστοσύνη της Α’ και Β’ συνδιασκέψεως, επί οργανωτικών και ιδεολογικών θεμάτων (Οι λεπτομέρειες αυτής της περιόδου και των γεγονότων θα δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα, μια δουλειά την οποία επεξεργάζονται οι πλέον κορυφαίοι συντελεστές εκείνης της περιόδου, ο τότε αρχηγός της Ε.Ν.Ε.Π συν. Πολύδωρος Δάκογλου και ο συν. Γιάννης Σχοινάς) (Ο Γιάννης έφυγε…)

από την Α' Συνδ/σκεψη της ΕΝΕΠ επί οργανωτικών θεμάτων
Την συγκεκριμένη λοιπόν στιγμή της επίθεσης των παλαιοκομματικών, το σύνολο των μελών της Τ.Ο. Αχαρνών έμειναν πιστοί στις αποφάσεις και στις ιδεολογικές αρχές της Β’ Συνδιασκέψεως της Νεολαίας και κατ΄επέκταση στην ηγεσία της διατηρώντας όχι μόνον το έμψυχο δυναμικό της αλλά και τα γραφεία της τοπικής στην οδό Νεμέσεως 30, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιπες τοπικές των Αθηνών τάχθηκαν με τους παλαιοκομματικούς.. 


ο συναγωνιστής Γιώργος Μελετιάδης ανάμεσα στους συν.
Φ. Ζαφειρίου -Γ. Κατσίφα- Θ. Σαρατσιώτη
Εδώ οφείλω τιμώντας την μνήμη ενός πανάξιου συναγωνιστή που έφυγε πρόωρα από τον αγώνα και την ζωή, τον Γιώργο Μελετιάδη Πρόεδρο τότε της Ε.Ν.Ε.Π. Φαρσάλων, να εξάρω την εθνικιστική του παιδεία και αγωνιστικότητα ο οποίος αντίστοιχα μαζί με το σύνολο των μελών της Τ.Ο. Φαρσάλων όρθωσαν ανάστημα και αντιτάχθηκαν στο παλαιοκομματικό και παπαδοπουλικό σύμπλεγμα, κρατώντας ψηλά το λάβαρο του εθνικισμού, ένα αντίστοιχο εθνικιστικό λίκνο στην επαρχία το οποίο έγινε στη συνέχεια η φλόγα για την ανάπτυξη του ΕΝ.Ε.Κ στον ευρύτερο χώρο του Ν. Λαρίσης αλλά και της Θεσσαλίας γενικότερα.

ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΝΤΑΗΛΙΚΙΑ
Τα μέλη της Ε.Ν.Ε.Π. Αχαρνών δέχονταν απίστευτες πιέσεις προκειμένου να προσχωρήσουν στον δοτό αρχηγό του Στ. Στεφανόπουλου και τη φραξιονιστική κλίκα που τον πλαισίωνε, δεχόμασταν «επισκέψεις» για να μας «συνετίσουν», τηλεφωνικές απειλές και άλλα «νταηλίκια» για να μας αναγκάσουν να παραδώσουμε το γραφείο και να προσχωρήσουμε στους φραξιονιστές. 

Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΜΕΣΩ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

αφισοκόλληση για την εκδήλωση στην Τρίπολη με αίτημα
την αμνήστευση των εγκλείστων αξιωματικών.
συναγωνιστές Σ. Παπαδόπουλος Ν. Αλεξόπουλος 
Προσωπικά με κάλεσε ο Θεόδωρος Περωτής – Ο Θεός να τον συγχωρήσει – στα κεντρικά γραφεία της Νεολαίας για να με «πείσει» να προσχωρήσω με το «φοβερό» επιχείρημα ότι «ο εθνικισμός περνάει μέσα από τον Γ. Παπαδόπουλου» όπως και ότι «το πολιτικό μου μέλλον θα είναι εξασφαλισμένο!!!» και δεν θα αναφερθώ βέβαια στην λασπολογία που εκτόξευαν οι φραξιονιστές εναντίον της νόμιμης ηγεσίας της Ε.Ν.Ε.Π και του αρχηγού της ειδικότερα, μνήμες που μόνο πίκρα θυμίζουν … 



Ο ΙΩΑΝΝΙΔΙΚΟΣ … ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ!!
Τις επόμενες ημέρες μη έχοντας άλλα μέσα να μας κλονίσουν χρησιμοποίησαν ακόμη και τον ημερήσιο τύπο! Όπου είδαμε ειδικά δημοσιεύματα εφημερίδων για την Τ.Ο. Αχαρνών στα οποία προσωπικά αναφερόμουν ως … «Ιωαννιδικός» και η Τ.Ο άνδρο αντίστασης του δικτάτορα Ιωαννίδη!! Τέτοιος πολιτικός ξεπεσμός!
Με εξαίρεση 2-3 περιπτώσεων παιδιών αποστράτων αξιωματικών που κλονίσθηκαν κάτω από συναισθηματικές περιστάσεις, η συνοχή των μελών της Τ.Ο. Αχαρνών όχι μόνο έμεινε αρραγής αλλά οι αγωνιστικές σχέσεις μεταξύ των μελών μας δυνάμωσε ακόμη περισσότερο.Η χρονική περίοδος που αναφέρθηκα αφορά τους δύο τελευταίους μήνες του 1977, ολόκληρο το 1978 και τους πρώτους μήνες του 1979, δηλαδή στο σύνολο μία περίοδο 15 μηνών όπου έγιναν τόσο πολλά και καθοριστικά.

η είσοδος των γραφείων της Τ.Ο Αχαρνών, Νεμέσεως 30
Το μόνο που άλλαξε ήταν η πινακίδα ΕΝΕΠ σε ΕΝΕΚ
Θεώρησα χρέος μου να αναφερθώ και να καταθέσω αυτήν την περιληπτική σύνοψη εκείνης της περιόδου και εκείνης της Τ.Ο. της Ε.Ν.Ε.Π. Αχαρνών τιμώντας από την πλευρά μου όλους εκείνους τους συναγωνιστές, παιδιά τότε, που δώσαμε μαζί πρωτόγνωρους αγώνες με οράματα τα οποία πολεμήθηκαν με λύσσα από σάπιους και παρηκμασμένους ανθρώπους και κυκλώματα, αλλά και εσωτερικούς προδότες που απογοήτευσαν χιλιάδες νέα παιδιά και έπληξαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του εθνικιστικού ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.
Στις επτά (7) Μαΐου του 1979 στην οδό Νεμέσεως 30 η επιγραφή των γραφείων πλέον γράφει ΕΝ.Ε.Κ Τ.Ο. Αχαρνών, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην διαχρονική ιστορία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, μία νέα αρχή στην οποία θα αναφερθώ σε άλλη δημοσίευση παρουσιάζοντας το αγωνιστικό ημερολόγιο της Τ.Ο. ΕΝ.Ε.Κ. Αχαρνών 

Σπύρος Παπαδόπουλος 
Πρόεδρος της Ε.Ν.Ε.Π. Τ.Ο. Αχαρνών (ηλικίας τότε 23 ετών) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π