Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Περικλής Γιαννόπουλος: Περί νέας θρησκείας


« Η Ίδρυσις τού Χριστιανικού μας Κράτους είναι όχι μόνον Πραγμάτωσις καί Κορύφωσις τού φυσικού Αλεξανδρινού Έργου, αλλά καί ή βροντώδης απόδειξις δι' αυτής ταύτης τής Νέας Θρησκείας, δι'ανεξαιρέτως όλων της τών εκδηλώσεων, τής εντελούς ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΟΣ καί ΕΛΛΗΝΟΣ καί ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. 

Ότι όχι μόνον δέν ανεμίχθη μέ τίποτε, αλλ'ότι επολέμησε δυνατότατα καί κατά τήν Αλεξανδρινήν καί κατά τήν Ρωμαικήν περίοδον, όλας τάς Ανατολικάς Ιδέας καί επιδράσεις, καί αυτή δέ ακόμη ή υπό τών καιρών καί τών φορών τών Ανθρωπείων, παρουσιασθείσα -Η Εβραϊκή Ιδέα - ώς πραγματική ανάμειξις, είναι απλώς φανερώτατα πολιτική ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΙΣ δύο πραγμάτων εντελώς διαφορετικής φύσεως, ακριβώς διότι ήτο αδύνατον νά αναμιχθούν ή συγχωνευθούν.

 Καί ή Συγκόλλησις δέ αυτή βροντοφωνεί καί τήν ζωτικότητα καί τήν γνησιότητα ημών τών τότε, διότι διά νά κατορθωθή καί αυτή, εδέησε καί είς τόν Πνευματικόν Κόσμον καί είς τόν Πραγματικόν, νά μεταμορφωθή ριζικώς ολόκληρος ή Εβραϊκή Ιδέα»

Περικλής Γιαννόπουλος: Περί νέας θρησκείας

11 σχόλια:

  1. Δηλαδή τι εννοεί γιατί δεν κατάλαβα …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν κατάλαβες τί εννοεί ..ό Γιαννόπουλος; Διάβασέ το πάλι μέχρι νά τό καταλάβεις..Εγώ πάντως δεν μπορώ να απαντήσω εκ μέρους του..

      Διαγραφή
  2. Ο νεοέλληνας παντρεύετε στο όνομα του Αβραάμ, την Κυριακή της Ορθοδοξίας ψέλνουν τους Αναθεματισμούς . Οι παπάδες δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το Ισλάμ και βαφτίζουν οποιοδήποτε ορθόδοξο και πολλά ακόμα που γνωρίζεις, ο Γιαννόπουλος μας κοροϊδεύει .
    "Νά μεταμορφωθή ριζικώς ολόκληρος ή Εβραϊκή Ιδέα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται καθαρά, ότι ούτε τόν έχεις διαβάσει τoν Π. Γιαννόπουλο, ούτε αντιλαμβάνεσαι πώς τοποθετείται σ' αυτό τό θέμα πού βλακωδώς διχάζει μιά μερίδα Ελλήνων πού στή συντριπτική τους όμως πλειοψηφία, έε. .δέν μασάνε καί πολύ μέ τούς ιουδαικούς εξάψαλμους τής Εκκλησίας, ή οποία κάποια στιγμή οφείλει νά τά δεί αυτά, καί στό σημείο αυτο θα θα συμφωνήσω μαζί σου, όμως ό Περικλής Γιαννόπουλος αναφέρεται πολύ συγκροτημένα στήν ιδεολογική καί πολιτική ζύμωση εκείνης τής περιόδου -- αυτό ας μήν τό παραβλέπεις -- κάθε του φράση είναι ένας ..κώδικας , καί όποιος κατάλαβε, κατάλαβε, όσο γιά τό.." Ο Γιαννόπουλος μάς κοροϊδεύει " Εεε..διάβασέ καί μελέτησέ τόν πρώτα, διότι έτσι δέν γίνεται σοβαρός διάλογος "

      Διαγραφή
  3. Δεν καταλαβαίνω το ¨Χριστιανικό¨ κράτος του Γιαννόπουλου
    Εγώ θέλω Ελληνικό κράτος
    Θέλουμε ανεξάρτητο Ελληνικό έθνος-κράτος ή πολυεθνικό, πολυφυλετικό, πολυπολιτισμικό κράτος;
    Ο Λαός πρέπει να αποφασίσει αν θέλει την εθνική ομοιογένεια ή την ανομοιογένεια.
    Αν ασπαστούμε τον χριστιανισμό τότε οποιοσδήποτε μπορεί να βαπτίζετε ορθόδοξος και αυτόματα γίνετε και «Έλληνας» με σφραγίδα και υπογραφή .
    Η εθνική Επανάσταση πρέπει να εξαπλωθεί σε πολλές διαστάσεις, αγκαλιάζοντας ΟΛΑ τα θεμελιώδη ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.
    Η πρώτη μορφή της παγκοσμιοποίησης είναι όλες οι μονοθεϊστικές θρησκείες, ο χριστιανισμός προωθεί τα ανοικτά σύνορα, τον αντιφυλετισμό , το πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό κράτος.
    Αν δεχτούμε τον χριστιανισμό ως θρησκεία την Ελλήνων θα καταλήξουμε στο παράλογο συμπέρασμα ότι ο Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός ήταν απόρροια ενός πολυεθνικού και πολυφυλετικού λαού. Θα καταλήξουμε στο ότι δεν υφίσταται Ελληνικός Πολιτισμός και ότι στην Αρχαία Ελλάδα οι Πρόγονοί μας υποστήριζαν τον συγκρητισμό και την επιμειξία.
    Δεν μπορούμε να υπερασπιζόμαστε την Ελληνική Φυλή, την Ελληνική Γλώσσα, τις Σκλαβωμένες Πατρίδες, το Εθνικό Νόμισμα και να αδιαφορούμε για την Ελληνική θρησκεία με το αστείο επιχείρημα, να μην … διχαστούμε .
    (υπονοώντας ότι όλοι θέλουμε δεν θέλουμε πρέπει να είμαστε ορθόδοξοι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι εκτός θέματος...διάβασε πρώτα τά "Άπαντα" τού Περική Γιαννόπουλου καί μετά μας λές.

      Διαγραφή
    2. Σου προτείνω φίλε μου να διαβάσεις αυτό το άρθρο: http://koinosparanomastis.blogspot.gr/2014/03/blog-post_604.html

      Διαγραφή
    3. Θέλεις τὸ Ἑλληνικὸν κράτος τὸ ὁποῖον ὅμως, οὔτε αὐτὸ καταλαβαίνεις.
      Μᾶλλον δὲν ξαίρεις τὶ θέλεις, μᾶλλον χρειάζεσαι δουλειά...!!!
      Δύο ἐπιστολαὶ τοῦ ἀπ. Παύλου, ἡ πρὸς Γαλάτας καὶ ἡ α΄ πρὸς Κορινθίουςεἶναι μία καλὴ ἀρχή, καὶ ὁ νοῶν νοεῖτο.

      Διαγραφή
  4. Η θρησκεία δεν είναι το κρεβάτι του Προκρούστη να κόβουμε εκεί που θέλουμε και να τραβάμε εκεί που μπορούμε.

    Να τι λέει ο Χριστός για την Π Διαθήκη που εσείς σαν «ελληνοχριστιανοί» δεν την θέλετε γιατί είναι των εβραίων .
    (Ματθαίος 5: 17 - 18)
    Μη νομίσετε ότι ήρθα να καταργήσω τον νόμο ή τους προφήτες. Δεν ήρθα να καταργήσω, αλλά να εκπληρώσω.


    Σταυροκοπηθείτε για τον Χριστό «Έλληνες»

    ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
    «Κατά Λουκάν», δ 23-38:

    «Και αυτός ην ο Ιησούς ωσεί ετών τριάκοντα αρχόμενος, ων, ως ενομίζετο, υιός Ιωσήφ, του Ηλί, του Ματθάν, του Λευΐ, του Μελχί, του Ιωαννά, του Ιωσήφ, του Ματταθίου, του Αμώς, του Ναούμ, του Εσλίμ, του Ναγγαί, του Μαάθ, του Ματταθίου, του Σεμεΰΐ, του Ιωσήχ, του Ιωδά, του Ιωαννάν, του Ρησά, του Ζοροβάβελ, του Σαλαθιήλ, του Νηρί, του Μελχί, του Αδδί, του Κωσάμ, του Ελμωδάμ, του Ηρ, του Ιωσή, του Ελιέζερ, του Ιωρείμ, του Ματθάτ, του Λευϊ, του Συμεών, του Ιούδα, του Ιωσήφ, του Ιωνά, του Ελιακίμ, του Μελεά, του Μαϊνάν, του Ματταθά, του Νάθαν, του Δαβίδ, του Ιεσσαί, του Ωβήδ, του Βοόζ, του Σαλμών, του Ναασών, του Αμιναδάβ, του Αράμ, του Ιωράμ, του Εσρώμ, του Φαρές, του Ιούδα, του Ιακώβ, του Ισαάκ, του Αβραάμ, του Θάρα, του Ναχώρ, του Σερούχ, του Ραγαύ, του Φάλεκ, του Έβερ, του Σαλά, του Καϊνάν, του Αρφαξάδ, του Σημ, του Νώε, του Λάμεχ, του Μαθουσάλα, του Ενώχ, του Ιάρεδ, του Μαλελεήλ, του Καϊνάν, του Ενώς, του Σηθ, του Αδάμ, του Θεού».


    Η γνώμη του Χριστού για τους Έλληνες, τα παραμύθια έχουν και ένα τέλος.

    (Μάρκος 7/ζ΄).
    «25.ακούσασα γαρ γυνή περί αυτού, ης είχε το θυγάτριον αυτής πνεύμα ακάθαρτον, ελθούσα προσέπεσε προς τους πόδας αυτού•
    26 η δε γυνή ην Ελληνίς, Συροφοινίκισσα τω γένει• και ηρώτα αυτόν ίνα το δαιμόνιον εκβάλη εκ της θυγατρός αυτής.
    27 ο δε Ιησούς είπεν αυτη• άφες πρώτον χορτασθήναι τα τέκνα• ου γαρ εστι καλόν λαβείν τον άρτον των τέκνων και τοις κυναρίοις βαλείν.
    28 η δε απεκρίθη και λέγει αυτω• ναί, Κύριε• και τα κυνάρια υποκάτω της τραπέζης εσθίουσιν από των ψιχίων των παιδίων.
    29 και είπεν αυτη• δια τούτον τον λόγον ύπαγε• εξελήλυθε το δαιμόνιον εκ της θυγατρός σου.
    30 και απελθούσα εις τον οίκον αυτής εύρε το παιδίον βεβλημένον επί την κλίνην και το δαιμόνιον εξεληλυθός.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασε πρώτα τόν Περικλή Γιαννόπουλο καί τα ξαναλέμε..καί όχι σαν .." κουνούπι " αλλά με τό πραγματικό σου ονοματεπώνυμο..οί ΈΛΛΗΝΕΣ δεν κρύβονται πίσω από...κουνούπια !!!

      Διαγραφή
  5. Κοίτα φίλε αυτή δεν είναι απάντηση, ο λογαριασμούς που έχω στο Google είναι "πρόχειρος" για να κατεβάζω παιχνίδια για τα παιδιά μου.
    Δηλαδή αν σου πω οτι με λένε Χάρη Αθανασιάδη θα γίνει κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π