Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια: Στόχος τους το τρίπτυχο που διατήρησε ακμαίο έναv ολόκληρο λαό


γράφει ο Δημήτρης Γκίκας*
Οι έννοιες της Πατρίδας, της Θρησκείας και της Οικογένειας δεν είναι ..."χουντικό" κατάλοιπο, ούτε κάποια σύγχρονη επινόηση.
Οι Σπαρτιάτες που πολέμησαν στις Θερμοπύλες (Αύγουστος 480) διδάσκοντας την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία και καθυστερώντας τον Περσικό στρατό, στο όνομα των ίδιων εννοιών αγωνίστηκαν. Ας θυμηθούμε τα εξής:
1. Ο αγώνας των Σπαρτιατών δεν αφορούσε κάποιες οικονομικές εξασφαλίσεις. Αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τη διαφύλαξη της ελευθερίας της Πατρίδας τους.

2. Όσοι Σπαρτιάτες επελέγησαν, ήσαν έγγαμοι με άρρενα τέκνα. Διότι πολεμούσαν και για τα παιδιά τους, τα οποία άφηναν πίσω τους ως συνεχιστές τους, αγωνίζονταν να προστατέψουν τις οικογένειές τους.


3. Οι δεσμοί τους με την πατρική τους Θρησκεία ήταν, επίσης ισχυροί κι αδιασάλευτοι, καθώς τιμούσαν ιδιαίτερα τις αντίστοιχες εορτές, όπως τα Κάρνεια.
Αυτό, λοιπόν το τρίπτυχο είναι που διατήρησε ακμαίο έναν ολόκληρο λαό. Ένα λαό, ο πολιτισμός του οποίου, ακόμα και σήμερα τιμάται ιδιαίτερα. Είναι ο πολιτισμός που προάγει την Ελευθερία.
Καταργήστε, λοιπόν το τρίπτυχο αυτό. Υποδουλωθείτε κάποιοι ιδία βουλήσει. 
Κάποιοι άλλοι, απλώς δεν παραδίδουμε γην και ύδωρ σε νέους επίδοξους κατακτητές, σε νέους βαρβάρους, εγχώριους και μη...
(Η εικόνα είναι δημιουργία του γνωστού γραφίστα και πολύ καλού μου φίλου, Κώστα Νικέλη)

*Ο Δημήτρης Γκίκας είναι Διδάκτωρ Πολιτικής και Αισθητικής Φιλοσοφίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π