Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Ξένιος Ζεύς και προπαγάvδα, αλήθειες και ψέματα!


 γράφει ο Γιώργος Τσιτώνας
“Στην Ελλάδα που γεννήθηκε η Δημοκρατία και ο Ξένιος Ζεύς” λέει ο κάθε Θεσμόδουλος Βολευτής, “Έχουμε χρέος και καθήκον Ιερό να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια στους κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες!”
  “Μάθανε ότι… αναπαραγόμαστε, πλακώσανε και οι Ρομά!!” Του απαντάμε εμείς!!!
  Καταρχήν αν σε κόπτει τόσο, πάρε καναδυό σπιτάκι σου, κακόμοιρους 25χρονους μουσουλμάνους και άστους εκεί με τα παιδιά και την γυναίκα σου όσο εσύ λείπεις, βάλε και κάμερες και πούλα μετά τα δικαιώματα στο Σειρηνάκη, εξυπνάκια!!
Ας δούμε λίγο πιο ψύχραιμα τα πράγματα, μακριά από κατευθυνόμενα τελεβίζια, αυτιάδες και φερέφωνα του συστήματος!

  Μετανάστης ήμουν εγώ, ή τουλάχιστον προσπάθησα, που επί 5 συναπτά έτη έψαχνα την τύχη μου στην αλλοδαπή. Με διαβατήρια, βίζες, συστατικές επιστολές και πολύ πολύ δουλειά!!

  Σε μια περίπτωση, σε είσοδό μου στην Σαουδική Αραβία, υπήρξε πρόβλημα με την βίζα μου διότι δεν έβρισκαν στο διαβατήριό μου την σφραγίδα εξόδου από την προηγούμενή μου επίσκεψη, και με θεωρούσαν ακόμη ως διαμένοντα εκεί στην Τζέντα, με ληγμένη βίζα! Στη Σαουδική Αραβία!! Μέχρι να ανακαλύψουν τελικά την σφραγίδα που έψαχναν, κάποιος γκασμάς Αιγύπτιος είχε κολλήσει την βίζα της Αιγύπτου από πάνω, ήμουν κρατούμενος και κατηγορούμενος για λαθρομετανάστης, παράνομος δλδ! Με κανένα δικαίωμα για σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στέγη και χρηματική βοήθεια!! Για μερικές μάλιστα ώρες ετοιμαζόμουν ψυχολογικά να ζήσω το αραβικό Εξπρές του Μεσονυχτίου…

  Οι Έλληνες ασφαλώς υπήρξαν μετανάστες, σε Αμερική, Καναδά, Γερμανία, Αυστραλία και όχι μόνο, αλλά με χίλια δυο βάσανα και δυσκολίες, νόμιμα, με εξευτελιστικούς αποφθειριασμούς και προσβολές με το που πατούσαν το πόδι τους στην ξένη χώρα! Και ποια ήταν η συμπεριφορά τους; Το πρώτο πράγμα που έφτιαχναν ήταν Πολιτιστικά Κέντρα!! Μετέφεραν δλδ τον αποδεδειγμένα Ανώτερο Ελληνικό Πολιτισμό μαζί τους και έκαναν το παν να μην ξεχάσουν γλώσσα, ήθη και έθιμα. Έφτιαχναν εκκλησίες, έκαναν παρελάσεις, ομιλίες, θεατρικές παραστάσεις, πραγματικά κοσμούσαν τις περιφέρειες που ανήκαν, ενώ ήδη από την 2η τους γενιά έβγαζαν επιστήμονες!! Έχετε δει πουθενά κάποιο Πακιστανικό Πολιτιστικό Κέντρο; Ινδικό; Αφγανοσυριακονιγηριοαιθιοπικοκενυατικοσομαλεζικομαροκινο; Από Ακτή Ελεφαντοστού μήπως; Λοιπόν άλλο μετανάστης άλλο λαθρομετανάστης, άλλο μπόλιασμα με πολιτισμό και άλλο μπόλιασμα με έμπολα, τελεία και παύλα!

  Πρόσφυγας από την άλλη, είναι κάποιος που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του εξαιτίας πολιτικής, εθνικής, φυλετικής και θρησκευτικής δίωξης ή επειδή ανήκει σε μια ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα η οποία διώκεται. Πρόσφυγας είναι επίσης όποιος κινδυνεύει στη χώρα του λόγω πολέμου ή γενικευμένης βίας. Για τους λόγους αυτούς δεν μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του και δικαιούται άσυλο και διεθνή προστασία στη χώρα που καταφεύγει, στην ΠΡΩΤΗ και ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΗ ελεύθερη χώρα, ειδικά αν έχει και την ίδια θρησκεία και είναι πλούσια, ακόμα καλύτερα ε;
 Ναι αλλά γιατί τότε Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Εμιράτα όχι μόνο δεν τους δέχονται αλλά δεν ΤΟΛΜΟΥΝ κιόλας να μπουν; Και αφού έχεις πόλεμο ρε ...φιλαράκι στην χώρα σου τότε να δεχτώ ευχαρίστως έστω, γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους, όχι 18-50 ετών μάχιμους άντρες!! Και τις γυναίκες με τεστ DNA για τα παιδιά που συνοδεύουν, θυμάστε μήπως την μαρτυρία της Λιμενικού ότι πήγαιναν οι κ@φρίνες και τους πετάγανε τα παιδιά πάνω στα γραφεία και φεύγανε εε!!;;; Οι υπόλοιποι “λεβέντες” να έχουν δύο επιλογές, εγκλεισμό σε κατασκηνώσεις, όχι διαμερίσματα, 3 γεύματα τη μέρα, γιατρό ασφαλώς, και οδοποιία!! Και 1 ευρώ την ημέρα, στο τέλος της εβδομάδας να μπορούν να αγοράζουν κοντομς με άρωμα φαλάφελ να ανταλλάσουν πολιτισμό μεταξύ τους, ή επιλογή no2, αφού έφυγαν λόγω πολέμου, να εκπαιδεύονται και να επιστρέφονται, αφού πρώτα περάσουν και αυτοί καναδυό χρονάκια από οδοποιία να πληρώσουν τα δίδακτρα!

  Πρόσφυγες ήταν οι Έλληνες από τη Μικρασία, Ίμβρο και Τένεδο, που πέρασαν απέναντι. Ούτε στο Μαρόκο πήγαν ούτε και ήρθαν με χαμόγελα… Ξεκαθαρίσαμε λοιπόν και αυτό το θέμα των προσφύγων.
  Ξένιος Ζεύς λέει και φιλοξενία στην Αρχαία Ελληνική Δημοκρατία. Μάλιστα.
 Δικαίωμα –και υποχρέωση- φιλοξενίας υπήρχε πράγματι τότε αλλά ΜΟΝΟ για Έλληνες άλλων πόλεων, να πατήσει κάφρος στην Αθήνα; Σαν τον Ομπάμια που μιλούσε για τα αγαθά της Δημοκρατίας μας.. Τσάντα και σανδάλια θα τον έκαναν αν ερχόταν! Την Μισέλ του μάλλον σε κανά χωράφι να διώχνει τα πουλιά..
 Ο Ξένος –φίλος δλδ από ξένη χώρα και όχι αλλοδαπός, ήταν υποχρεωτικά πάντα Έλληνας. Το διάσημο επίγραμμα του Σιμωνίδη στις Θερμοπύλες “Ο ξείν αγγέλειν Λακεδαιμονίοις..” δεν απευθυνόταν ασφαλώς σε Σομαλούς αλλά σε Έλληνες διαβάτες της περιοχής!

  Η αποδοχή ενός ξένου για φιλοξενία λεγόταν εστίαν ή ξενίζειν ή ξενοδοχείν,  ενώ ξενοδόχος ο αποδεχόμενος τον Ξένο, εξου και το Ξενοδοχείον που ήταν τιμητικός όρος εν αντιθέσει με το Πανδοχείον, το οποίο δεχόταν τους πάντες! Όμορφη Ελληνική ατέλειωτη γλώσσα…
   Όταν λοιπόν ερχόταν στην Αθήνα ο ξένος αυτός, εάν επρόκειτο να μείνει για λίγο, πχ κάποιος έμπορος ή αγγελιοφόρος, ανήκε στους παρεπιδήμους και πλήρωνε τον φόρο ξενικόν. Εάν όμως διέθετε μόνιμη κατοικία συμπεριλαμβανόταν στους μέτοικους και πλήρωνε το μετοίκιον. Ο μέγιστος Αριστοτέλης και ο διάσημος Διογένης ο Κυνικός πχ ήσαν μέτοικοι ενώ όλοι οι υπόλοιποι μη Έλληνες αποκαλούνταν Βάρβαροι, να ξέρουμε τι λέμε επιτέλους, ενώ να μην ξεχνάμε και την περιβόητη Ξενηλασία!!!

  Για τον ενδιαφερόμενο, σκεπτόμενο Έλληνα υπάρχει πλουσιοτάτη σχετική βιβλιογραφία να ψάξει το θέμα, ώστε τουλάχιστον να μην μασάει κουτόχορτο, σε ένα μικρό άρθρο είναι λογικό να αναφερόμαστε ενδεικτικά σε ένα θέμα, προσδοκώντας Ανάσταση Νεκρών.. Συνειδήσεων!!
  Σήμερα που γράφω αυτό εδώ το άρθρο συμπτωματικά είναι η επέτειος της 4ης Αυγούστου, και θα ήθελα να κλείσω με μια προτροπή, ένα quote sta ellinika dld, μιας και πήξαμε με –κλεμμένα- ρητά του κάθε Κολέλιου, την διάσημη Ρήση του Ηγέτη, του Έλληνα Ιωάννη Μεταξά: “Κάνε αυτό που πρέπει, και ας γίνει οτιδήποτε!”
Εν αναμονή..Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π