Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα που οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018

Γιώργος Γαλέος: «Η σημερινή κυβέρνηση είναι το καλό παιδί των ξένων, ό,τι της λένε κάνει»


Συνέντευξη στη Δήμητρα Μυλωνά του Γιώργου Γαλέου  

Στιγμή δεν το σκέφτηκε… Ήρθε από την Ελβετία, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά, για να δώσει το παρών στο εθνικό σάλπισμα για την Μακεδονία ΜΑΣ, προκειμένου να συμμετάσχει στα συλλαλητήρια που έγιναν στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Ο λόγος για τον οικονομολόγο, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ζυρίχης και πρώην βουλευτή Αργολίδας της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γαλέο. Μαζί του είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με την οικονομική κατάσταση της Πατρίδας μας και τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να σταθούμε στα πόδια μας και να μην είμαστε έρμαιο κανενός εγχώριου ή ξένου δανειστή.
-Με την Ελλάδα να βρίσκεται ήδη στον 8ο χρόνο μνημονίου και βαριάς οικονομικής κατάπτωσης, πως βλέπετε να εξελίσσεται η κατάσταση; 

Υπάρχουν δύο ακραία σενάρια με λίγες πιθανότητες και ένα τρίτο σενάριο με περισσότερες πιθανότητες πραγματοποίησης. Τα δύο ακραία σενάρια είναι: Η αξιολόγηση αποτυγχάνει, δεν βγαίνουμε στις αγορές τον Αύγουστο και η χώρα βαδίζει ολοταχώς προς το τέταρτο μνημόνιο. Η αξιολόγηση στέφεται από επιτυχία, η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές τον Αύγουστο δεν χρειαζόμαστε στήριξη και μπαίνει σε αναπτυξιακή τροχιά.(Πολύ ωραίο για να είναι αληθινό). Το πρώτο σενάριο το αποκλείω, γιατί θα σήμαινε την ολική καταστροφή της κυβέρνησης και αυτό δεν το θέλει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε οι ξένοι. Ας μην ξεχνάμε, ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι το καλό παιδί των ξένων, ό,τι της λένε κάνει. Το δεύτερο σενάριο αποκλείεται, γιατί η ίδια η κυβέρνηση έχει φροντίσει να μη μπορεί να πραγματοποιηθεί. Θα αναφέρω ενδεικτικά μέτρα, νόμους, της κυβέρνησης που καθιστούν αδύνατη την πραγματοποίηση αυτού του σεναρίου. 

Φορολογική αστάθεια, η φορολογία αλλάζει και αυξάνεται συνεχώς, καμιά φορά και αναδρομικά ή ακόμα και προκαταβολικά, οι επιχειρήσεις φορολογούνται ακόμα και για μελλοντικά κέρδη. Τέτοια μέτρα βάζουν λουκέτο στις επιχειρήσεις και φτωχοποιούν την μεσαία τάξη. Σε καμία περίπτωση δεν συντελούν στην ανάπτυξη.
Ο εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής που θα προκαλέσει πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος μετά το 2019. -Συγκάλυψη αντεξουσιαστικών ομάδων.
Το τρίτο σενάριο που είναι και το πιθανότερο προϋποθέτει ότι: Η αξιολόγηση επιτυγχάνει, βγαίνουμε στις αγορές τον Αύγουστο, γίνεται και μικρή αναδιάρθρωση του χρέους. Τότε η κυβέρνηση πάει το φθινόπωρο σε εσπευσμένες εκλογές, αφού φυσικά δώσει πρώτα κάποιες προεκλογικές παροχές, ελπίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κερδίσει τις εκλογές και ελπίζοντας ό,τι θα καταφέρει το 2019 να αποφύγει την σκόπελο των προεδρικών εκλογών. Έτσι πιστεύει ότι θα κυβερνήσει και την επόμενη τετραετία. Εάν πάλι χάσει τις εκλογές, γνωρίζει πολύ καλά πως η επόμενη κυβέρνηση θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να ζητήσει στήριξη ή να υπογράψει τέταρτο μνημόνιο. Οπότε στα μάτια του λαού η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι η κυβέρνηση που θα μας ξαναβάλει σε αυτά. 

-Ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα αν θέλουμε η Πατρίδα μας να ορθοποδήσει και να μην έχει ανάγκη κανένα δάνειο και κανέναν προστάτη, γιατί ως γνωστόν όταν εξαρτάσαι οικονομικά, εξαρτάσαι ως χώρα και σε όλα τα επίπεδα. 

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να βρίσκεται υπό επιτήρηση για πολλά χρόνια. Βέβαια υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν πως μπορούμε να σχίσουμε τα μνημόνια ή πως βγαίνοντας στις αγορές τελειώνουν και τα μνημόνια. Ο πιο ένθερμος εκφραστής αυτών των απόψεων είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά όλοι θέλουμε η Ελλάδα να πετάξει όλες τις δεσμεύσεις και τα χρέη από πάνω της, ώστε να αρχίσουμε την ανοικοδόμηση μίας νέας Ελλάδας. Φυσικά το πρόσφατο παράδειγμα με την 180 μοιρών στροφή που έκανε το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και παλαιότερα της ίδιας της Ρωσίας (πριν από 20 χρόνια πλήρωσε τσαρικά χρέη), αποδεικνύουν ότι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. 

Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι η Ελλάδα έχει ξαναπτωχεύσει και πολύ σύντομα κατάφερε να γίνει πάλι ισχυρή. Βέβαια τότε είχε δυνατές κυβερνήσεις που δεν τις έχει σήμερα ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ του Μητσοτάκη είναι ικανές για κάτι τέτοιο. Για να επανέλθω στην ερώτηση σας για εμένα ο πρωταρχικός στόχος είναι να μην υπογραφούν στηρίξεις ή νέα μνημόνια. Για να επιτευχθεί όμως αυτός ο στόχος πρέπει να βρούμε τους επιμέρους στόχους και να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα που θα αλληλοσυμπληρώνονται και θα αλληλοενισχύονται οδηγώντας μας στην ανάπτυξη και στη ευημερία. 

Οι επιμέρους στόχοι που θα φέρουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στη χώρα μας και είναι: Ελάφρυνση του χρέους: Απαραίτητη προϋπόθεση για να μην οδηγηθούμε πάλι σε μνημόνια είναι η ελάφρυνση του χρέους. Ελάφρυνση κάτω των 100 δις € δεν επαρκεί όπως δεν επαρκεί και επιμήκυνση χρέους. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι βγαίνοντας η Ελλάδα στις αγορές θα πληρώνει τουλάχιστον τριπλάσια επιτόκιο από αυτό που πληρώνει σήμερα στην ΕΕ και στο ΔΝΤ. Παρότι τα ποσά που θα δανείζεται το κράτος θα είναι σχετικά μικρά, κάποια εκατομμύρια € ετησίως, τα ψηλά επιτόκια δεν θα επιτρέπουν στην Ελλάδα να τηρήσει τον μνημονικό στόχο του 3% πρωτογενούς πλεονάσματος για τα επόμενα χρόνια και έτσι θα υποχρεωθεί να υπογράψει πάλι μνημόνια. 

Πολιτική σταθερότητα: Οι νόμοι του κράτους πρέπει όχι μόνο να ψηφίζονται αλλά και να εφαρμόζονται. Πρέπει να υπάρχει ασφάλεια στους πολίτες και τις περιουσίες τους. Δεν νοείτε να καταστρέφονται καταστήματα, αυτοκίνητα και περιουσίες επειδή για κάποιους η καταστροφή ξένης περιουσίας είναι τρόπος διαμαρτυρίας. Να σταματήσει η καταστροφή των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και να καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο. Να περιορίσουμε με κάθε τρόπο την επεκτατικότητα των γειτόνων μας. Τυχόν θερμό επεισόδιο με την Τουρκία τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχει καταστροφικές συνέπειες στον τουρισμό μας. 
Οικονομική σταθερότητα: Όπως προανέφερα η φορολογία πρέπει να είναι σταθερή και ο κάθε πολίτης και η κάθε επιχείρηση πρέπει να γνωρίζουν τις μελλοντικές τους φορολογικές υποχρεώσεις ώστε να τις προγραμματίζουν και να μπορούν να ανταποκριθούν. Για τυχόν αλλαγές πρέπει να δίνεται ο απαιτούμενος χρόνος προσαρμογής. Να αρχίσει σταδιακή μείωση των φόρων και του ΦΠΑ. Αυτό θα φέρει περισσότερα έσοδα στα ταμεία του κράτους έστω και αν πρέπει να παρθούν αντισταθμιστικά μέτρα για αυτές τις μειώσεις. Να σταματήσει η μείωση μισθών και συντάξεων. Κατάργηση της απλής αναλογικής που θα οδηγήσει την χώρα σε οικονομική αστάθεια λόγω διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων μετά το 2019. 
Μείωση εξόδων και αύξηση εσόδων: Εξυγίανση του Δημοσίου. Να σταματήσουν οι προσλήψεις στο δημόσιο για κομματικούς λόγους. Τυχόν ελλείψεις να καλύπτονται από το υπάρχον δυναμικό. Καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και αύξηση της παραγωγικότητας με την χρήση των Η/Υ. Άμεση εκμετάλλευση των φυσικών πόρων του Δημοσίου. Να δοθούν κίνητρα για την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα (βλέπε ΦΠΑ, φορολογία, γραφειοκρατία). Το συμπέρασμα είναι ότι σε μία χώρα με πολλή γραφειοκρατία, χωρίς πολιτική και οικονομική σταθερότητα κανένας δεν επενδύει, γιατί απλούστατα θα χάσει τα λεφτά του.

σημ: η συνέντευξη έχει δημοσιευθεί στην εφ. στόχος στις 8 Μαρτίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π