Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα που οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018

ΛΕΥΤΕΡΙΑ στην ΒΟΡΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ -ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣγράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Για μια γραβάτα, την γραβάτα που του έδωσε σαν αναμνηστικό ο πρωθυπουργός της FYROM Ζάεφ, και λίγους μήνες επιπλέον παραμονής στην εξουσία, που του έδωσαν οι ΝΑΤΟικοί, ο Τραμπ και η Μέρκελ, ο Αλέξης Τσίπρας «πούλησε» το όνομα της Μακεδονίας.
Οι παρδαλοί κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ, οι αθόρυβα ύπουλοι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ που συγκυβερνούν και οι αριβίστες του Καμένου, με πρόσφατη την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής που τους έκανε δώρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι περί αυτόν, νιώθουν ευτυχείς.

Ρεβανσιστές και γεμάτοι έπαρση, επέλεξαν ως χώρο υπογραφής της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας, τις Πρέσπες, για να μας θυμίζουν πως «έχασαν τον στρατιωτικό πόλεμο αλλά νίκησαν στο πολιτικό πεδίο». 


Για τους Εθνικιστές, αυτό που χάθηκε είναι απλώς μια μάχη. Ο πόλεμος πρέπει και μπορεί να συνεχισθεί σε όλα τα δυνατά πεδία (οικονομικό, πολιτικό, πολιτιστικό και όχι μόνον). Ο στρατηγικός στόχος, πλέον, δεν πρέπει να είναι η προστασία του ονόματος αλλά η ένωση του ελληνικού κομματιού της Βόρειας Μακεδονίας με την υπόλοιπη Μακεδονία.
Ας αποτελέσει η συναλλαγή στη Βουλή και στις Πρέσπες, την αφετηρία μιας άλλης, δύσκολης, προσπάθειας που θα ολοκληρωθεί με την αντίστοιχη υπογραφή στο  Μοναστήρι.1 σχόλιο:

  1. Ἄν δὲν κάμω λἀθος Πολύδωρε ἐννοεῖς τὴν Πελαγονίαν μὲ πρωτεύουσαν τὸ Μονστῆρι καὶ τὰς 500 -700 χιλιάδας ἕλληνας κατοίκους της. Μέχρι ἐκεῖ ἔφθανε εἰς τὴν μεγίστην ἔκτασίν της ἡ Μακεδονία. Ἐφεξῆς μόνιμος ἐπιδίωξις τῶν Ἑλλήνων Ἐθνικιστῶν ὡς καὶ τοῦ Ἑλληνισμοῦ ὁλοκλήρου πρέπει νὰ εἶναι ἡ ἐνσωμάτωσις τοῦ ἑλληνικοῦ αὐτοῦ τμήματος ὅπως πολὺ σωστὰ γράφεις εἰς τὸ ἄρθρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π