Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Παραίτηση Κυρίου Αρχηγού ΓΕΣ

                   


Ανακοινώσεις Τύπου
Παραίτηση Κυρίου Αρχηγού ΓΕΣ

25.07.2012
Παραίτηση Κυρίου Αρχηγού  ΓΕΣ

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και ώρα 02:00, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, σεβόμενος το προσωπικό που είχε την τιμή να διοικήσει επί εννιάμηνο, υπέβαλε την παραίτησή του, για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του όσο και του Στρατεύματος.

Επίλαρχος Ιωάννης Δ. Σηφάκης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕ
ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΣΤΑ ΖΙΑΖΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΓΝΏΡΙΣΑ  ΣΤΗΝ 23η ΕΜΑ ΤΟ 1985 -1986


Το πρωί μιλώντας σε στελέχη του ΓΕΣ έκανε λόγο για:

•Λίστες με ονόματα αξιωματικών τα οποία του επιδόθηκαν για να κάνει κρίσεις. “Κλήθηκα στις 2 το πρωί να παραλάβω λίστα με ονόματα αξιωματικών για προαγωγές και αποστρατείες. Δεν μπορώ να δεχτώ τέτοιου είδους παρεμβάσεις στο έργο μου”, είπε μεταξύ άλλων ο Α/ΓΕΣ.

•Αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις στη διαδικασία των κρίσεων στις ΕΔ,τις οποίες όπως είπε δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποδεχτεί.

•Ο στρατηγός Ζιαζιάς  είπε επίσης: “Δεν μπορώ να καθοδηγούμαι από κανένα. Είμαι στρατιωτικός και γνωρίζω καλά τη δουλειά μου”.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήρθε σε σύγκρουση με τον ΥΦΕΘΑ Παναγιώτη Καράμπελα.

Ερωτώμενος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την ξαφνική παραίτηση τόνισε ότι δεν έχει ενημέρωση αλλά ότι θεωρεί απίθανο να πρόκειται για “κομματικές διώξεις” και έκανε λόγο για “πρακτικές άλλων εποχών”.

Να υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Ζιαζιάς είχε προαχθεί σε αρχηγό ΓΕΣ πέρυσι το Νοέμβριο από τον τότε υπουργό Εθνικής Αμυνας, Π. Μπεγλίτη. Τότε είχε ξεσπάσει σάλος καθώς οι κρίσεις έγιναν λίγα 24ωρα πριν πέσει η κυβέρνηση Παπανδρέου και με εξαιρετικά βαθύ μακροβούτι στην επετηρίδα.

Σύμφωνα με απόφαση του ΚΥΣΕΑ νέος αρχηγός ΓΕΣ τοποθετείται ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης. Την ανακοίνωση έκανε μετά το πέρας της συνεδρίασης ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, που με αφορμή την παραίτηση του Κωνσταντίνου Ζιαζιά ξεκαθάρισε πως «δεν υπήρξε ποτέ και δεν ετέθη ποτέ θέμα επιστροφής αποστράτων στις ένοπλες δυνάμεις».

This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π