Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Μετά τον αποκλεισμό της ελληνίδας πρωταθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου από την ελληνική αποστολή στίβου για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012, φυσικό και επόμενο να εγείρονται ορισμένα ερωτήματα και ενστάσεις επί τούτου.
Αρχικά, η αθλήτρια αποκλείεται από τους αγώνες 3 ημέρες πριν την επίσημη έναρξή τους με την πρόφαση ότι, ένα ορισμένο σχόλιο το οποίο είχε δημοσιεύσει στο twitter, αντίκειται στα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Και πραγματικά είναι άξιο απορίας: ο βιος που διάγει σήμερα ο εκφυλισμένος δυτικός άνθρωπος αλλά και ο ελληνικός λαός, διαπνέεται από τόσα ιδανικά και αξίες ή μήπως είναι εναρμονισμένος με μία βαθύτερη πνευματικότητα η οποία δεν μπορεί να «αντέξει» ούτε ένα σχόλιο από μία 23χρονη? Και εμβαθύνοντας, γιατί απ' όπου και να το πιάσεις το πράγμα βρωμάει σαπίλα όμοια με αυτή που βρωμάει το πολιτικό κατεστημένο, αυτή είναι η δημοκρατία σας??? Υποτίθεται ότι η δημοκρατία σας επιτρέπει ελευθερία λόγου και έκφρασης. Το σημερινό δημοκρατικό πολίτευμα, απ' την άλλη, εκθειάζεται καθημερινά επί 24ώρου βάσεως και στο όνομα αυτού οι ψευτοαριστεριστές και οι μικροαστοί προσκυνάνε.
Ένα από τα τρία χαρακτηριστικά της δημοκρατίας άλλωστε, είναι και η ισηγορία, δηλαδή το δικαίωμα που έχουν ΟΛΟΙ οι πολίτες για ίση πρόσβαση στο βήμα. Τελικά, ενδεχομένως είναι και η δημοκρατία σαν τα τραπεζικά συμβόλαια.. δηλαδή ίσως έχει όρους συμμετοχής και κανένας καλωδιομένος ραγιάς να μην πρόλαβε να διαβάσει τα ψιλά γράμματα!!

Επιπλέον, είναι ολοφάνερο ότι οι ίδιοι οι σημερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες αντίκεινται στα Ολυμπιακά Ιδεώδη και όχι μόνο το σχόλιο της ελληνίδας αθλήτριας. Ποια Ολυμπιακά Ιδεώδη και πράσσειν άλογα??..αυτά έχουν θυσιαστεί προ πολλού στο βωμό του χρήματος. Πλέον η ολυμπιακή ιδέα συμπλέει με την επιχειρηματική, γιατί ο καπιταλισμός αυτό επιτάσσει. Σε ένα καπιταλιστικό σύστημα δεν υπάρχουν ούτε αξίες ούτε ιδέες, όλα μετριούνται σε χρήματα υπάρχει μόνο το κεφάλαιο και το συμφέρον. Οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες λοιπόν, εκφράζουν μόνο τον άγριο καπιταλισμό της εποχής με φαντασμαγορικά σκηνικά τα οποία κρύβουν πίσω τους εκμετάλλευση, καταπίεση, καταστροφή φυσικού περιβάλλοντος, ντόπες, εμπόριο, στοιχήματα και το στυγνό κέρδος. Ε τα χαρακτηριστικά αυτά απέχουν έτη φωτός από το πνεύμα των αγώνων και σε καμία περίπτωση δεν υπηρετούν τα ολυμπιακά ιδεώδη, για τα οποία απέκλεισαν δήθεν την Παπαχρήστου.

Τέλος, επειδή τυγχάνει να υπηρέτησα και εγώ την εθνική μας ομάδα σε άλλη ομοσπονδία βέβαια, αλλά με σημαντικότατες διακρίσεις οι οποίες ωστόσο θάφτηκαν και αυτές στο καρκίνωμα εν ονόματι «καπιταλισμός». Εν πάσει περιπτώσει, την έχουμε ζήσει την αξιοκρατία σας και είδαμε πως τα μετράτε τα ιδεώδη. Τίποτα δεν μετράει, ούτε το ήθος, ούτε η επίδοση του αθλητή, αλλά μόνο ποιός γονέας έχει «μεγαλύτερη τσέπη» για να ταϊσει όλο το επιτελείο της ομοσπονδίας. Μιας και το κράτος δεν δίνει δεκάρα για τον αθλητισμό, αλλά δύναται βέβαια να χρηματοδοτεί τη γιουροβίζιον , να κινεί τις διαδικασίες για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών, να κάνει κέντρα αποδοχής λαθρομεταναστών κλπ κλπ!
Τέλος, καλή η θεωρία αλλά και τα απτά στοιχεία είναι εξίσου καλά. Έτσι ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ σας παραθέτω και μερικές ειδήσεις που σε αυτές εθελοτυφλούν όλοι οι αστοί και όλοι οι ραγιάδες φοράνε τις παρωπίδες τους  και λένε δήθεν πως αυτά δεν προσβάλλουν τα Ολυμπιακά Ιδεώδη!!!  

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ
Ποσειδωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π