Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ ! Η Τουρκία χτύπησε στη Συρία! Aυτή την ώρα συνεδριάζει το ΝΑΤΟ


Η Άγκυρα ανεβάζει επικίνδυνα την ένταση με τη Δαμασκό, καθώς το τουρκικό πυροβολικό σφυροκόπησε στόχους στη Συρία. Οι δυο χώρες βρίσκονται στα πρόθυρα πολέμου.
Μετά την έκρηξη οβίδας στην περιοχή Ακτσάκαλε, το απόγευμα της Τετάρτης το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως η Τουρκία χτύπησε στρατιωτικά τη Συρία.
«Στα πλαίσια της ανταπόδοσης δόθηκε η κατάλληλη απάντηση, και τα σημεία που διαπιστώθηκαν στόχοι εντός της Συρίας και χτυπήθηκαν με βολές τους πυροβολικού»
αναφέρει η ανακοίνωση. Πληροφορίες από τη Συρία αναφέρουν πως χτυπήθηκαν στόχοι στην περιοχή Ινλιμπ.
Στην ανακοίνωση η Τουρκία προειδοποιεί τη Συρία πως θα ανταποδίδει κάθε είδους επίθεση « η Τουρκία θα απαντάμε σε όλες τις προβοκάτσιες του καθεστώτος της Συρίας εναντίον της εθνικής μας ασφάλειας»
Αυτές τις ώρες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιεί διαδοχικές συσκέψεις στο γραφείο του με τον Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και τους αντιπροέδρους της κυβέρνησης Μπεσίτ Ατάλαϊ και Μπεκίρ Μπόζνταγ. Παράλληλα στο πρωθυπουργικό γραφείο αναμένεται να σπεύσει και ο τούρκος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Νετζνέτ Οζέλ ο οποίος βρίσκονταν στην πόλη του Ελάζιγ.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Αχμέτ Νταβούτογλου και οι δυο άνδρες συμφώνησαν να συγκλιθεί εκτάκτως το ΝΑΤΟ για να εξεταστεί ο τρόπος αντίδρασης στη Συρία καθώς η Άγκυρα επικαλείται τα άρθρα 4 και 5 του ΝΑΤΟ  που αναφέρεται σε κοινή δράση των μελών σε περίπτωση που δεχθεί μια χώρα μέλος απο ξένη χώρα. Ηδη συνεδρίαζει το ΝΑΤΟ σε επίπεδο πρέσβεων.

Ο Ράσμουσεν  στο παρελθόν  δηλώσει κατ’ επανάληψη πως το ΝΑΤΟ δεν έχει μεν πρόθεση να επέμβει στη Συρία, όμως είναι έτοιμη να υπερασπισθεί την Τουρκία, ως κράτος μέλος του, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκία έχουν διακόψει το πρόγραμμα τους και μεταδίδουν τις εξελίξεις για το θέμα προβάλλοντας ειδήσεις και εικόνες απο τη μεθόριο της Τουρκίας με τη Συρία.

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

egerhitoi 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π