Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Οι μπεκρήδες Μαραθωνομάχοι - του Φοίβου Ιωσήφ


Δυστυχώς το μάθαμε κι αυτό. Ζήσαμε μια ζωή μέσα στο ψέμα και το σκοτάδι. Μάς έλεγαν πώς τάχα οι Αθηναίοι ήταν γενναίοι και πώς σαν τέτοιοι πολέμησαν στο Μαραθώνα στις Πλαταιές
και στην Σαλαμίνα. Κάτι τέτοιο ψιθυρίζεται πώς έκαναν και οι γενναίοι Σπαρτιάτες στις Θερμοπύλες. Όλα ψέμματα και πλάνη για την παγκόσμια κοινότητα εδώ και είκοσι πέντε αιώνες.
Όπως με πληροφόρησε Ιερέας σε πρόσφατο μνημόσυνο, αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν μέσα στήν ακολασία και τά όργια  μπεκροπίνοντας και μεθώντας στις γιορτές προς τιμήν του θεού Διονύσου.
Ήταν σατανισμένοι και παράφρονες, μακριά από την κοινή λογική της νηστείας και της εγκράτειας, ήταν τυφλά όργανα του σατανά και ως τέτοια
εφέροντο. Η πληροφορία του Ιερέως ήταν σαφής και η παραίνεση σαφέστερη: Μην πηγαίνετε στις γιορτές του καρναβαλιού, αυτές είναι γιορτές σατανιστικές. Μην παρασύρεστε από τά καρναβάλια του Ρίο ντέ Τζανέιρο, της Πάτρας της Ξάνθης και όπου αλλού ανά την υφήλιο και στο παρα μικρότερο χωριό γίνονται, αυτά είναι συνέχεια των σατανισμένων αρχαίων Ελλήνων.
Επι τέλους πληροφορήθηκα την αλήθεια και με βαθειά σκέψη κατάλαβα τον λόγο πού οι αρχαίοι Ελληνες κατάσφαξαν τους Πέρσες, τους μακελόκοψαν. Ηταν σατανισμένοι μπεκρούλιακες.
Σάματις τι ήθελε ο Βασιλιάς Ξέρξης, απλώς να περάσει, ότι ακριβώς και ο Μουσολίνι το 1940.Απλά και τίμια πράγματα. Ή με αφήνεις να περάσω ή σε βιάζω πολλαπλώς και κατ επανάληψιν, τι πιο ξεκάθαρη εξήγηση.

Δυστυχώς οι Έλληνες ως παράφρονες,μπεκρήδες και σατανισμένοι προσέφεραν στους συνδαιτημόνες ως ενδιαίτημα κοκορέτσι από Περσικά και Ιταλικά έντερα.Τί να πής, βάρβαρος λαός. Δεν προσέφεραν τις συζύγους και τις κόρες τους προς τέρψιν των επιτιθεμένων και επιβουλομένων εχθρών ως έπραξεν ο Αβραάμ πού δεν αρνήθηκε την προσφορά της ωραιοτάτης συζύγου Σάρας στον Φαραώ ως πεσκέσι. Όταν κάνεις ένα δώρο πρέπει να είναι όμορφο,όχι καμμιά ασχημομούρα, θα εκτεθής! Αμα είσαι καλός άνθρωπος να το δείχνεις και να μην ασχημονείς στον έντιμο εχθρό. Οι Ελληνες έκαναν το αντίθετο εν μέσω μπέκρας και οργίων, πιάσανε  και ξετομάριασαν τους Πέρσες πολεμιστές. Αυτά κάνει το πιοτί προς τιμήν του Θεού Διονύσου και ακόμη χειρότερα έκανε ο αδελφός του Αισχύλου Κυναίγειρος στη μάχη του Μαραθώνα.Αφού του έκοψαν και τά δύο χέρια, έπιασε το εχθρικό καράβι να το κρατήση με τά δόντια.Αξεστοι και αγροίκοι άνθρωποι, τι να περιμένει κανείς, αυτά ήταν τά χάλια μας και τά αποτελέσματα της οινοποσίας λόγω σατανά και οργίων όπως είχε την καλοσύνη να μας πληροφορήση ο ταπεινός αυτός Ιερέας. Μακριά από τά καρναβάλια, μπορεί να ξαναεξεφτελισθούμε σε πατριωτικούς αγώνες και να γίνουμε ρεζίλι των σκυλιών διεθνώς, γι αυτό κάτω το κεφάλι και προσευχή μέχρι τελικής διελεύσεως και του τελευταίου στρατιώτη του πυροβολικού των αντιπάλων.

Τά σπουδαία όμως δεν ήταν μόνον οι σφαγές Περσών, Ιταλών, Γερμανών και Βουλγάρων από τους Έλληνες λόγω υπερβολικής κατανάλωσης οίνου ως προείπαμε, το σπουδαίο είναι πως στα καρναβάλια και τά αίσχη της εποχής εκείνης συμμετείχαν και επώνυμοι πολίτες,σοφοί τάχαμ της εποχής εκείνης. Συμμετείχε ο Πλάτων, Ο Σωκράτης, Ο Αριστοτέλης, ο Επίκουρος, ο Δημόκριτος,

ο Σοφοκλής, ο Στρατηγός Μιλτιάδης,ο Ναύαρχος Θεμιστοκλής, o Περικλής και το σύνολον των υποτιθεμένων σοφών της έκλυτης εκείνης εποχής.Δυστυχώς, ναι, δυστυχώς, πρέπει να το ομολογήσουμε. Και το κακό δεν σταματάει εκεί, εμείς είμαστε οι υπόλογοι και στην εφεύρεση του κρασιού, οίνον όπως τον αποκαλούσανε επί το Ελληνικότερον και από την λέξη οίνος βγήκε το Ιταλικό vino,το Γαλλικό vin,το Αγγλικό wine και το Γερμανικό wein. Καταλάβατε τι κάναμε, διαφθείραμε τον κόσμο όλο, πού να βρούμε τρύπα να κρυφτούμε τώρα, δεν μας ξεπλένουν τά ποτάμια του κόσμου όλου, Νείλος και Αμαζόνιος μαζί αδυνατούν, χρειαζόμαστε και τον Γάγγη .Νηστεία και προσευχή. Θα μου πείς ότι δεν φταίμε όλοι, ο πρωταίτιος είναι σίγουρα ο Βασιλιάς της Αιτωλοακαρνανίας Οινέας και ο υπηρέτης του ΄Αμπελος, αυτοί φταίνε για όλα και μας πήρε και μας η μπάλα αδίκως. Βρεθήκαμε θύματα και μείς της οινοποσίας χωρίς τη θέληση μας και τώρα όλος ο πλανήτης μπεκροπίνει και διδάσκει στα σχολεία την ανδρεία των Ελλήνων,την φιλοπατρία των Ελλήνων αλλά και την φιλοσοφία,την αρχιτεκτονική, την ποίηση,την Ιατρική,το θέατρο,την Δημοκρατία,την κάλπη,την ελευθερία του λόγου,τά μαθηματικά,την αστρονομία, τους Ολυμπιακούς αγώνες, τον αλτρουισμό. Αλλά όπως προείπαμε, όλα χαμένα αφού ο Λεωνίδας δεν σερβίρισε την γυναίκα του Γοργώ στον Ξέρξη.

Αμόρφωτος άνθρωπος αυτός ο Λεωνίδας και αιμοδιψής. Λένε πώς προσωπικά ο ίδιος με το σπαθί του την ώρα της μάχης ήταν μία σχέτη κρεατομηχανή. Τι να πής, άξεστος άνθρωπος μπροστά στους εχθρούς, δεν γύριζε τά μαγουλάκια για να τρώει μπατσάκια εκατέρωθεν σύμφωνα με τά εβραϊκά ειωθότα.Κρίμα.
Πάντως έχω την γνώμη ότι στα εορταστικά καρναβάλια πρέπει όλοι ως Έλληνες να συμμετάσχουμε με την καλή μας την καρδιά.Νά γλεντάμε, να πίνουμε, να γελάμε,να χαιρόμαστε, είναι ανθρώπινη οργανική και ψυχική ανάγκη να συμμετέχουμε σε ομαδικότητες κεφιού.Είναι οπωσδήποτε ένας τρόπος να παίρνουμε δυνάμεις για τις δυσκολίες της ζωής, και προ πάντων είναι ένα έθιμο των ηρωικών και σοφών προγόνων μας, ένα έθιμο πού γιορτάζει όλη η πολιτισμένη υφήλιος.

4 σχόλια:

  1. "Συγχαρητήρια" για το κείμενό σου: Διακρίνεται από "σοβαρότητα"(...) και κυρίως "αξιοπρέπεια" και "αξιοπιστία"(...)


    Κοίτα, αν δεν γουστάρεις να είσαι Ορθόδοξος Χριστιανός, πες το σε μια πρόταση να τελειώνουμε.
    Το να παραθέτεις ανόητα επιχειρήματα για να μπορείς να τα ειρωνευτείς αποδίδει το "ήθος" (λέμε τώρα..) και τη "σοβαρότητά" σου.

    Υπάρχουν δεκάδες για να μην πω εκατοντάδες χριστιανικά ορθόδοξα ιστολόγια. Υπάρχουν και εκατοντάδες Ορθόδοξες ιστοσελίδες μητροπόλεων κλπ.
    Μπορείς να μου δείξεις ένα που να παραθέτει (με τον τρόπο που τις παραθέτεις) τις ανοησίες που προσπαθείς να ειρωνευτείς;

    Λίγη αξιοπρέπια δεν βλάπτει.


    επί της ουσίας:
    Οι Αρχαίοι Έλληνες προχώρησαν πάρα πολύ σε φιλοσοφία. Πέρα από την αξιόλογη επιστημονική γνώση, αναζητούσαν την αλήθεια. Σε αντίθεση με εσένα δεν έκλειναν τα αυτιά τους, έψαχναν, αναζητούσαν.
    Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν επίσης πιστοί. Έβλεπαν ότι υπάρχει η παρουσία του Θεού στη φύση και αφού δεν γνώριζαν τον αληθινό Θεό, λάτρευαν τις ιδιότητές του:, το Σοφία, την δύναμη, την ομορφιά κλπ (σε αντίθεση με πιο πρωτόγονους λαούς που λάτρευαν ξόανα).
    Η αρχαία Ελληνική φιλοσοφία αναζητούσε, φανέρωνε την αδυναμία της αλλά πάλευε.
    Το δέντρο του ελληνισμού, το άγριο αυτό δέντρο μπολιάστηκε από τον Χριστιανισμό.
    Έτσι η αρετή που πάντα τιμούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες, συνδυάστηκε με την ηθική του Ευαγγελίου.
    Η φιλοξενία που πάντα είχαν οι Αρχαία μας πρόγονοι, συνδυάστηκε με την χριστιανική αγάπη.

    Οι Άγιοι, οι μάρτυρες και οι νεομάρτυρες της Ορθόδοξης πίστης μας ήταν η συνέχεια του έπους που έγραφαν με ανδρεία οι αρχαίοι Έλληνες. Με μόνη διαφορά ότι πλέον οι έλληνες είχαν γνωρίσει την αληθινή πίστη.

    Επίσης σε ενημερώνω ότι αν δεν υπήρχαν τα Ορθόδοξα μοναστήρια κ κυρίως το Άγιο Όρος δεν θα είε μείνει ίχνος αρχαίου συγγράμματος.


    Τα γελοία επιχειρήματα που παραθέτει για τον Αβραάμ, αν κάνεις μια 5λεπτη αναζήτηση στο διαδίκτυο, πολύ γρήγορα θα βρεις τις απαντήεις.

    Θα κλείσω λέγοντας ότι λίγο στοιχειώδης ήθος στα πατριωτικά ιστολόγια δεν είναι κακό να υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε.
    Ήθος σε ένα ιστολόγιο πατριωτικό μπορεί να σημαίνει να μην δίνεις βήμα να εκφραστεί, κάποιος που έχει διαφορετική η και ίδια ακόμα άποψη μαζί σου.

    Σε ένα ιστολόγιο όμως Εθνικιστικό ήθος σημαίνει να δίνεις βήμα σε όλους να εκφράσουν την άποψή τους . Και πολύ περισσότερο να υπάρχει η κριτική, σε κόσμιο πάντα ύφος, ο αντίλογος και να γίνεται και διάλογος. Έτσι μαθαίνει ο αναγνώστης και τις δικές σου απόψεις και μπορεί με την σειρά του και αυτός να τοποθετηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α μάλιστα, κατάλαβα,
    δημοσιεύετε κείμενα χάριν πλουραλισμού!
    Όντως σε αντίθεση με τα "πατριωτικά" ιστολόγια, τα "εθνικιστικά" διακρίνεστε για τον "πλουραλισμό"...!


    Παραθέτω 2 μόνον ενδεικτικές σας φράσεις (μία από την αρχή και μία από το τέλος, υπάρχουν πολλές αντίστοιχες ανάμεσα):

    "Όπως με πληροφόρησε Ιερέας σε πρόσφατο μνημόσυνο, ..."
    Όντως πολύ τρανταχτό επιχείρημα. Ισοπεδώνουμε μία ολόκληρη πίστη εκατομμυρίων ανθρώπων σε διάστημα 2000 ετών με το τι ισχυρίζεται ότι του είπε "Ιερέας σε πρόσφατο μνημόσυνο".
    Γι αυτό μίλησα για αξιοπρέπεια. Αν θέλεις να δεις τι πρεσβεύει ο Χριστιανισμός (και συγκεκριμένα η Ορθοδοξία γιατί διαφέρει αρκετά από τα υπόλοιπα δόγματα, πχ Καθολικισμό, Προτεσταντισμό), παίρνεις μερικά Ορθόδοξα βιβλία και αρχίζεις και μελετάς. Επίσης επισκέπτεσαι 2-3 μοναστήρια ή το Άγιο Όρος, επιδιώκεις να γνωρίσεις άτομα που άκουσες ότι ζουν πνευματική ζωή, και επιδιώκεις με γνησιότητα και ειλικρίνεια να ανακαλύψεις την κοσμοθεωρία τους. Έτσι προσεγγίζει κάθε καλόπιστος αναζητητής κάθε διδασκαλία.
    ΔΕΝ επικαλείσαι το τι σου είπε ένας "ιερέας στο μνημόσυνο".
    Γι αυτό μίλησα για "ήθος" και "αξιοπρέπεια".


    Παραθέτω και μια 2η πρόταση του κειμένου σας:
    "Αμόρφωτος άνθρωπος αυτός ο Λεωνίδας και αιμοδιψής. Λένε πώς προσωπικά ο ίδιος με το σπαθί του την ώρα της μάχης ήταν μία σχέτη κρεατομηχανή."
    Αυτά τα παρουσιάζεις ως υποτίθεται διδασκαλία του χριστιανισμού...
    Ε λοιπόν σε προκαλώ και πάλι, βρες μου ένα ορθόδοξο ιστολόγιο ή ορθόδοξη ιστοσελίδα που να τα λέει αυτά. Είναι δυνατόν να γράφεις ότι σου κατέβει και να τα παραθέτεις μάλιστα ως τάχα ρητορική του χριστιανισμού;
    ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίθετο συμβαίνει με το χριστιανισμό. Σέβεται το κάθε τι. Σέβεται κυρίως το ανθρώπινο πρόσωπο. Οι πατέρες της εκκλησίας διάβαζαν αρχαία Ελληνικά συγγράμματα -με αυτά μορφώθηκαν- και προέτρεπαν και τους πιστούς να κάνουν το ίδιο γιατί υπάρχει σ αυτά υψηλή ανθρώπινη σοφία και αγώνας για τη αρετή.

    Γ αυτό λέω λίγη αξιοπρέπεια δεν βλάπτει.
    ΥΓ. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ φίλε
    Δεν θα επανέλθω σε αυτά που ήδη ειπώθηκαν.

    Να ξέρεις ότι ο ΚΠ (για να μην αναρωτιέσαι περί πλουραλισμού ) σου δίνει την ευκαιρία όπως και σε κάθε Έλληνα που αγαπά το Έθνος του, να διατυπώσει μέσω άρθρου τις απόψεις του. Αντί λοιπόν να σχολιάζεις απλά το άρθρο του Φοίβου μπορείς να γράψεις εσύ και να το δημοσιεύσουμε .Φυσικά επώνυμα .Έτσι και η φωνή σου θα ακουστεί μαζί και οι απόψεις σου και θα αισθανθείς πως αυτό το ιστολόγιο είναι αυτό που λέει: Κοινός Παρονομαστής

    ΥΓ μπορείς να μας στείλεις στο koinosparanomastis@gmail.com αφού πρώτα μας στείλεις ως σχόλιο μια ειδοποίηση ότι μας έστειλες mail Λόγω του ότι έρχονται πάρα πολλά και δεν τα διαβάζουμε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π