Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Προτιμάμε τα Ελληνικά προϊόντα και τα Ελληνικά καταστήματα


Του Δημήτρη Κόρακα
Όλοι οι Έλληνες, που αγαπούν την πατρίδα μας, πρέπει να στηρίξουν με κάθε τρόπο τις ελληνικές εταιρείες και τα προϊόντα τους. Αυτή την εποχή οι περισσότερες επιχειρήσεις της χώρας μας, ιδίως αυτές που δεν έχουν σημαντικές εξαγωγές, δοκιμάζονται άγρια από την κρίση. Η μεγάλη πτώση του τζίρου και η αύξηση των ακάλυπτων επιταγών, δημιούργησαν πρόβλημα ρευστότητας και υπάρχει θέμα επιβίωσης για τις περισσότερες από αυτές.
Στηρίζοντας τις ελληνικές εταιρείες υπάρχουν και έμμεσα οφέλη. Βάζουμε ανάχωμα στην αλματώδη αύξηση της ανεργίας, ενώ παράλληλα βοηθούμε και την ελληνική οικονομία αφού το έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών είναι μία σημαντική αιτία της κρίσης.
Μερικές αλλαγές που μπορούν να σώσουν την οικονομία της Ελλάδας:
1. Αντί να αγοράζουμε γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα (τυρί, γιαούρτι) ξένων εταιριών είναι προτιμότερο να αγοράζουμε τα νόστιμα προϊόντα της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, κασέρια, κεφαλοτύρια Κρήτης, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ. Λιώνουν το ίδιο καλά στην πίτσα και στα τοστ. Επίσης αντί για παγωτά από άλλες χώρες τις Ευρώπης, προτιμάμε με τις ζέστες τα γνήσια ελληνικά παγωτά. Το ίδιο ισχύει και για τις σοκολάτες και τα άλλα σνακ.

2. Αγοράζουμε αναψυκτικά από ελληνικές βιομηχανίες. Προτιμάμε τα εξαιρετικά ελληνικά κρασιά και μπύρες. Αντί για Ουίσκι, βότκα κ.ά., αγοράζουμε τσίπουρο, ούζο ή τσικουδιά.
3. Αντί για ζυμαρικά που παράγονται από πολυεθνικές εταιρίες, αγοράζουμε εξαιρετικά μακαρόνια, κριθαράκι κ.ά. από ελληνική βιομηχανία. Αντί για προσούτο, αγοράζουμε μόνο ελληνικά αλλαντικά.
4. Αντί για ταξίδια στο εξωτερικό, προτιμάμε την Ελλάδα.
5. Προτιμάμε τα ελληνικά καταστήματα και στηρίζουμε τους ντόπιους παραγωγούς, βιοτέχνες και επιχειρηματίες, οι οποίοι με τη σειρά τους προσλαμβάνουν ελληνικά χέρια.

Όταν αγοράζουμε προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών αποδυναμώνουμε και εξαφανίζουμε τις ελληνικές παραγωγές, βοηθάμε στην επιδείνωση της ανεργίας και την εξάρτηση από ξένα κεφάλαια. Αντίθετα ενισχύοντας την ελληνικές παραγωγή ειδικά σε τόσο δύσκολους καιρούς βοηθάμε να σταματήσει η αιμορραγία συναλλάγματος προς το εξωτερικό και να διατηρηθούν ή να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας.
Ουσιαστικά οικονομία δεν γίνεται αγοράζοντας ξένα προϊόντα με χαμηλότερες τιμές. Το ποσό που υποτίθεται ότι κερδίζουμε το χρυσοπληρώνουμε καταστρέφοντας την ελληνική οικονομία.

Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2013 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 Ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε την προηγούμενη χρονιά, τότε θα προσθέσει στην προβληματική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισεκατομμυρίων Ευρώ !
Στροφή λοιπόν στα μικρά ελληνικά μαγαζιά, στα ελληνικά τρόφιμα και ποτά, στους Έλληνες παραγωγούς, στα ελληνικά ρούχα και υποδήματα. Και μην ξεχνάτε τα ελληνικά προϊόντα έχουν barcode που αρχίζει από 520.

2 σχόλια:

  1. ΠΟΙΟΣ ή ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο . . . ΚΟΡΑΚΑΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορείς να διαβάσεις ποιος είναι στο δημοσίευμα του ΚΠ http://koinosparanomastis.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7216.html
    Έχει όλο του το βιογραφικό


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π