Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Συμβουλή προς Χρυσαυγίτες: Δεν είναι το Mega ο κίνδυνος, αλλά οι τηλεθεατές του...


Το MEGA "καθάρισε" με 10 κεσεδάκια ταραμοσαλάτας
8 Φεβρουαρίου 1996

Κηδεύεται μέσα σε κλίμα οργής και θλίψης ο Ήρωας των Ιμίων, Παναγιώτης Βλαχάκος. Χιλιάδες κόσμος, απουσία της τότε κυβέρνησης. Όλα τα κανάλια μεταδίδουν την νεκρώσιμη ακολουθία στην Αγία Τριάδα στον Πειραιά. Όλα, εκτός από ένα. Το Mega που την ίδια στιγμή είχε “μεσημεριανάδικο” με προσκεκλημένη γνωστή ποπ τραγουδίστρια. Την στιγμή της λειτουργίας, η τραγουδίστρια ερμήνευε το σουξέ της εποχής “Ανατολίτισσα για το χατήρι σου αγόρι μου θα γίνω”.


2008 Δεκέμβριος

Το Mega μεταδίδει βίντεο από την δολοφονία Γρηγορόπουλου με εσκεμμένα παραποιημένο τον ήχο, καθώς και “αυτόπτες μάρτυρες” με αντικρουόμενες μαρτυρίες.

2009

Το Mega προωθεί την άνοδο στην εξουσία του Γιώργου Παπανδρέου από την αρχή εως το τέλος του έτους. Με χαρακτηριστικά περάσματα όπως, την ψεύτικη είδηση για το “σκισμένο κοράνι” που οδήγησε στα πρωτοφανή επεισόδια ισλαμιστών στο κέντρο της Αθήνας κλπ.

2010

Το Mega πρωτοστατεί στην προώθηση του καταστροφικού για την χώρα μνημονίου.

2013

Στην επέτειο της Εθνικής μας επετείου για την απελευθέρωση από τον απάνθρωπο τουρκικο ζυγό, το Mega Μεταδίδει τουρκική τηλεοπτική σειρά παρά τις αντιδράσεις.


Το Mega παραμένει πρώτο σε τηλεθέαση.

Λίγοι θυμούνται το περιστατικό του 1996, μία πραγματική ύβρι για κάθε σκεπτόμενο πολίτη. Σκοπός του καναλιού όμως δεν ήταν η ύβρις αλλά η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών στόχων των μετόχων του. 

Πολλές φορές η οργή θολώνει το μυαλό και μας κάνει να λησμονούμε ότι το Mega δεν είναι κάποια δαιμονική οντότητα, ούτε φιλανθρωπικό ίδρυμα. Είναι επιχείρηση και οφείλει πρωτίστως να υπηρετεί τα σχέδια της ιδιοκτησίας. Ούτε την πατρίδα, ούτε τον πολίτη, εφ’ όσον τα συμφέροντα του συνόλου δεν ταυτίζονται με αυτά των μετόχων.


Το 1996, έπρεπε να εκλεγεί ο Κώστας Σημίτης. Για να επιτευχθεί αυτό, έπρεπε να ξεπλυθεί το συντομότερο δυνατό η μνήμη εκείνης της τραγικής νύχτας. Το Mega δεν έχει κάποια εκατομμύρια ψήφων στην ιδιοκτησία του. Η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού ήταν αυτή που εξέλεξε. Ούτε ο Πέτρος Κωστόπουλος, ούτε οι υπόλοιποι που αγωνίστηκαν για την επικράτηση του εκσυγχρονισμού είχαν ψήφους στο σεντούκι. Αντίθετα, προέβαλλαν το Life Style του εκσυγχρονισμού, την διακωμώδηση του πατριωτισμού, την προώθηση προτύπων αντίθετων από τον “ανιδιοτελή πολίτη που μοχθεί για την πατρίδα και την οικογένεια”, προκειμένου να εγκαθιδρυθεί το καθεστώς της Σημιτικής ολιγαρχίας και να δουλέψει ανενόχλητο.

Τα κατάφεραν και κέρδισαν. Αττική οδός, Ολυμπιακά έργα, ατέλειωτες αναθέσεις, χρηματιστήριο. Μαζί βεβαίως και με την γερμανική λαίλαπα.


Το ίδιο έγινε και το 2009. Το Mega κατάφερε και έπεισε τον Έλληνα να κάνει τον Γιώργο Παπανδρέου πρωθυπουργό και αυτός το ανταπέδωσε με το κολοσσιαίο δάνειο χωρίς εγγυήσεις, λίγες εβδομάδες μετά την εκλογή του. Ακριβώς πριν από τους τιτανικούς.

“Εχθρος” λοιπόν δεν είναι ούτε το Mega, ούτε οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση. Εχθρός είναι ο πελάτης, ο τηλεθεατής. Αυτός είναι ο πραγματικός αντίπαλος, όχι ως φυσικό πρόσωπο αλλά ως την ιδιότητα που φέρει.

Αυτός ο τηλεθεατής πρέπει να καταλάβει με καθημερινό αγώνα ότι βλάπτει την κοινωνία, τον συνάνθρωπο του, την πατρίδα και τέλος τον εαυτό του. Με καθημερινό αγώνα από τον κάθε έναν μας.

Στην γιαγιά μας, στον φίλο μας, στον τύπο από το ψιλικατζίδικο που έχει ανοιχτή την τηλεόραση. Χωρίς αναστολές, μάχη σπίτι με σπίτι, γειτονιά με γειτονιά.

Να καταλάβουν ότι πλέον δεν είναι επιθυμητοί σε αυτή την χώρα. Να αλλάξουν στάση ζωής, να απελευθερωθούν από την εξάρτηση τους.

Δεν είναι αγένεια να τους το υποδείξουμε. Είναι καθήκον. Όταν εκλείψει αυτή η βλαβερή συνήθεια, η χώρα θα έχει απελευθερωθεί.

7 σχόλια:

  1. "Να καταλάβουν ότι πλέον δεν είναι επιθυμητοί σε αυτή την χώρα".

    Πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι ο συγγραφέας των παραπάνω; Εχθρός, λέει, δεν είναι οι προπαγανδιστές, αλλά οι αποδέκτες της προπαγάνδας, οι οποίοι, άκουσον-άκουσον, θα πρέπει να πάρουνε και τον μπ@#λο και να μας αδειάσουν τη γωνιά απ' τη χώρα! Και πού θα πάνε; Μήπως θα 'ναι οι καινούργιοι Gastarbeiter; Και ποιος θα μείνει, ωρέ, εδώ; Η αφεντιά του, ο Πάγκαλος και ο.. Πάσχος, με τους οποίους, προφανώς, συμφωνεί για τη συλλογική ευθύνη; Σύνδρομο συλλογικής μ@#$%ίας έχει ενσκήψει στο διαδίκτυο, τελευταία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χωρίς διάθεση για "σύγκρουση"

    Λοιπόν, HARVSPEX, χωρίς διάθεση για καυγά, σου λέω πως μου θύμισες το ανέκδοτο με τον ΚΝΙΤΗ, που λέγαμε παλιά. "Δείχναμε στον Κνίτη το φεγγάρι και αυτός έβλεπε το δάχτυλο". Έτσι και συ. Αντί να καταλάβεις πως χρειάζεται αγώνας για να πείσουμε κάθε Έλληνα ξεχωριστά πως πρέπει να τιμωρήσει αυτό το κανάλι (και κάθε παρόμοιο) με το να μην βλέπει τα τούρκικα ή τα αντεθνικά, κατάλαβες πως "εχθρός δεν είναι οι προπαγανδιστές".
    Έτσι και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Αντί να μιλήσει και να εξηγήσει στους Έλληνες, ώστε να απαιτήσουμε όλοι μαζί "τα πρέποντα", περιορίζεται να κλωτσά έναν πάγκο ή να πετάει μερικά κεσεδάκια. Θα είθελα να την δω και στα δύσκολα. Στην προσέγγιση των ανθρώπων και όχι μόνον στην ψηφοθηρική αξιοποίηση της αντίδρασης όσων, ξαφνικά βρέθηκαν χαμένοι από την κρίση. Ο λεκτικός και σωματικός τραμπουκισμός είναι το εύκολο. Η μετάδωση της Πίστης είναι το δύσκολο. Και μη μου πείς ότι δεν σε ενδιαφέρει να "πείσεις τη γιαγιά σου".
    Και κάτι ακόμη. Για διάβασέ το πάλι. Θα δεις ότι αυτοί που πρέπει να μας εδειάσουν τη γωνιά είναι "οι προπαγανδιστές" και όχι "οι αποδέκτες της προπαγάνδας".
    Δεν είναι κακό να κάνεις λάθος ή να έχεις άλλη άποψη. Όμως, να είσαι βέβαιος ότι το MEGA και κάθε MEGA θα ζυγίζει πάντοτε, με ζυγαριά το κέρδος. Και το μόνο που μπορεί να αντιπαρατεθεί στα συμφέροντα των μεγαλομετόχων του, είναι η τηλεθέαση ή ο φόβος. Μπορούμε;
    Ένας παλαιός και αμετακίνητος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλαιέ και αμετακίνητε, αν μη τι άλλο, ξέρω να διαβάζω. Καταρχάς, ο ίδιος ο συγγραφέας ξεκαθαρίζει εξαρχής πως δεν θεωρεί εχθρό του το MEGA("“Εχθρος” λοιπόν δεν είναι ούτε το Mega"). Από κει και πέρα, σου κάνω copy/paste την επίμαχη φράση: "Να καταλάβουν ότι πλέον δεν είναι επιθυμητοί σε αυτή την χώρα. Να αλλάξουν στάση ζωής, να απελευθερωθούν από την εξάρτηση τους." Φαντάζομαι πως απάδει προς κάθε έννοια συντακτικής λογικής η εντύπωση πως ο εξαρτόμενος είναι συνάμα και ο πάροχος της εξάρτησης.
      Η κεντρική ιδέα της, ομολογουμένως ελαφρώς άκομψης, παρέμβασής μου είχε να κάνει με την κούραση και το χασμουρητό που προκαλεί πλέον η τετριμμένη και επαναλαμβανόμενη συνθηματολογία, γεγονός μέχρι πρότινος απαντόν μόνο στα μπουρδολόγια της αριστεράς. Η ΧΑ, με την οποία κακώς, σε μια διάθεση ολυμπιακοπαναθηναϊκού μανιχαϊσμού, με ταυτίζεις, έκανε, τουλάχιστον, κάτι. Και ήταν πραγματικά απολαυστικό, χθες το πρωί, να ακούς από τα μικρόφωνα των αστικών ερτζιανών τους αριστερούς ινστρούχτορες να κλαίγονται σα γκόμενες, λέγοντας πως τέτοιου είδους παρεμβάσεις "δεν προάγουν τον πολιτικό πολιτισμό"..
      Οι υπόλοιποι εθνικιστές(δεν αναφέρομαι σε σένα-το ξεκαθαρίζω), τι έκαναν τόσα χρόνια, προτού εμφανιστεί η χουλιγκάνικη ΧΑ; Περίμεναν να 'ρθει το μεσημέρι, για να καλέσουν στο 3815000 και να πάρουν το... πακέτο;

      Διαγραφή
    2. Μάλλον έχεις δίκιο για την "συντακτική λογική". Ίσως εγώ παρασύρθηκα από την βαθειά επιθυμία μου να δω κάποτε να φεύγουν από την χώρα μου οι επιβήτορες και τα τσιράκια τους.
      Δεν σε ταυτίζω με την Χρυσή Αυγή. Πως θα μπορούσα άλλωστε αφού ούτε σε γνωρίζω αλλά ούτε και τα γραφόμενά σου δείχνουν κάτι τέτοιο. Προσπάθησα μόνον να πω ότι "Ο Εθνικισμός δεν είναι λόγια και επιφανειακή δράση. Ότι, πρέπει να ξανακερδίσουμε τον Λαό μας Έλληνα προς Έλληνα. Όσον αφορά τον εθνικιστικό χώρο, εγώ τουλάχιστον, νομίζω ότι είναι υπαρκτός. Ότι υπάρχουν εκατοντάδες "ετοιμοπόλεμα" στελέχη, διαμορφωμένα από παλαιότερες και πολύ αξιόλογες πολιτικο-ιδεολογικές προσπάθειες, όπως επίσης υπάρχουν και αρκετές χιλιάδες μαχητές των ιδεών μας που προσδοκούν "το κάτι ή τον κάποιον".
      Ο "Κοινός Παρανομαστής" προετοιμάζει την κατάσταση. Επίσης, κατά την γνώμη μου, οι θέσεις και οι προσπάθειες του "Εθνικού Μετώπου" είναι αξιοπρόσεκτες και ίσως πρέπει να εξετάσουμε την ένταξή μας στις τάξεις του.
      Ένας παλαιός και αμετακίνητος

      Διαγραφή
    3. Καταρχήν, έχεις δίκιο. Το ΕΜ έχει θέσεις, ειδικά στην οικονομία, όπου η ΧΑ χωλαίνει αδικαιολόγητα.. Ο δικηγόρος του διαβόλου, απ' την άλλη, θα 'λεγε πως η συνταγή του ωμού τσαμπουκά, μέχρι στιγμής, της βγήκε, οπότε γιατί ν' αλλάξεις ένα άλογο κούρσας που κερδίζει;.. Επειδή δεν είμαστε αριστεροί, άρα συμπλεγματικοί και άνευ λόγου καταδικαστικοί, οφείλουμε να κρατάμε κριτική ματιά και να περιμένουμε το λογαριασμό στο τέλος, για να δούμε πού το πάει ο Μιχαλολιάκος. Και γω προβληματίζομαι, αλλά δε βλέπω, προς το παρόν, κάτι καλύτερο.
      Για μία ακόμη φορά χαίρομαι αφάνταστα για τη δυνατότητα διαλόγου που μας δίνει ο ΚΠ.
      (Thanks Γλαύκιππε ; ) )

      Διαγραφή
  3. "Παλαιε" (Και καλα) Ξεκινα και ερχομαστε και εμεις. Αλλα που! Απο λογια ειστε πρωτοι. Στην πραξη ΜΗΔΕΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκεί που απολαμβάνουμε τον διάλογο μεταξύ δύο εθνικιστών και προβληματιζόμαστε για το περιεχόμενο του άρθρου τσούπ έρχεται και ο "Ινδοευρωπαίος". Με προβοκατόρικες διαθέσεις αν και "παλαιός"(γυρολόγος) στον χώρο..

    ΥΓ
    Συναγωνιστές αν και έχετε αντίθετες απόψεις επί του θέματος συνεχίστε πάντα σε αυτό το επίπεδο.
    Μ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π