Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

Οι Κούρδοι αντάρτες του PKK κήρυξαν επισήμως κατάπαυση του πυρός με την Τουρκία.


Μετά την επίσκεψη του Ομπάμα στο Ισραήλ, την συγνώμη Νετανιάχου στον Ταγίπ Ερντογάν και την "αποκατάσταση" των σχέσεων Εβραίων και Τούρκων ολοκληρώθηκε το παζλ με την κατάπαυση πυρός που κήρυξε το PKK. Την κατάλληλη ώρα γιατί αποτελούσε το αγκάθι για τους Τούρκους καθώς τα τελευταία χρόνια έχαναν τις μάχες την μια πίσω από την άλλη.
Έτσι ολοκληρώνεται το παζλ για το τι μαγειρεύουν και παίρνουν και τέλος οι φαντασιώσεις όσων πίστευαν στον άξονα Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ 
Η ανταρτική οργάνωση Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) κήρυξε σήμερα «επίσημη και ξεκάθαρη κατάπαυση του πυρός» με την Τουρκία αφού ο φυλακισμένος ηγέτης των ανταρτών Αμπντουλάχ Οτσαλάν έδωσε εντολή να τερματισθεί η ένοπλη εκστρατεία για αυτονομία, που συνεχιζόταν επί δεκαετίες.
"Από την 21η Μαρτίου και στο εξής, εμείς ως κίνημα, ως το PKK ... επισήμως και ξεκάθαρα κηρύσσουμε κατάπαυση του πυρός», αναφέρει ο διοικητής των ανταρτών Μουράτ Καραγιλάν σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του που αναρτήθηκε από τον ιστότοπο Firat News.
Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος κρατείται στο νησί-φυλακή Ιμραλί μετά την καταδίκη του για προδοσία το 1999, κάλεσε το PKK στις 21 Μαρτίου, ανημέρα του κουρδικού Νέου Έτους, να παύσουν το πυρ και να αποσυρθούν από την Τουρκία.
Ο Οτσαλάν βρισκόταν από τον Οκτώβριο σε διαπραγματεύσεις με κρατικούς αξιωματούχους για τον τερματισμό της σύγκρουσης που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 40.000 ανθρώπους αφότου άρχισε, το 1984.
Η δήλωση του Καραγιλάν, η οποία έγινε προς ένα πλήθος Κούρδων που είχαν συγκεντρωθεί στη Βόννη της Γερμανίας για να γιορτάσουν το νέο έτος, αναμενόταν, ωστόσο εξακολουθεί να αποτελεί μια σημαντική ένδειξη ότι το εκτός νόμου PKK θα συμμορφωθεί προς τις εντολές του Οτσαλάν.
Η βάση του Καραγιλάν βρίσκεται στα βουνά του βόρειου Ιράκ απ' όπου καθοδηγεί την εξέγερση του PKK κατά της Τουρκίας. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ, μαζί με την Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, θεωρούν το PKK τρομοκρατική οργάνωση.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π