Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση του Εθνικού Μετώπου: 34 χρόνια από την ίδρυση του ΕΝΕΚ. Ο αγώνας συνεχίζεται.
Ευχαριστούμε τους συναγωνιστές του Εθνικού Μετώπου για την ανακοίνωση  που εξέδωσαν τιμώντας την προσφορά του ενιαίου εθνικιστικού κινήματος ΕΝΕΚ 

Συμπληρώνονται 34 χρόνια από την ίδρυση του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος. Η συγκρότηση ανεξάρτητου φορέα των Ελλήνων Εθνικιστών υπήρξε σημαντική για την πορεία του κινήματος γενικότερα. Διαχώρισε την πολιτική ταυτότητα των εθνικιστών και ανέδειξε έναν νέο πολιτικό λόγο, βαθύτατα ριζοσπαστικό. 
Το Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα που προέκυψε μετά την επέμβαση της ηγεσίας της Εθνικής Παρατάξεως, στην ηγεσία και την διάρθρωση της Ελληνικής Νεολαίας Εθνικής Παρατάξεως, όπου τοποθέτησε άλλη ηγεσία αυθαίρετα, συγκροτήθηκε μετά από την συγκέντρωση στελεχών σε πανελλήνιο επίπεδο, στο Βόλο.Ο ενθουσιασμός και το πάθος έγιναν μέρος της πολιτικής προσπάθειας για την πατρίδα.  

Μέχρι τη στιγμή εκείνη ο εθνικισμός παρέμενε σε επίπεδο πολιτικών ομάδων που κράτησαν την σημαία του αγώνα, εξέλιξαν την ιδεολογία και εκπαίδευσαν στελέχη, δεν είχαν όμως την πολιτική παρουσία στην κοινωνία και τον επίκαιρο λόγο για το παρόν και μέλλον.
Σήμερα, που ο Ελληνικός εθνικισμός καλείται να ανταποκριθεί σε μια δύσκολη ιστορική συγκυρία, ο ρόλος του Ε.Ν.Ε.Κ θα πρέπει να είναι  γνωστός και παιδαγωγικός, όχι μόνο γιατί ήταν ρόλος πρωτοπόρου, αλλά και γιατί δίδαξε διά των πράξεων, το ήθος του αγωνιστή.
Προσωπικότητες με τεράστιο πολιτικό βάρος όπως αυτή του αρχηγού του ΕΝΕΚ και της ΕΝΕΠ του Πολύδωρου Δάκογλου, θα πρέπει να είναι καθοδηγητικές μορφές στον αγώνα μας. Ο Γιάννης Σχοινάς, ο Γιώργος Ταρναράς, ο Κώστας Χατζησταύρου, η Ευγενία Πρεβεζάνου, ο Δημήτρης Τσούγκος, ο Πρόδρομος Κούρτογλου, ο Θόδωρος Καραμπέτσος, η Άννα Δημητρίου και εκατοντάδες άλλοι διαμόρφωσαν ένα κίνημα του οποίου τα χαρακτηριστικά, παρορμούν και εμπνέουν τον αγώνα μας.
Ανακοίνωση του Εθνικού Μετώπου.    

1 σχόλιο:

  1. Η Ηγεσία του Εθνικού Μετώπου, με την δημόσια ανακοίνωση για τα 34 χρόνια του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματα -ΕΝΕΚ, απέδειξε ότι την διακρίνει πολιτικό ήθος και σεβασμός στην ιστορία του εθνικιστικού κινήματος.
    Γι' αυτό και είναι άξιοι κάθε υποστήριξης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π