Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Αγωνιστικό Ημερολόγιο: Η Πρώτη κομματική συγκέντρωση του ΕΝΕΚ σε ανοιχτό χώρο στον Πυργετό Λαρίσης
















ΕΝΕΚ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Κείμενα – Επιμέλεια : Ίων (Ιωάννης Σχοινάς)

 Σάββατον, 14η Μαου 1983, ώρα 20.00:

Η ΠΡΩΤΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΚ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΧΩΡΟ
ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΕΤΟ ΛΑΡΙΣΗΣ

Εκεί μίλησε ο Αρχηγός του ΕΝ ΕΚ σε δημόσια πολιτική εκδήλωση με θέμα «Το πραγματικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ – «κατακτητές και όχι κυβερνήτες».
Χίλιοι πεντακόσιοι περίπου κάτοικοι του Πυργετού, της γύρω περιοχής και μέλη του ΕΝΕΚ ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Τοπικής Οργανώσεως του ΕΝΕΚ Λαρίσης, παρακολούθησαν και χειροκρότησαν με ενθουσιασμό την ομιλία που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Η έντονη κινητοποίηση που είχε προηγηθή και οι σπασμωδικές αντιδράσεις των παραγόντων του ΠΑΣΟΚ είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον των κατοίκων που με περιέργεια και αγωνία περίμεναν να δουν την πρώτη μαζική ανοικτή εκδήλωση που έγινε από το 1974 στο χωριό τους.
Τον αρχηγό του ΕΝ.Ε.Κ. Πολύδωρο Δάκογλου παρουσίασε ο πρόεδρος της κοινότητος ιατρός κ. Δημήτριος Σούκος. Ο κ. Σούκος καταχειροκροτήθηκε όταν καλωσορίζωντας τον ομιλητή είπε: 


Δεύτερος εξ αριστερών ο Δημήτριος Σούκος και τρίτος ο συν. Γ. Μελετιάδης.
«... Επικροτούμε την απόφασή σας να διαφωτίσετε τον Λαό μας και σας συγχαίρουμε για τον ενωτικό - παραταξιακό χαρακτήρα που κυριάρχησε καθ’ όλην την προετοιμασία της εκδηλώσεώς σας».

Σε μια αμείλικτη και καυστική κριτική ο αρχηγός του ΕΝΕΚ ανέλυσε τις προθέσεις και την συμπεριφορά της ηγετικής ομάδος του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτοντας τον ετσιθελισμό, την αυθαιρεσία, το ψεύδος και την παραπλάνηση που δημιουργούν μια νέα πραγματικότητα: τον απορποσανατολισμό και την ΑΠΟΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ του Λαού των Ελλήνων.
Επί 45 λεπτά οι ακροαταί ρουφούσαν κυριολεκτικά μια σειρά επιχειρημάτων που θεμελείωναν την κατηγορία ότι οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ ξεγέλασαν τους Έλληνες και παρέλαβαν την εξουσία, που την χρησιμοποιούν όχι ως κυβερνήτες αλλά σαν κατακτητές.
Τα σημεία της ομιλίας που ξεσήκωσαν θύελλες χειροκροτημάτων και επιφωνήματα επιδοκιμασίας ήσαν εκείνα στα οποία ο Π. Δάκογλου κατηγόρησε την κυβέρνηση για συνεργασία στο «κουκούλωμα» του φακέλλου της Κύπρου και για μειοδοσία στο θέμα της Βορείου Ηπείρου.
Η κορύφωση όμως του ενθουσιασμού ήρθε όταν ζητήθηκε από τους παριστάμενους η συμμετοχή σε μια διαρκή αγωνιστική προσπάθεια που με παραταξιακό - ενωτικό πνεύμα και άρνηση των σφαλμάτων του παρελθόντος θα φέρη χωριό - χωριό το μήνυμα του ξεσηκωμού κατά της κατακτητικής ομάδος.

Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τάξη και πειθαρχία διαψεύδοντας έτσι τις φήμες για έκτροπα που είχαν διασπείρει τρομοκρατημένοι αριστεροί παράγοντες, σε μια προσπάθειά τους να εμποδίσουν την υλοποίησή της. Και τελείωσε με μια υπόσχεση οργανώσεως των εθνικιστών και πραγματοποιήσεως νέας εκδηλώσεως στον Πυργετό με θέμα την καταπίεση των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

Πρασινοφρουροί και κοκκινοφρουροί πειράχθηκαν από την αναγγελθείσα ομιλία του ΕΝΕΚ στην Πλατεία του Πυργετού Λαρίσης. Δεν έπιασε τόπο όμως η επιχειρηθείσα άσκηση τρομοκρατίας στους κατοίκους του χωριού και μετά από την μεγάλη επιτυχία, που είχε η συγκέντρωση απεφάσισαν να κάνουν και αυτοί το ίδιο. Κάλεσαν λοιπόν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργό Υγείας κ. Φλώρο για να μιλήση κι’ αυτός στην πλατεία. Ήλθε η ώρα της ομιλίας, αλλά τα αποτελέσματα της κινητοποιήσεως ήταν πενιχρά. Έτσι έκαναν «ανοιχτή» ομιλία σε... Καφενείο.
Εκτός από τους πρασινοκόκκινους εθίγησαν και κάποιοι «γαλάζιοι». Έτσι μάθαμε, ότι ο κ. Σουφλιάς έφτασε στο σημείο να προσπαθή ακόμη και μέσω Νομαρχίας να ματαίωση την ομιλία. Εννοείται βέβαια, οτι εδόθη γραμμή στις τοπικές της Ν.Δ. να μην προσέλθουν. Οι φιλότιμες προσπάθειες του κ. Σουφλιά απέτυχαν σ’ όλα τα επίπεδα. Το γιατί είναι μία άλλη ιστορία, που γράφτηκε μέρα μέ την ημέρα.
  
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΕΝΕΚ


«Διαλέξαμε την κοινότητά σας για να αποδείξουμε ότι όλοι εμείς που αρνιόμαστε το μαρξισμό δεν έχουμε πολλά πράγματα που να μας χωρίζουν.
»Διαλέξαμε την κοινότητά σας και αυτόν τον τρόπο αντιδράσεως για να δείξουμε στους πράσινους τραμπούκους, που τόλμησαν να σηκώσουν χερι κάποια μέρα σε ένα κοινοτικό σύμβουλο ότι όλοι μας και σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν θα ανεχθούμε στο μέλλον τέτοιες αυθαιρεσίες, τέτοιους τραμπουκισμούς. Διαλέξαμε αυτόν τον τρόπο αντιδράσεως: Δεν σας απαντάμε με «οφθαλμό αντί οφθαλμού» αλλά με κάτι σκληρότερο. ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ και θα κερδίσουμε πίσω όλον αυτόν τον κόσμο που ξεγελασμένος παρασύρθηκε, ήρθε κοντά σας και βοήθησε τα ηγετικά στελέχη της σημερινής κυβερνήσεως να μας καθήσουν στο σβέρκο.
»Όλοι γνωρίζουμε ότι το 1981, στις εκλογές, πάρα πολλοί Έλληνες απογοητευμένοι, παρασυρμένοι από κάθε φύσεως υποσχέσεις, αποφασισμένοι για κάτι καλλίτερο αντιμετώπισαν ευνοϊκά το ΠΑΣΟΚ, το ψήφισαν, υπετάγησαν στην προπαγάνδα και στα συμφέροντα που το έφεραν στην εξουσία και με την ψήφο του Ελληνικού λαού κάτω από την πίεση της προπαγάνδας το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση. Λίγο καιρό μετά αυτά οι ίδιοι οι άνθρωποι βλέπουν ότι πήγαν σε κάτι χειρότερο. Οι άνθρωποι που περίμεναν σαν ελευθερωτές, οι άνθρωποι που περίμεναν για να τους δώσουν μια προοπτική εξελίχθησαν σε δεσπότες, εξελίχθησαν σε κατακτητές.
»Βλέπουμε ότι η πρόθεσή τους ήταν πρόθεση ανατρεπτική αξιών, επιτευγμάτων και θεσμών.
»Θα σταθούμε περισσότερο στη συμπεριφορά του κόμματος από την στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση αυτής της χώρας. Από την πρώτη κιόλας στιγμή θέλησε να μην είμαστε υπεύθυνοι, ελεύθεροι πολίτες. Θέλησε να είμαστε υπήκοοι, τυφλοί, κουφοί, μουγγοί, ικανοί μονάχα να χειροκροτούμε και να επικροτούμε τις ενέργειές τους. Από την πρώτη κιόλας στιγμή αυτό το κόμμα που τόσο σωστά κατηγόρησε την κομματική φαιδρότητα του παρελθόντος έκανε μια και μόνη αλλαγή. Αντικατέστησε το κομματάρχη με τις τοπικές του οργανώσεις.
»Στην συμπεριφορά τους διακρίναμε ετσιθελισμό και αυθαιρεσία. Είδαμε το τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τα εργατικά συνδικάτα, που χρησιμοποιώντας την δικαιοσύνη άλλαξε σε μια νύχτα τις διοικήσεις, που είχαν εκλεγεί από τους εργαζομένους. Είδαμε τον τρόπο με τον οποίο κατήργησε εκλεγμένες διοικήσεις των συνεταιριστικών οργανώσεων. Είδαμε το τρόπο με τον οποίο συμπεριεφέρθη στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές και είναι κλασσικά τα παραδείγματα των Φιλιατρών και της Μάνδρας Αττικής.
»Η αυθαιρεσία έχει πολλούς τρόπους για να περάσει. Το αποδεικνύει η τελευταία τροποποίηση του σχεδίου Νόμου, η οποία κατετέθη μετά τα μεσάνυχτα στη βουλή των Ελλήνων και η οποία δίνει το δικαίωμα στον αρχιεπίσκοπο της Ελλάδος να διαγράψη όποιον επίσκοπο θέλει. Ιδιαίτερα άν αυτός παλέβη εναντιούμενος σε αντεθνικούς σχεδιασμούς, ομιλώντας υπέρ της Βορείου Ηπείρου και κατά του Κομμουνισμού.
»Το αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του ΠΑΣΟΚ είναι ο φόβος και ο διχασμός που έχουν κυριεύσει τον λαό μας. Πόσοι εκτός από σας τους νέους και τολμηρούς μπορείτε ελεύθερα να πείτε τις ιδέες σας, να κρίνετε τις πράξεις τους, να καταγγείλετε τις ενέργειές τους. Πόσοι από εσας φοβούνται μη μεταθέσουν την γυναίκα τους, τον αδελφό τους μην τον απολύσουν, τους ίδιους μην τύχει και δεν πάρουν το δάνειο. Πόσοι: Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα έχουν το φόβο ριζωμένο στη ψυχή τους. Φόβος, μίσος, διχασμός το πρώτο αποτέλεσμα. Οικονομική εξαθλίωση το δεύτερο αποτέλεσμα.
»Στρατιές ανέργων κυριεύουν σιγά-σιγά την χώρα.
Βλέπουμε κάθε μέρα βιομηχανίες να κλείνουν, εμπορικές επιχειρήσεις να χρεωκοπούν, γραμμάτια και επιταγές να διαμαρτύρωνται. ανθρώπους να πτωχεύουν. Αποβιομηχανοποίηση της Ελλάδος.
»Οι κυβερνήτες είναι δημιουργήματα των λαών, οι εισβολείς οι κατακτηταί προετοιμάζονται, χρηματοδοτούνται και μας έρχονται απ’ έξω.
»Ναί. Το αληθινό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ είναι κατακτητές και όχι κυβερνήτες. Οι Κυβερνήτες αγαπάνε τον λαό τους. Είναι οι πατεράδες και δεν ξεχωρίζουν τα παιδιά τους. Οι κατακτητές όμως στηρίζονται σε πραιτωριανούς.
»Τα δικά τους συμφέροντα εξυπηρετούν και όχι τα δίκαια και τις ανάγκες του πολίτη. Και σεις όλοι γνωρίζετε πολύ καλά πως η σημερινή κυβέρνηση φέρθηκε σε μεγάλα θέματα που αφορούν το εσωτερικό της χώρας και τα μεγάλα εθνικά θέματα. Γνωρίζετε πολύ καλά τί έχει γίνει με την παιδεία την υποβάθμιση του επιπέδου σπουδών, την ευνοιοκρατία και τις ειδικές μεταχειρήσεις, με τις οποίες τα παιδιά των υπουργών έρχονται από το εξωτερικό με μεταγραφή στην Ελλάδα ενώ πολλές χιλιάδες Ελληνόπουλα παραμένουν εκεί.
»Το κράτος λέει θα προσλάβη 1.300 καινούργιους δημοσίους υπαλλήλους και ας έχουμε τους περισσότερους υπαλλήλους από όλο το κόσμο και ας τους ταΐζετε εσείς οι αγρότες με την φορολογία που έβαλε ακόμη και σ’ αυτά τα αγροτικά σας αυτοκίνητα. Γιατί λέει ότι οι πεντακόσιοι θα μπούνε με διαγωνισμό και τους 800 θα τους διορίσω εγώ: Είναι λίγο πιο «ίσοι» από τους άλλους οι 800;
»Απάντηση στη βία των κατακτητών χρειάζεται. Αλλά δεν θα την δώση μόνο του το ΕΝΕΚ. Πρωτοπορία θα είναι το ΕΝΕΚ. Σύσσωμη η μη Μαρξιστική παράταξη θα απαντήση στη βία των κατακτητών με συστηματική οργάνωση και καθημερινό αγώνα».


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π