Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Θεσπιέων Δρόμος


Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 ώρα 7:30 στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Θερμοπυλών θα πραγματοποιηθεί Αγιασμός λίγο πριν την έναρξη της πεζής πορείας: «Θεσπιέων Δρόμος» προς τιμή των 700 Θεσπιέων που έπεσαν στις Θερμοπύλες το 480 π.Χ., σε συνέχεια του υπερμαραθώνιου δρόμου «Σπαρτιατών Πορεία», από τον Σπαρταθλητή κ.Χρ.Τετριμίδα.
 Η Διαδρομή :
 Ο «Θεσπιέων Δρόμος» θα ξεκινήσει από τις Θερμοπύλες(23-5-2013) μέχρι τις Θεσπιές (26-5-2013 ώρα 10:30 π.μ. περίπου) ακολουθώντας τη διαδρομή: Θερμοπύλες, Ανάβρα, Μενδενίτσα, Ξυλικοί , Αμφίκλεια, Τιθορέα, Χαιρώνεια, Λιβαδειά, Αλίαρτος, Μαυρομάτι, Θεσπιές.
Στην πεζή πορεία, τον κ.Χρ.Τετριμίδα θα συνοδεύουν μαθητές σχολείων από τις παραπάνω περιοχές, που θα διέρχεται η πορεία και θα τον συνδράμουν και Πολιτιστικοί & Αθλητικοί Σύλλογοι.
Την τελευταία ημέρα, Κυριακή 26 Μαΐου 2013, έχει
εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων κυρίως από τις Θεσπιές, που θεωρούν το εγχείρημα «Θεσπιέων Δρόμος», ως ιστορική δικαίωση της εκούσιας παραμονής των Θεσπιέων στην μάχη των Θερμοπυλών το 480 Π.Χ..
Την πεζή πορεία «Θεσπιέων Δρόμο» στηρίζουν: ο Δήμος Λαμιέων, ο Δήμος Αλιάρτου και οι Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι  Θερμοπυλών, Θεσπιέων και Αμφίκλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π