Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Θεσπιέων Δρόμος από ένα ωραίο 'Ελληνα


Ο Χρήστος Τετριμίδας ξεκίνησε σήμερα το πρωί, μετά τον Αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία  Θερμοπυλών την πορεία  για τις Θεσπιές με τα πόδια.
Κατά τον αγιασμό κοντά του βρέθηκαν πολλοί συγχωριανοί του, οι αρχές τις περιοχής και φίλοι του από τον κοινό παρονομαστή.
Ο 1ος «Θεσπιέων Δρόμος» γίνεται προς τιμήν των 700 Θεσπιέων που έπεσαν στις Θερμοπύλες το 480 Π.Χ., σε συνέχεια του
υπερμαραθώνιου δρόμου «Σπαρτιατών Πορεία», από τον Σπαρταθλητή κ. Χρ.Τετριμίδα.
Η Διαδρομή :
Ο «Θεσπιέων Δρόμος»  ξεκινήσε από τις Θερμοπύλες(23-5-2013) μέχρι τις Θεσπιές (26-5-2013 ώρα 10:30π.μ.περίπου) ακολουθώντας την διαδρομή: Θερμοπύλες, Ανάβρα, Μενδενίτσα, Ξυλικοί , Αμφίκλεια, Τιθορέα, Χαιρώνεια, Λιβαδειά, Αλίαρτος, Μαυρομάτι, Θεσπιές.
Στην πεζή πορεία, τον κ.Χρ.Τετριμίδα θα συνοδεύουν μαθητές σχολείων από τις παραπάνω περιοχές, που θα διέρχεται η πορεία και θα τον συνδράμουν και Πολιτιστικοί & Αθλητικοί Σύλλογοι.
Την τελευταία ημέρα, Κυριακή 26 Μαΐου 2013, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων κυρίως από τις Θεσπιές, που θεωρούν το εγχείρημα «Θεσπιέων Δρόμος», ως ιστορική δικαίωση της εκούσιας παραμονής των Θεσπιέων στην μάχη των Θερμοπυλών το 480 Π.Χ..
Την πεζή πορεία «Θεσπιέων Δρόμο» στηρίζουν: ο Δήμος Λαμιέων, ο Δήμος Αλιάρτου και οι Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι  Θερμοπυλών, Θεσπιέων και Αμφίκλειας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π