Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Παγκόσμιο ρεκόρ κατάντιας..


Ο Πατροκοσμάς Αιτωλός (1714-1779), αυτή η αγία μορφή της Ορθοδοξίας μας, το μόνο που καμάρωνε για τον βίο του ήταν ότι ίδρυε σχολεία. Σε επιστολή του προς τον αδελφό του Χρύσανθο, που ήταν Σχολάρχης Νάξου, έγραφε ότι ταξίδεψε σε 30 επαρχίες, ίδρυσε δέκα ελληνικά σχολεία και 200 δημοτικά. Είχε πάθος να φωτιστεί το Γένος. Ελεγε για την παιδεία: «Από το σχολείο μανθάνομεν, το κατά δύναμιν, τι είναι Θεός, τι είναι η Αγία Τριάς, τι είναι άγγελοι, τι είναι αρχάγγελοι, τι είναι δαίμονες, τι είναι παράδεισος, τι είναι κόλασις, τι είναι αμαρτία, αρετή. Από το σχολείον μανθάνομεν τι είναι Αγία Κοινωνία, τι είναι Βάπτισμα, τι είναι το άγιον Ευχέλαιον, ο τίμιος γάμος, τι είναι ψυχή, τι είναι κορμί, τα πάντα από το σχολείον τα μανθάνομεν».

Ο Κοσμάς Αιτωλός, φυσικά, δεν ήταν ΠΑΣΟΚ. Δεν πρόλαβε τον Αντρέα στα ντουζένια του να τον κάνει νομάρχη και έπειτα να τον στείλει η πασοκάρα στις Ευρώπες να κάνει φιγούρα. Δεν γεύτηκε το αφιόνι της εξουσίας, που σε φέρνει στο έσχατο σημείο κατάντιας να κομπάζεις επειδή έκλεισες σχολεία! 

Xerox πολιτική

Στην πατρίδα μας, που έχει ξεμείνει χρόνια πολλά από Πατροκοσμάδες, περισσεύουν οι κασμάδες και τα φτυάρια. Αυτά δουλεύουν νυχθημερόν και θάβουν τον Ελληνισμό και ό,τι έχει απομείνει από το Γένος. Ενα μεγάλο φτυάρι, που έκανε καριέρα στην πασοκάρα και έφτασε να γίνει υπουργός «Παιδείας» (γελάστε άφοβα), μίλησε στη ΝΕΤ, στην εκπομπή του συναδέλφου στη «δημοκρατία» Μανώλη Κοττάκη. Μεταξύ άλλων, είπε το ανήκουστο: «Τα 2.000 σχολεία που είχα κλείσει το έκανα χωρίς να μου το πει καμία τρόικα». Αυτή η κυρία πρέπει να είναι η πρώτη υπουργός στον πλανήτη* που επαίρεται επειδή έκλεισε σχολεία. Το έκανε μάλιστα «μόνη της» χωρίς να της το επιβάλλει η τρόικα! 

Τέτοιο σημείο κατάπτωσης, εξευτελισμού και εθνοδιαλυτικής πολιτικής είναι δύσκολο να προσεγγιστεί με την κοινή λογική ή να αντιγραφεί. Η κυρία Διαμαντοπούλου έσπασε τα κοντέρ. Εχοντας πλέον και αυτό κατά νου, μπορούμε να ερμηνεύσουμε πώς κατόρθωσε επί των ημερών της να μη διανεμηθούν βιβλία σε πολλούς μαθητές, οι οποίοι έβγαλαν τη χρονιά με φωτοτυπίες.

*Ισως και η κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν να έχει ανακοινώσει με υπερηφάνεια κλείσιμο σχολείων...  


1 σχόλιο:

  1. Η κυρία Διαμαντοπούλου έκλεισε τα 2000 σχολειά, ορμώμενη από την ίδια ιδεολογική οπτική που οπλίζει το (βρωμό)στομα του κου Αδώνιδος και των λοιπών κολαούζων να χαρακτηρίζει τους εκπαιδευτικούς "τεμπέληδες και τομάρια". Υπάρχει μια λογική αντίφαση στις άσφαιρες συγκινησιακές κοτσάνες του εν λόγω σαμαρικού: Από τη μια υπεραμύνονται των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων που θα παράξουν το μοντέλο του εκπαιδευτικού-ντελιβερά, ο οποίο θα διακτινίζεται ταυτοχρόνως σε 5(να μή σου πω 7) σχολεία ανά την περιφέρεια, συνέπεια του οποίου θα είναι η συμπύκνωση των σχολικών τάξεων και η απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών, και από την άλλη οδύρονται που κλείνουν τα σχολειά, παρότι το κλείσιμο αυτό είναι απότοκο της υποτακτικής στην τρόικα πολιτικής. Δηλαδή τί αλλάζει, το ότι η Αννούλα το έκανε μόνη της; Αν είναι έτσι, μπράβο της, γιατί τουλάχιστον είναι αυτοτελής, σε σχέση με τον Αντωνάκη και τη δημαρίτικη κουστωδία του..
    Υποκρισία, ψευτοσυναισθηματισμός, μισές αλήθειες και καμία ανάμνηση του παρελθόντος, αυτή είναι η ελληνική δημοσιογραφία του 2013, άξια μόνο για τον απόπατο του καμπινέ.

    Και αν μη τι άλλο, "αρθρογραφία" του εν λόγω επιπέδου εξυπηρετεί τέλεια το σκοπό της σαμαρικής προπαγάνδας, που μέσω της δαιμονοποίησης του παλαιού ΠΑΣΟΚ, σκοπεύει να ρίξει στάχτη στα μάτια των διαφόρων ευήθων γραφικών, οι οποίοι ακόμη πιστεύουν ότι η ΝΔούλα είναι πατριωτική(αμφιβάλλω πόσοι τέτοιοι ακόμα βλάκες θάλλουν), αφενός για το ότι ο εφιάλτης Σαμαράς συνεχίζει την ίδια πολιτική μ' ακόμη πιο ανάλγητο τρόπο κι αφετέρου για το ό,τι περισώζει, ένεκα συγκυβερνήσεως, πολιτικά τομάρια τύπου Βενιζέλου, που κανονικά θα έπρεπε να είχαν πάρει την άγουσα για τον Κορυδαλλό.

    Οι έλληνες εθνικιστές θα πρέπει να μάθουν να θεωρούν τη ΝΔ και, γενικά, τη φιλελεύθερη δεξιά ως το μοναδικό, πλέον, εχθρό. Η αριστερά μας πέθανε και το φάντασμά της το συντηρούν και το χρησιμοποιούν οι δεξιοί για ευνόητους λόγους. Μιλάω για την κομμουνιστική-αρτηριοσκληρωτική αριστερά. Γιατί η μονδέρνα-μισελληνική ζει, βασιλεύει και κυβερνά τον τόπο(ΔΗΜΑΡ) ελέω φιλελέυθερης Νέας Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π