Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Αγωνιστικό Ημερολόγιο: Η συμμετοχή του ΕΝΕΚ στην επέτειο της σφαγής της Στιμάγκας Κορινθίας


Τα μέλη του ΕΝΕΚ πρωτοστάτησαν
στην επέτειο της μνήμης των θυμάτων της Στιμάγκας
ΕΝΕΚ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Κείμενα – Επιμέλεια : Ίων (Ιωάννης Σχοινάς) 
Κυριακή 7η Ιουνίου 1983
ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΕΚ
ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ 813 ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΩΝ
ΣΤΗΝ ΣΤΙΜΑΓΚΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Πριν από κάποιους μήνες κάποιοι μαρξιστές είχαν καταστρέψει το μνημείο παροτρυνόμεμοι από το τοπικό έντυπο της Κορινθίας «ΔΡΟΜΟΣ», μαρξιστικής αποκλίσεως, το οποίο όμως κατεδικάσθη σε φυλάκιση 12 μηνών και αποζημίωση 10.000 δρχ. ανά θύμα, ύστερα από μήνυση που κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων Ευάγγελος Καπώλης και Ντίνος Σχοινωρίτης.
Το γεγονός αυτό οδήγησε πλήθος κόσμου στην τελετή που έγινε με αντιπροσώπους από κόμματα του μή μαρξιστικού χώρου για τους 813 σφαγιασθέντες κατοίκους της Στιμάγκας και των γύρω περιοχών, από τους κομμουνιστοσυμμορίτες, το καλοκαίρι του 1944.

Έκτοτε και μέχρι την περιβόητη αναγνώριση της «Εθνικής Αντίστασης» και της μονόπλευρης λήθης, που κήρυξαν οι μαρξιστές ετελείτο τρισάγιο με την επίσημη παρουσία του κράτους. Μετά όμως την αναγνώριση των συμμοριτών η σιωπή του κράτους ανάγκασε πλέον τον λαό να υιοθετήση αυτές τις ιερές επετείους και να δίδει «στρατιωτικά» το παρόν παντού.

Μετά το τρισάγιο μίλησε ο πρόεδρος των συγγενών των θυμάτων Αναστάσιος Τζαναβάρας, ο οποίος και περιέγραψε με λεπτομέρειες και μοναδική παραστατικότητα τα εγκλήματα των Ελασιτών εις βάρος αγροτών, εργατών, εγκύων γυναικών και νηπίων!

Στεφάνια κατέθεσαν η ΝΔ. Η Κεντρική Διοίκησις του ΕΝΕΚ και του Εθνικού Συναγερμού, αντιπροσωπείες της Τ.Ο. ΕΝΕΚ Περιστερίου διά του προέδρου της Ν. Κυριαζόπουλου και της Τ.Ο. Κορίνθου διά του προέδρου της Χρ. Βίρλα. Οι βουλευτές Δήμας, Κρίκος και Γκελεστάθης, ο τ. Υπουργός Παύλος Μανωλόπουλος, ο Στρατηγός ε.α. Καραδημητρόπουλος εκ μέρους του Πανεθνικού Πατριωτικού Συνδέσμου «ΕΛΛΑΣ», η ΒΕΟ, ενώ ανεγνώσθησαν μηνύματα του κ. Κ. Παπακωνσταντίνου και του κόμματος των Φιλελευθέρων, που κατεχειροκροτήθη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π