Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ισοπεδώνουν την χώρα χωρίς αντίσταση !


Όπως πάντα οι επισκέψεις της τρόικα έχουν να κάνουν με ένα μόνο θέμα "μπαμπούλα" για όλη την ελληνική κοινωνία, και αυτό είναι η αποδέσμευση της δόσης, μια δόση που δεν θέλει να μας παραχωρήσει λόγω "πολιτικής αναταραχής".
Μια αναταραχή που η ίδια η τρόικα προκάλεσε όταν αυτοί που κρύβονται από πίσω της δεν επέτρεψαν την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, για να μην περάσουν στα χέρια των ρωσικών Γκάζπρομ-Σίντεζ, με αποτέλεσμα να χαθούν 2 δισ. ευρώ έσοδα, τα οποία με περίσσιο θράσος αμέσως μετά μας ζητούν να τα βρούμε με νέα μέτρα.

Όπως λέει και το ρητό "μια βλακεία, διορθώνεται με ακόμα μεγαλύτερη βλακεία", έτσι αυθημερόν με την αποτυχούσα ιδιωτικοποίηση, η κυβέρνηση Σαμαρά προχωρά με πράξη νομοθετικού περιεχομένου στην κατάργηση της ΕΡΤ,η οποία προκάλεσε πολιτική θύελλα στο εσωτερικό της χώρας, ενώ από την ΕΕ μέχρι τις ΗΠΑ όλοι τάχθηκαν υπέρ της ΕΡΤ, λες και παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον το πρόγραμμά της στον Λευκό Οίκο και στο Βερολίνο. 
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν έκρυβαν άλλωστε την απογοήτευσή τους επειδή, όπως έλεγαν, η κυβέρνηση κατέφυγε στη λύση αυτή επειδή "δεν προλάβαινε" έως τέλος Ιουνίου να απολύσει 2.000 ανεπαρκείς και επίορκους από το δημόσιο, που είναι προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση του Ιουνίου. Αντί αυτής της διαδικασίας, επελέγη ο «αιφνίδιος θάνατος» της ΕΡΤ.

Παρεμπιπτόντως η τρόικα ζητούσε άμεσα την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων, και στο μνημόνιο του 2011 ρητώς αναφέρει την κατάργησή της.
Ο δρόμος για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ άνοιγε στο νόμο 4002 που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2011 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο άρθρο 66 υπό τον τίτλο: «Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση ΝΠΔΔ και δημοσίων επιχειρήσεων».

  Στο επίμαχο άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά: §1. Μετά το άρθρο 14Α του ν. 3429/2005 (Α' 314) προστίθεται άρθρο 14Β ως εξής:
«Άρθρο 14Β Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων

 1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού:
  α) οι ανώνυμες εταιρείες με την επωνυμία «Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.)», «Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού Α.Ε. (Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.)», «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)», «Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.», «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.)», «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε.)», «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «Ελληνικός Οργανισμός Μικρών Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Α.Ε. (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Α.Ε.)»,

Μεταξύ άλλων ο συγκεκριμένος Νόμος φέρει τις υπογραφές σχεδόν όλων των υπουργών της τότε κυβέρνησης και μεταξύ αυτών του τότε αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, και τώρα έχουμε το ΠΑΣΟΚ και την τρόικα να προσποιούνται ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το "έγκλημα" στηριζόμενοι στην μνήμη "ψαριού" που διαθέτει ο μέσος πολίτης, και με την ελπίδα (και αδιαφορία) ότι ουδείς θα το καταλάβει.
Και έτσι φτάσαμε στο σημείο η τρόικα με θράσος χιλίων πιθήκων να "ενοχλείται" από την πολιτική αναταραχή που προκλήθηκε στη χώρα από το κακό...Σύμπαν.
Χωρίς αποφάσεις ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ενώ προγραμματίστηκε και νέα συνάντηση για το μεσημέρι της Κυριακής.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε και το θέμα της ΕΡΤ, αλλά, όπως ανέφεραν κύκλοι του υπουργείο Οικονομικών,  στο πλαίσιο της ευρύτερης αναδιάρθρωσης του Δημοσίου.
Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι κυβέρνηση και τρόικα θέλουν να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς τις αλλαγές στο Δημόσιο, αξιοποιώντας το μοντέλο που εφαρμόστηκε στην ΕΡΤ και τα νέα δεδομένα μετά την υπογραφή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, που αφορούν σε αλλαγές στο ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η σύσκεψη που ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι, έγινε υπό τη σκιά των πολιτικών εξελίξεων που προκαλούν οι χειρισμοί για το μέλλον της ΕΡΤ. Ωστόσο σε αυτήν ενδέχεται να λυθεί και το  «μυστήριο» του νέου φόρου ακινήτων που θα πληρώσουν από το 2014 εκατομμύρια ιδιοκτήτες.
Ταυτόχρoνα η ελληνική πλευρά δίνει μάχη για να αποσπάσει την έγκριση της τρόικας για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% το 13%, έστω και πιλοτικά.  Ενδέχεται πάντως η μείωση να αφορά κυρίως στα τουριστικά πακέτα όπου συμπεριλαμβάνεται και διατροφή και, δευτερευόντως μόνο, στα εστιατόρια και τις ταβέρνες. Οπότε ο φτωχός λαός δεν θα ωφεληθεί τίποτα!
Το «παζάρι» για τους φόρους  ακινήτων. Παρότι τις τελευταίες εβδομάδες στο υπουργείο Οικονομικών γράφουν και ξαναγράφουν κάθε πιθανό ή απίθανο σενάριο, η αρμόδια διακομματική επιτροπή που έχει συσταθεί για τον φόρο ακινήτων ακόμα δεν έχει λάβει τις προτάσεις για να τις εξετάσει και να αποφασίσει τι και πώς θα ισχύσει το 2014. Αντιθέτως η Τρόικα έχει ενημερωθεί ήδη από τη Δευτέρα και ενδέχεται να απαντήσει σήμερα για το ποια σενάρια προκρίνει, ώστε επ’ αυτών να κληθούν να πάρουν θέση –πρωθύστερα όμως- και τα μέλη της διακομματικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, υπουργείο Οικονομικών και Τρόικα  επεξεργάζονται  λύσεις χωρίς αφορολόγητο, στη λογική να πληρώνουν «όλοι έστω και από λίγα», για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων-ΕΦΑ που θα επιβληθεί το 2014.
Στην κυβέρνηση θεωρούν πως με τα λύση να μπει «λουκέτο» στην ΕΡΤ, κέρδισαν χρόνο και απέφυγαν τυχόν έξτρα πίεση για τη λήψη άλλων πρόσθετων μέτρων, λόγω της αδυναμίας που προέκυψε σε αυτό το τρίμηνο για την είσπραξη εσόδων έως 1 δισ. ευρώ από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.
Η υποκρισία συνεχίζεται από όλες τις πλευρές, αυτό που έγινε κατανοητό είναι ότι στο εξής για κάθε αστοχία της κυβέρνησης, είτε από ανικανότητα, είτε γιατί δεν την αφήνουν να πουλήσει (παρά μόνο εκεί που "πρέπει" και στο τίμημα που "πρέπει", δηλαδή τζάμπα), θα την πληρώνουν οι πολίτες και αν στην τρόικα δεν το καταλάβουν οδηγούν τη χώρα σε μεγάλες κοινωνικές εκρήξεις με απρόσμενες συνέπειες για όλους. Δεν είναι το όνειρο κανενός να ζει στο δρόμο χωρίς σπίτι,και δουλειά, εκτός εάν τους αρέσει να "πειραματίζονται" με την ανθρώπινη ψυχολογία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π