Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Ενεργά στρατόπεδα της Αλ Κάιντα στα Σκόπια !


«Τα Σκόπια τους τελευταίους μήνες μοιάζουν σαν την Καζαμπλάνκα πριν από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πιθανότητα να αναμένουμε αναταραχή στην περιοχή ή έχει επιλεγεί ως έδαφος δράσης υπηρεσιών πληροφοριών από πολλές χώρες. Ο χρόνος θα δείξει», αναφέρει η εφημερίδα ‘Dan’ του Μαυροβουνίου, η οποία επικαλείται απόψεις πρώην πράκτορα μυστικών υπηρεσιών και νυν καθηγητή στο Τμήμα Ασφαλείας Σκοπίων, του Ιβάν Μπαμπαμόφσκι.

Ο καθηγητής Μπαμπαμόφσκι δήλωσε ότι το νοτιοσλαβικό κράτος έχει ακόμα ενεργά στρατόπεδα της Αλ Κάιντα, τα οποία χρησιμοποιούνται για στρατιωτική εκπαίδευση των εθελοντών από τις αλβανικές κοινότητες της περιοχής, οι οποίοι στη συνέχεια αποστέλλονται στη Συρία για να λάβουν μέρος στο κίνημα των ανταρτών της «Jabhat al-Nusra». Σκοπός του κινήματος αυτού είναι η ανατροπή του προέδρου Άσαντ και η ίδρυση ενός ισλαμικού κράτους με βάση το νόμο της Σαρία.

Στην περιοχή των Σκοπίων υπάρχουν πολλά τέτοια στρατόπεδα που συλλέγουν, προετοιμάζουν και αποστέλλουν εθελοντές να συνταχθούν με τους αντάρτες της Συρία στη δημιουργία εξτρεμιστικών μουσουλμανικών δομών.
Σύμφωνα με διαπιστώσεις, σήμερα αγωνίζονται στη Συρία περίπου 140 Αλβανοί, πολίτες του νοτιοσλαβικού κράτους. Είναι τα ίδια στρατόπεδα που είχε χρησιμοποιήσει παλαιότερα η Αλ Κάιντα στη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας και του Κοσσυφοπεδίου.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα στρατόπεδα, βρίσκονται στην οροσειρά Σαρ –(Σάρ πλάνινα), βορειότερα του Τέτοβο, στην παραμεθόριο περιοχή με το Κοσσυφοπέδιο, κοντά στο Κασανίκ, δέκα χιλιόμετρα από τα σύνορα των Σκοπίων.
Ανάμεσά τους είναι έμπειροι μαχητές που έλαβαν μέρος στα μέτωπα του Αφγανιστάν, του Κοσσυφοπεδίου και της Βοσνίας.
Τώρα γιατί κατά τους Έλληνες ειδικούς δεν υπάρχει ορατός κίνδυνος από βορρά είναι απορίας άξιον. Ελπίζουμε η περίφημη ‘’αναδιοργάνωση των Ελληνικών ΕΔ’’ να τα έχει λάβει αυτά υπόψη της, δημιουργώντας δυνάμεις που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοιες ασύμμετρες απειλές. Ο τρόπος δε δράσης αυτών των παραστρατιωτικών ομάδων είναι πλέον γνωστός από τα διδάγματα των πολέμων της Βοσνίας, Κοσσόβου, οπότε καμιά δικαιολογία αιφνιδιασμού δεν υπάρχει. 


The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π