Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Αγωνιστικό Ημερολόγιο: Τιμή της μνήμης των σφαγιασθέντων Ελλήνων της Φενεού από τους Κομμουνιστοσυμμορίτες


ΕΝΕΚ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Κείμενα – Επιμέλεια : Ίων (Ιωάννης Σχοινάς)

Κυριακή 17 Ιουλίου 1983 : 
ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ 3.061 ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΕΙΣ ΦΕΝΕΟΝ

Με χαρακτηριστική, ίσως και ύποπτη την τήρηση της τάξεως, εορτάστηκε και εφέτος η επέτειος της σφαγής των 3.061 σφαγιασθέντων ιερωμένων, στρατιωτικών και πολιτικών της Φενεού.
Αφού προηγήθηκε η λειτουργία στην Μονή, όπου τον Μάϊο του ’44 είχε μεταβληθή υπό των κομμουνιστών εις άντρον βασανισμού αθώων αγροτών και εργατών. Πλήθος λαού μετέβη στο μνημείο των θυμάτων παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως με το να απαγόρευσει την άνοδο των οχημάτων πράγμα που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία.
Μέσα σε υποβλητική και έντονα πατριωτική ατμόσφαιρα ετελέσθη τρισάγιο, έγινε προσκλητήριο νεκρών. Ακολούθησαν ομιλίες αναφερόμενες στο ιστορικό της σφαγής και στα εξ αυτής διδάγματα για τους νεώτερους. Ιδιαίτερα ετονίσθησαν τα ειδεχθή σημεία του χρονικού της μεγάλης θυσίας,
όπως η διαπόμπευση υπό των Κομμουνιστοσυμμοριτών των γυναικών και των Ιερωμένων οι βασανισμοί και τέλος η κατακρήμνιση των πτωμάτων στην πηγάδα κάτω από τις διαταγές του αιμοδιψούς Βελουχιώτη.
Στους συγκεντωθέντες μίλησαν:
• Ο πρόεδρος του ΕΝΕΚ Τ.Ο. ΚΟΡΙΝΘΟΥ και εκδοτης της εφημερίδος «ΑΛΗΘΕΙΑ» συν. Χρ. Βίρλας.
• Ο πρόεδρος της Τ.Ε. της ΝΔ Κορίνθου κ. Παπαπάνος.
• Ο εκπρόσωπος της εφημερίδος «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» κ. Χρήστος Φρίγγελης.
Στεφάνια κατέθεσαν ο κ. Ντίνος Σχοινοχωρίτης εκ μέρους των συγγενών των σφαγιασθέντων, ο κ. Οικονομόπουλος εκ μέρους της Ενώσεως αναπήρων και θυμάτων, εκ μέρους της ΚΔ του ΕΝΕΚ ο κ. Κων. Ξανθάκος, ο πρόεδρος του ΚΕΜΕ κ. Παύλος Μανωλόπουλος, Η ΝΔ, ο Πανεθνικός Πατριωτικός Σύνδεσμος «Η ΕΛΛΑΣ» οι Τοπικές Οργανώσεις του ΕΝΕΚ Κορίνθου και Περιστερίου και της ΟΝΝΕΔ Κορίνθου, ο κ. Κ. Τσίτουρας εκ μέρους της Ενώσεως Νέων Επιστημόνων Πειραιώς.
Εντυπωσιακή υπήρξε η παρουσία της εφημερίδος μας. Σχεδόν το σύνολο των παρισταμένων κρατούσε τον «ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ».

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΝΕΚ Τ.Ο. ΚΟΡΙΝΘΟΥ μεταξύ άλλων τόνισε:
«Αυτός ο στέφανος κατετέθη σ’ αυτούς που εσφαγιάσθησαν αγρίως υπό των συμμοριτοκομμουνιστών το 1944.
Το αισχρό υποκείμενο ο συμμοριτισμός σήμερα βρίσκεται στη ράχη μας και θα ευρίσκεται για πολύ ακόμη και θα φύγουν μόνον με θυσίες και αίμα. Σήμερα όλοι αυτοί οι εγκληματίες είναι εις την Βουλήν των Ελλήνων και οι ένδοξοι αξιωματικοί στις φυλακές...»
Καταλήγοντας είπε ότι «ορκιζόμεθα ενώπιον Θεού και ανθρώπων εις τους 3.061 που εσφαγιάσθησαν ότι θα κερδίσουμε τον πόλεμο που εμείς οι νέοι ξεκινήσαμε όλοι ενωμένοι εις την Ορθοδοξία και την Ελλάδα θα συνεχίσουμε τον κοινόν αγώνα μέχρις οριστικού αφανισμού του ΚΚΕ».

Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην εβδομαδιαία εφημερίδα «ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ», της Παρασκευής 22ας Ιουλίου 1983, αρ. φύλλου 9, σελ. 5η. Είναι ανυπόγραφο αλλά το είχε συντάξει ο συν. Πολύδωρος Δάκογλου και καταδεικνύει τον τρόπο και τις μεθόδους που αντιμετώπιζε τον αγώνα των νεων του ΕΝΕΚ η καθημερινή εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ».

ΣΚΙΤΖΗΔΕΣ ΨΕΥΤΕΣ ή ΣΤΡΑΒΟΙ

Η εφημερίδα που χάρις στην αρθρογραφία και την αλλοπρόσαλλη γραμμή της κατάφερε να είναι μόνιμα πάτος στην κυκλοφορία με μερικές εκατοντάδες φύλλα όλα κι όλα στην Αθήνα, «εκάλυψε» —κυριολεκτικά— το μνημόσυνο των σφαγιασθέντων στην Φενεό.
Και «δουλεύοντας» το ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ όπως ανενδίαστα γράφει στην προμετωπίδα της απέκρυψε για μια ακόμη φορά την παρουσία και την προσφορά του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος. Του φορέως που ξανάφερε στην θύμηση του λαού μας τα τελευταία χρόνια τους τόπους θυσίας και τις επετείους νίκης κατά των κομμουνιστών.

Δεν είδε λοιπόν ο απεσταλμένος της ώρας πουθενά την αντιπροσωπεία της Κεντρικής Διοικήσεως του ΕΝΕΚ, το προεδρείο της Τοπικής Οργανώσεως Περιστερίου, τα παιδιά της Τοπικής Αμπελοκήπων, τους νέους της Τοπικής Κορίνθου; Τα στεφάνια που καταθέσανε; Τα συνθήματα που φωνάξανε; Τον κόσμο που φέρανε; Την ομιλία που έκανε ο πρόεδρος του ΕΝΕΚ Κορίνθου; Και άν όλα αυτά δεν τα αντελήφθη, δεν θα έπρεπε, τουλάχιστον, να δή ότι όλος ο κόσμος —εκατοντάδες άνθρωποι— κρατούσαν στα χέρια τους την εφημερίδα ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ;

Εκτός και αν ο συντάκτης τα έγραψε και ο Γρηγόριος ο Μέγας ωθούμενος ως συνήθως από τα γνωστά σε όλους ελατήρια φώναξε για μια ακόμη φορά την κραυγή: ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΕΝΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π