Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Οι επόμενες εκλογές θα γράψουν το τέλος τους.


άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Ήταν πολύ ενοχλητικό για τα κομματικά επιτελεία να διαβάζουν στις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά των πολιτών που απαντούσαν ότι: «από το υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό και από τα λειτουργούντα κόμματα δεν προτιμούν κανένα». Και γινόταν ακόμη πιο ενοχλητικό, εκ του γεγονότος ότι, η επιλογή «κανένας» αντί να υποχωρεί -με τον καιρό- εμφανιζόταν να έχει αυξητικές τάσεις.
Οι αναλύσεις των καλοπληρωμένων παρατρεχάμενων ή των ημιεπαγγελματιών αιρετών, για το φαινόμενο "κανένας", είχαν όλες μια κοινή αφετηρία. «Είναι απολίτικη έκφραση που θα υποχρεωθεί να στοιχηθεί πίσω από τα κόμματα, την ώρα των εκλογών». Και με αυτή την αφετηρία, προχωρούσε ο καθένας στα συμπεράσματά του, που συνήθως ήταν του τύπου «ας δούμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης και ας ανοίξουμε ένα δρομάκι συνθημάτων και προς τις βασικές επιθυμίες του κόσμου». Κάποιοι, οι πιο ανόητοι ακολουθούσαν την άλλη συνταγή, που έλεγε «αφού ο αντίπαλος μου είναι πιο κάτω από μένα, όλα πάνε καλά».

Δεν θυμόντουσαν ότι «η απορρύπανση και η επάνοδος σε καθαρή κατάσταση της θάλασσας ή της στεριάς, θέλει χρόνο για να γίνει». Και δεν σκέφτηκαν ποτέ ότι η επάνοδος του εκλογικού σώματος στην «κομματική στρούγκα» δεν γίνεται αυτομάτως με την αλλαγή ενός υπουργού ή με την εμφάνιση ενός πολυσέλιδου προγράμματος. Δεν έκαναν καν την αξιολόγηση που έπρεπε για το φαινόμενο αύξησης των ψηφοφόρων οι οποίοι απείχαν ή ψήφιζαν «χαβαλετζίδικα».
Οι διαδικασίες αυτές τους βόλευαν. Τους βοηθούσαν να κυβερνούν, έστω και με ολοένα μικρότερη πολιτική νομιμοποίηση.

Ερμηνεύουν με λανθασμένο τρόπο την παθητικότητα με την οποία οι Έλληνες δέχονται τον καταιγισμό τους ψεύδους και των μέτρων  που υποτιμούν την νοημοσύνη, την αξιοπρέπεια και το επίπεδο της ζωής τους. Πιστεύουν ότι έχουν όλο τον πολιτικό χρόνο για να ολοκληρώσουν, ο καθένας τα δικά του σχέδια. Δεν βλέπουν να απειλούνται από τίποτε. Νομίζουν ότι δεν απειλούνται από κανέναν.

Αυτό ακριβώς είναι το λάθος τους. Δεν θέλουν να δουν ότι, η απειλή του συστήματός που έχουν εγκαθιδρύσει και της εξουσίας που τόσο ανεξέλεγκτα ασκούν είναι ….. ο ΚΑΝΕΝΑΣ!!!
Τα κόμματα σνομπάρισαν το γεγονός της μεγάλης αποχής από τις Ευρωεκλογές. Κάποια μάλιστα από αυτά το θεώρησαν και ως ένδειξη μείωσης του θυμού του κόσμου. Κάνουν λάθος!

Το σύνθημα «Δεν θα φύγουμε αν δεν φύγετε πρώτα εσείς», που έγραφε το κεντρικό πανώ στις συγκεντρώσεις εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, έξω από την Βουλή των κομματικών αντιπροσώπων, δεν ξεχάστηκε… ούτε άλλαξε.
Οι Πολίτες, φοβισμένοι από τα γκλοπς, τα χημικά και τους αντιεξουσιαστές -προβοκάτορες τους  συστήματος, δεν κατεβαίνουν στις πλατείες αλλά …στις Ευρωεκλογές δήλωσαν παρόντες. Έστειλαν τον ένα κυβερνητικό εταίρο «στους μη εκλόγιμους» και κατέβασαν τους άλλους δύο κατά 30% τον καθένα.
Δυστυχώς για το «Κόμμα των Πολιτικών Κομμάτων», και ευτυχώς για την Ελλάδα, ο "κανένας" που βγήκε δειλά δειλά από την σκιά, τους σπρώχνει όλους μαζί στην πολιτική αφάνεια.


Οι επόμενες εκλογές θα γράψουν το τέλος τους, με μεγάλα γράμματα.

ενημέρωση Πελοποννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π