Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013

Πανστρατιά Ορθοδόξων και Καθολικών κατά της επιδρομής των ΗΠΑ στην Συρία


Παν-χριστιανικό μέτωπο Ελληνορθοδόξων, Καθολικών και της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κατά της επιδρομής στην Συρία και κατ'αυτό τον τρόπο στήριξης των ισλαμιστών μακελάρηδων καταγράφεται τις τελευταίες ώρες.

Μεγάλος αριθμός Παλαιστινίων Ελληνορθοδόξων χριστιανών πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στο προαύλιο της εκκλησίας του Παναγίου Τάφου για να εκφράσουν τη συμπάθειά τους στη Συρία, η οποία εκτίθεται σε απειλές και πιέσεις που στοχεύουν την στάση της και τον εθνικό της ρόλο.Σε ομιλία του μπροστά στους πιστούς που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία, ο Ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας, Atallah Hanna κάλεσε "όλους τους έντιμους ανθρώπους να απορρίψουν την ξένη επέμβαση στη Συρία, η οποία έχει προγραμματιστεί από τις δυτικές χώρες, ιδίως τις ΗΠΑ".


Ο Επίσκοπος Hanna πρόσθεσε "πιστεύουμε ότι η λύση στη Συρία θα πρέπει να είναι πολιτικά μέσω του διαλόγου μεταξύ των Συρίων, επισημαίνοντας ότι η ξένη επέμβαση και η συνωμοσία στοχεύουν στην αποδυνάμωση και τον τεμαχισμό της Συρίας." 

Ακόμα πιο σημαντική ήταν η απόρριψη από το Βατικανό της επιδρομής στην Συρία. Ο ίδιος ο Πάπας ηγέτης 1,2 δισ. καθολικών ανέκραξε σήμερα "ποτέ πια πόλεμος" και τάχθηκε κατά οιασδήποτε ένοπλης επέμβασης στη Συρία.
Ο Ποντίφικας ζήτησε από τους 1,2 δισ. Καθολικούς του κόσμου να προσευχηθούν για την ειρήνη στη Συρία στη 7 Σεπτεμβρίου και τόνισε ότι ο ίδιος θα χοροστατήσει σε ειδική λειτουργία στο Βατικανό.
Ο Πάπας ζήτησε επίσης από όλους τους Χριστιανούς καθώς και από τους οπαδούς άλλων θρησκειών να ακολουθήσουν την πρωτοβουλία των Καθολικών στις 7 Σεπτεμβρίου.
Ο ίδιος ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλο έχει ταχθεί κατά της επιδρομής και ζήτησε την προστασία των χριστιανών της Συρίας (.σ.σ.: Ποιος λείπει; Σωστά μαντέψατε: η Ελληνική Εκκλησία...)
Στο μεταξύ μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η δημοσίευση στο διαδίκτυο φωτογραφίας υπαξιωματικού του Ναυτικού των Η.Π.Α, ο οποίος φωτογραφήθηκε με την επίσημη στολή του, κρατώντας ένα χαρτόνι στο οποίο έχει γράψει μήνυμα που στέλνει στον Μπαράκ Ομπάμα.

"Δεν πήγα στο Πολεμικό Ναυτικό για να πολεμήσω για την Αλ Κάιντα στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία", έγραψε χαρακτηριστικά ο ένστολος.

Στις ΗΠΑ η αποδοχή των θέσεων του Μ.Ομπάμα περί επίθεσης στην Συρία αποσπά μόλις το 9% της κοινής γνώμης, ενώ αντιτίθεται το 60%.

Είναι σαφές ότι οι πολίτες των ΗΠΑ δεν θέλουν να δουν τα όπλα που πληρώνουν με τους φόρους τους να κτυπήσουν αυτούς που πολεμούν την αλ Κάιντα που αιματοκύλισε την χώρα τους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π