Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα που οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Το Εθνικιστικό κίνημα δυναμώνει στην Λάρισα

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ Π.Ε.Σ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα: «ο ελληνικός εθνικισμός στην Ελλάδα που αντιστέκεται», την οποία διοργάνωσε ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος (Π.Ε.Σ.) Ελληνοκρατείν στην Λάρισα την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013, στη φιλόξενη αίθουσα του ξενοδοχείου METROPOL. Την εκλεκτή ομήγυρη των εισηγητών απήρτιζαν ο διευθυντής του εκδοτικού οίκου ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ Ιωάννης Σχοινάς, ο υποψήφιος δήμαρχος
Θεσσαλονίκης της Δημοτικής Κινήσεως ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, επί κεφαλής του Συλλόγου ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ και στέλεχος του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Γιάννης Κουριαννίδης και ο παλαιός Αρχηγός του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος (ΕΝ.Ε.Κ.) και  εκδότης της εφημερίδος «Ενημέρωση Πελοποννήσου» Πολύδωρος Δάκογλου.  Δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί ως εισηγητής ο Κώστας Πλεύρης, λόγω προετοιμασίας για σοβαρή δίκη την επιούσα Δευτέρα.


            Τις εργασίες της ημερίδος παρακολούθησαν αντιπρόσωποι της Πατριωτικής Κινήσεως Εορδαίας  «ο Μέγας Αλέξανδρος» με επί κεφαλής τον πρόεδρο Σπύρο Αλέξη, της Πατριωτικής Κινήσεως Ημαθίας με επί κεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Θεοδώρου και των Εθνικά Σκεπτομένων Πολιτών Θεσσαλονίκης, που εκπροσωπήθηκαν από τον Χάρη Σιώζο, που απηύθυναν εγκάρδιο χαιρετισμό.
            Το παρών, με σύντομη προσλαλιά, έδωσαν και ο Σωτήριος Αντωνιάδης, γραμματέας της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, ο περιφερειακός Σύμβουλος της παρατάξεως «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ» Δημήτρης Μητσιούλης, ο πρώην υπεύθυνος της Τ.Ο. του ΕΝ.Ε.Κ. Λαρίσης Πέτρος Μ. και ο πρόεδρος της Ν.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ. Λαρίσης Κλεόβουλος Καλογιαννίδης.
            Επίσης, την ημερίδα χαιρέτισαν καίτοι δεν μπόρεσαν να παραστούν ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος Μονάχου, η Πατριωτική Ορθόδοξη Κίνηση Αλεξανδρουπόλεως (Π.Ο.Κ.Α.), η Πατριωτική Κίνηση Θεσσαλονίκης, η ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Πύργου Ηλείας, και ο Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος.
Γιάννης Κουριαννίδης 
            Την ημερίδα άνοιξε ο Αστέριος Χάμος ξεκαθαρίζοντας ότι ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος διατηρεί άσβεστη την εθνικιστική του φλόγα, είναι σταθερά αυτόνομος και δεν ανήκει σε κανένα πολιτικό κόμμα, αλλά δέχεται και επαινεί όποιον αγνό πατριώτη εθνικιστή αγωνίζεται με αυταπάρνηση για την φιλτάτη μας Ελλάδα, παραμερίζοντας τυχόν προσωπικές δυσαρέσκειες.
            Εν συνεχεία, τον λόγο έλαβε ο συναγωνιστής Γιάννης Κουριαννίδης, που ανέλυσε την ανάγκη για υγιές, αποτελεσματικό, εθνικιστικό κίνημα με πολιτική δράση και παρουσία, που θα δίνει ελπίδα στον Ελληνικό Λαό και θα διεκδικήσει με αξιώσεις την διακυβέρνηση των τυχών του και τις προϋποθέσεις ώστε να επιτευχθεί αυτό το ζητούμενο.
            Ο συναγωνιστής Ιωάννης Σχοινάς τόνισε την ανάγκη για ενότητα και ομοψυχία μεταξύ των Ελλήνων εθνικιστών, ιδίως σήμερα που δεχόμαστε επίθεση μέχρι φυσικής εξοντώσεως, όπως συνέβη με την πρόσφατη αποτρόπαια  δολοφονία των Γεωργίου Φουντούλη και Εμμανουήλ Καπελώνη.  Αναφέρθηκε δε στη μοναδικότητα του ελληνικού εθνικισμού, που δεν δίνει περιθώρια για αλλοιθωρισμούς προς ξένα κακέκτυπα.  Στοιχειοθέτησε, εξ άλλου, την απαραίτητη πνευματική κατάρτιση που θα δώσει τα όπλα στους εθνικιστές ώστε να θωρακιστούν ιδεολογικώς και να εμπνεύσουν την ελπίδα και την αισιοδοξία σε όλους τους Έλληνες.
Ιωάννης Σχοινάς
            Κατόπιν, έλαβε τον λόγο ο συναγωνιστής Πολύδωρος Δάκογλου, ο οποίος προέβαλε την επαναστατική φύση του εθνικιστικού βιώματος, που ξεκινά από την αλλαγή στον ίδιο μας τον εαυτό, την ενεργό συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους Έλληνες και την ανάκτηση της εθνικής μας υπερηφάνειας.  Έκανε δε τα παλαιά παριστάμενα στελέχη του ΕΝ.Ε.Κ. να δακρύσουν με τα μεστά θάρρους, ηρωϊσμού και αυτοθυσίας παραδείγματα που ανέφερε.  Μόνον με την μεταλαμπάδευση των ιδανικών του Έθνους στις νεώτερες γενιές θα δημιουργηθεί το ρεύμα αντεπιθέσεως που θα προκαλέσει παγκόσμιο θαυμασμό όχι μόνον για τους αρχαίους Έλληνες αλλά και για εμάς τους συγχρόνους, κατέληξε.
            Ακολούθησε γονιμότατος διάλογος με ερωταποκρίσεις μεταξύ των εισηγητών και πολλών εκ των παρισταμένων.
            Η εκδήλωση έκλεισε με την Εθνικό Ύμνο, που έψαλαν βροντερά οι παρόντες, επιβεβαιώνοντας την ενθουσιώδη, αγωνιστική ατμόσφαιρα που αξιωθήκαμε ν’ απολαύσουμε.

Εκ του Π.Ε.Σ.,

Ο πρόεδρος                           Ο γραμματέας

Χάμος Αστέριος                   Διαμάντης Χρήστος


1 σχόλιο:

  1. "Δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί ως εισηγητής ο Κώστας Πλεύρης, λόγω προετοιμασίας για σοβαρή δίκη την επιούσα Δευτέρα"

    Σαν πιο νωρίς ήλθε, φέτος, αυτή η πρωταπριλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π