Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Γ.ΣΑΓΙΑΣ: Ναι Ερχόμαστε ! Και είμαστε πολλοί ! Είμαστε εσύ !


Σε ένα κατάμεστο  Εργατικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των υποψηφίων και του προγράμματος της «Πορτοκαλί» Σύγχρονης Πόλης από τον υποψήφιο δήμαρχο Λαμιέων Γιώργο Σαγιά.

Ο Γιώργος Σαγιάς παρουσίασε μέρος του ολοκληρωμένου, συγκεκριμένου και υλοποιήσιμου προγράμματος για την ανάπτυξη του δήμου Λαμιέων και το νεανικό σχήμα του συνδυασμού δίνοντας το μήνυμα της νίκης στην εκλογική αναμέτρηση των δημοτικών εκλογών της 18ης Μαΐου.

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της ομιλίας του Γιώργου Σαγιά και δείτε στη συνέχεια τα ονόματα των υποψηφίων:

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας!

Θερμώς σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στην αποψινή παρουσίαση του συνδέσμου “Πορτοκαλί” Σύγχρονη Πόλη. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως στελέχη κομμάτων, παρατάξεων, τον συντονιστή των ΑΝ.ΕΛ. κ.Ανδρέα Κολοκυθά, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Θωμά Τουσιάδη, το μέλος της Επιτροπής της Κοινωνίας Αξιών κα. Εύα Ασημακοπούλου, τους υποψηφίους των ΑΝ.ΕΛ., τον υποψήφιο βουλευτή της Κοινωνίας τον κ.Ηλιάδη και τον Στέλιο Δανίκα, τον υποψήφιο του Εθνικού Μετώπου κ. Νίκο Μπογιονικολό. Επίσης, τους φίλους που στηρίζουν τη Δημιουργία Ξανά, τους Νέους, το Κόμμα της Δραχμής και το Οικολογικό Ελληνικό Κίνημα για τα καλά τους λόγια. Η αμέριστη βοήθεια κάποιων εκ των ανωτέρω είναι σημαντική και εκτιμητέα. Καλωσορίζω επίσης, τους υποψηφίους για τις Περιφεριακές Εκλογές. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους υποψηφίους όλων των κομμάτων οι οποίοι με ευρύνοια κατανόησαν το καθαρά αυτοδιοικητικό εγχείρημά μας και μας στηρίζουν. Για τη σημερινή παρουσίαση δεν εστάλησαν ιδιαίτερες προσκλήσεις, παρά μόνο ζητήθηκε η ευλογία του Σεβασμιότατου. Ιδιαίτερη τιμή για μας η παρουσία τους.





Κυρίες και κύριοι,
Με τη βοήθεια του Θεού βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να σας παρουσιάσουμε τον συνδυασμό μας “Πορτοκαλί”- ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ, με τον οποίο συμμετέχουμε στις Δημοτικές Εκλογές της 18ης Μαϊου. Μέσα απ' τα βάθη της καρδιάς μου θερμώς σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, η οποία μας δίνει δύναμη να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για μια νικηφόρα πορεία.

Οι συνεργάτες μου και εγώ αποφασίσαμε να φεσκάρουμε το Δήμο Λαμιέων, να δώσουμε στον τόπο μας νέο αέρα, νέα πνοή, νέα δυναμική, νέους ορίζοντες. Η Λαμία, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας, πρέπει επιτέλους να γίνει Κέντρο της Ελλάδας. Αποφασίσαμε να δώσουμε πρόσωπο στο μέλλον, το πρόσωπό μας. Αποφασίσαμε να αφήσουμε πίσω το παλιό, το φθαρμένο να αφήσουμε πίσω τα κατεστημένα, τα συμφέροντα, τον σκληρό κομματισμό. Αποφασίσαμε να φέρουμε το νέο, με ανθρώπους άφθαρτους, οι οποίοι δεν ανήκουν ούτε υποστηρίζουν lobbys' και λέσχες. Με ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν τα αρνητικά κατεστημένα και τα κάθε λογής συμφέροντα που κρατούν τον τόπο μας κολλημένο στο χθές και ευθύνονται για την κουλτούρα της υστέρησης, τη “θεωρία της γούρνας”, όπως λένε πολλοί στον τόπο μας.

ΟΧΙ Η ΛΑΜΙΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ “ΓΟΥΡΝΑ”.


Είναι το κέντρο της Ελλάδας, είναι ένας τόπος με άξιους ανθρώπους, δυναμικούς και δραστήριους. Είναι ένας τόπος πανέμορφος, με ιστορία, φυσικές ομορφιές και πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Είναι ένας τόπος προικισμένος. Όμως χρειάζονται οι κατάλληλοι άνθρωποι για να αναπτυχθεί. Άνθρωποι με γνώσεις, με όρεξη για δουλειά, με ανιδιοτέλεια, άνθρωποι με όραμα! Γι' αυτό σας ζητούμε να μας δώσετε την ευκαιρία να δώσουμε μια ευκαιρία στον τόπο μας! Να ανεβάσουμε τη Λαμία στο σκαλί που της αξίζει:στο υψηλότερο!

Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται στρατηγικός σχεδιασμός σε βάθος χρόνου, νέο όραμα, ελεύθερη σκέψη, φρέσκες ιδέες και νέοι άνθρωποι. Για να γίνει αυτό, πρέπει να πούμε όλοι μαζί ένα ηχηρό “φτάνει πια” στους ρουσφετζήδες, στους διαπλεκόμενους, στους σφουγγοκολάριους των κομματικών διαδρόμων, σ' αυτούς που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, σε αυτούς που νέμονται πολιτικοοικονομικά “φιλέτα” με τους κολλητούς τους, τάζοντας με “μασημένα κοκκαλάκια” στους πένητες, στους νεόπτωχους, στους ανέργους. Πρέπει να πούμε ένα ηχηρό όχι σ' αυτούς που επιβραβεύουν  τις πολιτικές που τσάκισαν, τσακίζουν και θα τσακίζουν για καιρό το λαό και τον τόπο μας και από την άλλη οι ίδιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα σε δακρύβρεχτες ανακοινώσεις(όποια συμπαράσταση!) γεμάτες υποκρισία για όσους σκληρά βάλλονται από τις πολιτικές που αυτοί υπηρετούν και υποστηρίζουν. Όμως, καθεμία και καθένας από εμάς πρέπει να πάρει την ευθύνη που του αναλογεί.


Η ψήφος σας έχει δύναμη, αξιοποιήστε την! Ψηφίζοντας “Πορτοκαλί” ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ, ψηφίζετε τον ίδιο σας τον εαυτό. Γιατί εμείς, είμαστε εσείς! Η “Πορτοκαλί” ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ ξεκίνησε ως κίνημα Ελευθέρων Πολιτών τον περασμένο Ιούλιο. Συγκροτήθηκε από πολίτες του “Καλλικρατικού” Δήμου Λαμιέων με σκοπό την σύνταξη και κατάθεση μίας νέας ολοκληρωμένης πρότασης που θα οδηγήσει την περιοχή μας σε δυναμική προοπτική ανάπτυξης. Έκανε ανοιχτό κάλεσμα και αμέσως υποστηρίχθηκε από συντοπίτες από κάθε Συνοικία, Δημοτική Ενότητα, Τοπική Κοινότητα, συλλογικό, επαγγελματικό, πολιτιστικό, αθλητικό και κοινωνικό φορέα. Όλοι μαζί εργαστήκαμε, εργαζόμαστε και θα εργαζόμαστε για να συνδιαμορφώσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στην πόλη μας να κάνει ένα μεγάλο ποιοτικό άλμα ώστε να γίνει πανελλήνιο σημείο θετικής αναφοράς. Εμείς και θέλουμε και ξέρουμε! Εμείς μπορούμε!

Συμβολικά επιλέξαμε ως βασικό χρώμα έκφρασης της προσπάθειάς μας το Πορτοκαλί, για να σηματοδοτήσουμε τη σύνθεση και την υπέρβαση όλων των πολιτών που επιθυμούν να αγωνισθούν για το παρόν και για το μέλλον του τόπου μας σε πνεύμα ενότητας, ελευθερίας και δημιουργίας, μέσα από ένα κίνημα πολυσυλλεκτικό και ανεξάρτητο, πέρα από κόμματα και χρώματα και υπεράνω των εννοιών “δεξιά” και “αριστερά”. Επιλέξαμε το Πορτοκαλί για να εκφράσουμε τους πολίτες της ελευθερίας και της δημιουργίας, για να εκφράσουμε την ελπίδα αποφεύγοντας τους συνειρμούς με τα κόμματα. Με τη δημιουργία της “Πορτοκαλί” ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ υλοποιήσαμε αυτό που πολλοί ζητούσαν και συζητούσαν δημοσίως:ένα κίνημα αποκλειστικά και μόνο αυτιδιοικητικό από τους πολίτες για την πόλη, από τους συντοπίτες για τον τόπο. Τί δουλειά έχουν τα κόμματα στην αυτοδιοίκηση? Τί δουλειά έχουν οι φανατικοί κομματάνθρωποι να αποφασίζουν για το παρόν και το μέλλον μας σε σκοτεινά γραφεία με υπόγειες διαδρομές? Την απάντηση οφείλει να τη δώσει ο πολίτης, ο κάθε πολίτης ξεχωριστά. Γιατί η ψήφος σας έχει δύναμη! Και ο καθένας έχει ευθύνη για την επιλογή του! Εμείς το λέμε ξεκάθαρα:Αυτοί με τους κομματικούς, εμείς με τους Λαμιώτες! Αυτοί με τους κομματικούς, εμείς με τους πολίτες!

Το σήμα μας, το γράμμα “Π” (το οποίο σηματοδοτεί και τα ψηφοδέλτιά μας) συμπυκνώνει την έννοια της ΠΟΛΗΣ. Μελετήσαμε Αριστοτέλη, μελετήσαμε Πλάτωνα, διαβάσαμε νεότερες και σύγχρονες απόψεις για την πόλη και την αυτοδιοίκηση, εντρυφήσαμε όχι μόνο σε ελληνικές αλλά και παγκόσμιες αυτοδιοικητικές εμπειρίες, και όλα αυτά τα εκφράσαμε με το “Π”. “Π” λοιπόν όπως πόλις, πρόνοια, παιδεία, πολιτισμός, περιβάλλον, πατρίδα.

“Π” όπως πρόταση, προσπάθεια, προοπτική.

Σύγχρονη Πόλη γιατί θέλουμε να ξεφύγει η Λαμία από την κουλτούρα της υστέρησης. Γιατί θέλουμε να σταματήσει η υποβάθμιση της καθημερινότητάς μας. Γιατί θέλουμε να πάψουμε να βλέπουμε τις άλλες πόλεις να μας προσπερνούν με ταχύτητες και εδώ να ανακυκλώνεται η μιζέρια. Γιατί θέλουμε να λειτουργεί η πόλη χωρίς την ανάγκη μεσαζόντων και εξυπηρετήσεων. Γιατί θέλουμε να πάψει το τάξιμο και η ρουσφετολογία που εξευτελίζουν τους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη(αλλά-συγχρόνως- εξευτελίζουν και αυτούς που τάζουν).

Γιατί αρνούμαστε να παίξουμε με τις ψυχές των ανέργων, των φτωχών και των ανύμπορων, που τους στοιβάζουν στα πολιτικά γραφεία-σύγχρονα σκλαβοπάζαρα-για ένα κομμάτι ψωμί. Γιατί θέλουμε οι προσλήψεις να γίνονται με νόμους και κανόνες, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Γιατί είμαστε άφθαρτοι κι είναι φθαρμένοι... Ένας ψίθυρος απλώνεται στην πόλη, στις συνοικίες, στις γειτονιές, στις κοινότητες, ένας ψίθυρος απλώνεται παντού:”Πορτοκαλί” ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ...Έρχεται!

Ναι!Ερχόμαστε!Και είμαστε πολλοί!Είμαστε εσύ!

Σε καλούμε να σπάσεις τα δεσμά των κατεστημένων και των συμφερόντων που κρατούν-και σχεδιάζουν να κρατήσουν-τον τόπο μας πίσω, στο χθές. Κάνοντας “τη δουλίτσα τους”, ζητώντας μία”εξυπηρετησούλα”, βολεύοντας το “παιδάκι τους” αδιαφορούν και υπονομεύουν το κοινό καλό. Σου ζητούμε να γίνεις συμμέτοχος στην όμορφη προσπάθειά μας, μια προσπάθεια με όραμα και προοπτική. Για να γίνει αυτό πρέπει όλοι εσείς να συμπορευτείτε στον αγώνα κατά των εκφραστών των αρνητικών κατεστημένων του τόπου μας και των-σαφώς βολεμένων-κολλητών τους. Πάρτε τον τόπο μας στα χέρια σας! Μπορείτε! Τη λύση την κρατάτε στα χέρια σας! Εσείς αποφασίζεται! Εμείς σας ζητάμε να μας δώσετε την ευκαιρία να δώσουμε μια ευκαιρία στον τόπο μας!
Γοργοπόταμος, Λαμία, Παύλιανη, Υπάτη! Έχουμε τόπους πανέμορφους! Με ιστορία, πράσινο, άξιους ανθρώπους!Με φυσικές ομορφιές και ικανό ανθρώπινο δυναμικό. Όμως δεν έχουμε ανθρώπους να μπορούν να χαράξουν μια δυναμική πορεία στο μέλλον, μια στρατηγική τοπικής ανάπτυξης με συγκεκριμένη στοχοθεσία σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Και όχι μόνο αυτό αλλά προσπάθησαν και προσπαθούν να φράξουν το δρόμο σε άξιους και ικανούς.

Γιατί? Η απάντηση είναι απλή:Για να συνεχίσουν να νέμονται την εξουσία και τα οφέλη της για τον εαυτό τους και τους λίγους φίλους τους. Όλοι όμως οι “απ' έξω”, όλοι όσοι βιώνουν στην τσέπη τους και στην καθημερινότητά τους τις τραγικές συνέπειες λάθος πολιτικών και αδιέξοδων μνημονίων, γιατί να τους ψηφίσουν? Οι άνεργοι, οι νεόπτωχοι, οι ανίμπροροι, οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες γιατί να τους ψηφίσουν? Οι νέοι που ζουν από το υστέρημα των γονιών τους, οι νέοι που τους στερείτε το μέλλον, οι νέοι που είναι αποκλεισμένοι από την αγορά εργασίας, οι νέοι που τους λένε να πάνε μετανάστες, γιατί να τους ψηφίσουν? Αλλά και οι μικρομεσαίοι, οι έμποροι, οι επιχειρηματίες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ιδιωτικοί και ελεύθεροι υπάλληλοι γιατί να τους ψηφίσουν? Τα λουκέτα, οι μειώσεις μισθών, οι διαθεσημότητες, οι απολύσεις, οι φοροεπιδρομές είναι λίγες από τις πολλές υποδείξεις που πρέπει να καθορίσουν την ψήφο και όλοι να τους καταψηφίσουν. Διότι “μετά τη απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται”. Ξέρετε τί θα λένε οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών τους μετά-προσέχτε:μετά-τις εκλογές? Ολαός ψήφησε τους εκλεκτούς μας, επιβράβευσε τα μέτρα μας και τις πολιτικές μας! Με πιο απλά λόγια :”Βάλατε τα χεράκια σας και βγάλατε τα ματάκια σας”! Διότι, ψηφίζοντας με κριτήριο όπως “χωριανός”, “γείτονας”, “ξαδελφογαμπρός” ψηφίζοντας “καλοχαιρέτηδες”, η κάλπη θα βγάλει “μαυρογιαλούρους”! Τα υποκριτικά χαμόγελα η κάλπη θα τα μεταφράσει σε βολεμένους συστημικούς ανθρώπους και σιωπηρές αντιαναπτυξιακές πολιτικές, οι οποίες ταλαιπώρησαν και ταλαιπωρούν τον τόπο μας.

Είναι κοινό “μυστικό” ότι οδηγούν την Στερεά σε προσάρτηση στη Θεσσαλία. Κάνουν τη Λαμία χωριό, ουρά της Λάρισας, πρέπει να αντισταθούμε, άμεσα, τώρα! Εμείς μπορούμε! Έκαναν το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας υποδιεύθυνση της Θεσσαλίας. Έκαναν το Παναπιστήμιο -πρώην-Στερεάς παράρτημα του Παναπιστημίου Θεσσαλίας. Έμεινε η Στερεά η μόνη Περιφέρεια πανελληνίως χωρίς Πανεπιστήμιο. Δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την εξέλιξη? Δεν θέλησαν να αποτρέψουν την εξέλιξη? Είτε δεν μπόρεσαν είτε δεν θέλησαν κρίνονται αναποτελεσματικοί. Κι αν σας πούν ότι δεν ήταν εξ' ολοκλήρου δουλειά τους, πέστε τους να βγουν δημοσίως και να καταγγείλουν τους κολλητούς τους φίλους ως αναποτελεσματικούς. Τώρα όμως! Και δημοσίως! Όχι με κλαφθυρίζουσες επιστολές αλλά με στεντορεία φωνή. Κάνουν τη Λαμία χωριό, οδηγούν τη Στερεά σε προσάρτηση στη Θεσσαλία. Αντιστεκόμαστε! Εμείς μπορούμε! Λόγω μάλιστα της διαρρεφθείσης στα κεντρικά ΜΜΕ προετοιμασίας νέας διοικητικής μεταρρύθμισης, ως “Πορτοκαλί” ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ στείλαμε την πρόταση μας εγγράφως στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου ζητούμε να εξετασθεί η περίπτωση να ενωθεί με την Στερεά Ελλάδα η Αιτωλοακαρνανία ώστε να γίνει η Περιφέρεια Ρούμελης με έδρα τη Λαμία. Με αυτό τον τρόπο η Λαμία θα συνεχίσει να είναι έδρα Περιφέρειας και κανείς εργαζόμενος δεν θα ανησυχεί τί θα του ξημερώσει(όπως, για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι του ΕΟΤ που εν μια νυκτί ανησύχησαν ότι η Υπηρεσία τους θα μετακινηθεί στη Λάρισα. Ευτυχώς όμως προς ώρας απεφεύχθη).

Το να είναι η Λαμία έδρα της Ρούμελης, σημαίνει ότι δεν θα γίνει Θεσσαλικό υποπόδιο. Άρα όλα θα κινούνται από και προς τη Λαμία σε Περιφεριακό επίπεδο. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για όλους μας. Διότι δεν θα είναι εύκολο στους κυβερνώντες να κάνουν τα “στραβά μάτια” για τον τόπο μας όταν άμεσα και δυναμικά θα διεκδικήσουμε σθεναρά Πανεπιστήμιο Στερεάς με έδρα τη Λαμία. Για τους μη γνωρίζοντες, για να γίνει μία Πανεπιστημιακή Σχολή χρειάζονται τρία τμήματα συναφούς αντικειμένου. Μία σχολή, τρία τμήματα, δύο σχολές, έξι τμήματα και ούτω κάθε εξής. Σήμερα, υπάρχουν μόνο ένα συν ένα τμήματα διαφορετικών σχολών. Και υποστηρίζουν την προσπάθεια να αυξηθούν τα τμήματα αυτών των σχολών και συγχαίρω όλους όσοι αγωνίζονται σε αυτήν την κατεύθυνση. Όμως ξαναλέμε:Πανεπιστήμιο Στερεάς με έδρα τη Λαμία και όχι Θεσσαλικά παραρτήματα, που ανα πάσα στιγμή μπορεί να δοθεί εντολή να φύγουν απο την περιοχή μας. Γιατί, το Πανεπιστήμιο, είναι πρωτίστως πόλος επιστημονικής πνευματικής και πολιτιστικής ανάπτυξης ενός τόπου. Χωρίς βεβαίως να θεωρείται αμεληταία-τουναντίον-η τεράστια συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών και σπουδαστών στην οικομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας. Προσέξτε λοιπόν τί πράττουν οι άλλοι και τί λέμε εμείς:Αυτοί κάνουν τη Λαμία ουρά της Λάρισας. Εμείς λέμε Περιφέρεια Ρούμελης με έδρα τη Λαμία! Αυτοί αφαίρεσαν τη λέξη “Στερεάς” από το Πανεπιστήμιο(που λέγεται πλέον μόνο Θεσσαλίας, κάντε ένα κόπο έως την οδό Παπαποστόλου να το διαπιστώσετε-δυστυχώς-ιδίοις όμμασι). Εμείς λέμε Πανεπιστήμιο Στερεάς με έδρα τη Λαμία! Οι πνευματικοί άνθρωποι, ο εμπορικός κόσμος και όλοι οι συμπολίτες μας, οφείλουν να κρίνουν, να συγκρίνουν, και να αποφασίσουν! Εμείς μπορούμε!

Για να προλάβω και κάποιους “πονηρούς παπαγάλους” οι οποίοι θα επιδιώξουν να μας διαβάλλουν λέγοντας πως “κινδυνολογούμε”, τους αποστομώνω ήδη από τώρα:το ίδιο θέλησαν να διαρρεύσουν όταν είπα ότι πρόκειται να φύγει η Μεραρχία Υποστήριξης από την πόλη μας. Όταν είδαν τις νταλίκες να φορτώνουν και “να τα μαζεύουν” από το Παγκράτι, κατάπιαν τη γλώσσα τους! Σαν στρουθοκάμηλοι έχωσαν το κεφάλι στην άμμο. Όμως τα νώτα παραήταν εκτεθημένα-και ο νοών νοείτω! Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη, την οποία εγκαίρως και δημοσίως επεσήμανα και ανείγγηλα, δυστυχώς όμως δεν έτυχε της ανάλογης προσοχής. Άραγε γιατί?... Γιατί, πίσω από τη βιτρίνα-Πανελλήνιο φαινόμενο βλέπετε- κρύβονται κατεστημένα και συμφέροντα. Όμως, πολλά τα χρόνια! Αυτοί που δημιούργησαν τα προβλήματα, δεν μπορούν να σε βγάλουν απ' αυτά! Κάποιοι κόλλησαν στις καρέκλες τους! Ξεκόλλησέ τους με την ψήφο σου! Κάποιοι πατάνε σε δύο βάρκες! Λες και η αυτοδιοίκηση είναι παραπαίδι της κεντρικής πολιτικής σκηνής και “καβάντζα”. Κάποιοι φτιασιδώνονται πολιτικά για να κρύψουν τις αντιχριστιανικές και αντεθνικές θέσεις τους. Και όλοι μαζί, δίνουν λογαριασμό στα κόμματα. Πετώντας στο καλάθι των αχρήστων τα περί ανηδεμόνευτης, αδέσμευτης και ανεξάρτητης αυτοδιοίκησης. Μόλις τα κόμματα παίρνουν καλά ποσοστά, έτοιμοι όλοι για εξουσία. Όμως ο κάθε άνθρωπος είναι πρόσωπο ξεχωριστό και όχι πρόβατο στο μαντρί τους. Δεν θα τους ψηφίσει:θα τους αψηφίσει!

Οι αναποφάσιστοι και όσοι σκόπευαν να απέχουν ή να ρίξουν στην κάλπη άκυρο ή λευκό, έχουν μία ευκαιρία μία “Πορτοκαλί” ευκαιρία:Να κάνουν την αγανάκτησή τους ρήξη και ανατροπή, ψήφο διαμαρτυρίας και ψήφο ευθύνης. Με την αποχή, το άκυρο ή το λευκό, τίποτα δεν θα αλλάξει. Αυτή η στάση ενισχύει το σύστημα! Γιατί οι άνθρωποι του “συστήματος”-ενθεν κακείθεν των πλευρών-θα πάνε να ψηφίσουν για να “τακτοποιήσουν” το παιδάκι τους, για “να κάνουν τη δουλίτσα τους”, για να “βγάλουν την υποχρέωση”. Όμως, ψήφος στο κίνημα ελευθέρων πολιτών “Πορτοκαλί” ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ είναι ψήφος στον ίδιο σου τον εαυτό. Γιατί εμείς είμαστε εσείς και εγώ ένας από εσάς. Γιατί εμείς είμαστε ο “κανένας” των δημοσκοπήσεων, οι “αγανακτησμένοι” των πλατειών, οι “ ανώνυμοι” της διπλανής πόρτας. Κι έχουμε σκοπό να φρεσκάρουμε τα πάντα! Ακόμη, γιατί έχουμε το θάρρος στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου να μην τάξουμε τίποτα παρά σκληρή δουλειά! Σου έταξαν! Σε κορόϊδεψαν! Σου ξανατάζουν! Θα τους πιστέψεις??? Έχεις ευθύνη... Και κάτι ακόμα:Αφού πίστηκες ότι θα “σε βολέψουν”, ρωτώ δημοσίως και περιμένω απάντηση δημοσίως πριν τις εκλογές:Σε ποίες θέσεις θα σας διορίσουν? Σ' αυτές που δεν φρόντισαν να υπάρχουν? Ή μήπως στις θέσεις αυτών που υπηρετούν? Δηλαδή, θα τους απολύσουν? Είναι νόμιμο? Είναι ηθικό? Προκαλούμε λοιπόν δημοσίως να σας πουν πού θα σας διορίσουν? Ειδάλλως, πρόκειται περί πολιτικής τους απάτης! Το ανέχεσαι? Εάν ναι, περνάς μόνος σου τη θηλιά στο λαιμό σου...

Η μόνη σοβαρή πρόταση είναι οι πολιτικές πραγματικής ανάπτυξης του τόπου μας. Όμως αυτό μέχρι σήμερα δεν τα κατάφεραν γιατί υπηρετούν πολιτικές που δίνουν λογαριασμό σε παγκόσμιους αφέντες. Οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι δεν νοιάζονται για 'σένα και για μένα αλλά για τα δικά του συμφέροντα. Και να είσαι σίγουρος ότι όσοι δεν τολμούν να καταγγείλουν Bildeberg και Ρότσιλντ, έχουν ένα κοκκαλάκι εξουσίας(αρκετό όμως για αυτούς και τα παιδιά τους). Τον ψηφοφόρο τον χρειάζονται ως εκλογικό βαστάζο. Εάν έτσι είναι, σας λέω τούτου:”Λευτεριά στούς σκλαβωμένους ψηφοφόρους”. Ο θεός σε έπλασε ελεύθερο. Δεν είσαι σκλάβος! Αρκεί να το επιλέξεις! Μην υποκύπτεις στην υποχρωσούλα κάποιου. Υποχρέωση έχεις, αλλά αλλού:απέναντι στον τόπο μας και στους συντοπίτες μας! Υποχρέωση έχεις απέναντι στο κοινό μας μέλλον! Άκου κι αυτό:Στην κάλπη, κανείς δεν μπαίνει μαζί σου. Στην κάπλη είσαι μόνος σου! Τόλμησε! Πρέπει να τολμήσεις! Όπως λέει και ο ποιητής:”Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, έφυγαν, θα 'ρθούνε, θα περάσουν κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι και οι νεκροί”. Γιατί τον τόπο μας, δεν τον κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, τον χρωστάμε στα παιδιά μας.

Εκτός απ' τους αναποφάσιστους, υπάρχουν και οι αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι που δεν μας στηρίξουν και πολλοί, πάρα πολλοί αποφασισμένοι που θα μας στηρίξουν. Θα πω δύο λόγια για όσους έχουν επιλογές και-ναι-θα σηκώσω το γάντι:

Είπαν:Ποιός είναι ο Γιώργος Σαγιάς? Ο Γιώργος Σαγιάς λοιπόν είναι 47 χρονών, δηλαδή ο νεότερος υποψήφιος δήμαρχος σε αυτές τις δημοτικές εκλογές για το Δήμο Λαμιέων. Απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών(εξομοίωση πτυχίου Παιδαγωγικό Τμήμα), του εργαστηρίου Δημοσιογραφίας Αθηνών και περατώνω Μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολή Ανθρωπιστικών του ΕΑΠ στο τμήμα Ορθόδοξης Θεολογίας. Συγγραφέας 3 βιβλίων. Αυτοί που κυκλοφόρησαν το ερώτημα, τί έχουν να αντιπαραθέσουν? Εργάζομαι ως εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ως δάσκαλος εδώ και 25 έτη σε σχολεία του τόπου μας. Και κάνω Δημιτικό Εκλογικό Αγώνα ενώ το πρωϊ διδάσκω κανονικά σε Δημόσιο Σχολείο της Λαμίας για να στηρίξω την οικογένειά μου. Σήμερα θαρρώ είναι η πρώτη μέρα άδειας άνευ αποδοχών, δηλαδή χωρις μεροκάματο. Άλλοι όμως λείπουν από τις θέσεις τους κάνοντας προεκλογικό αγώνα με τα λεφτά του Δημοσίου, δηλαδή με τα δικά σας λεφτά! Αυτούς δεν τους αναζητά κανένας στη δουλειά τους? Επειδή σας έχω συνηθίσει σε λόγια σταράτα και ξεκάθαρα, λέω ως 16 συν 5 ίσον 21 χρόνια είναι πάρα πολλά για να διοικείται ένας Δήμος από έναν άνθρωπο.




Εμείς σας λέμε ρητώς και κατηγορηματικώς ότι αν μας τιμήσετε να διοικήσουμε με σύνεση και υπευθυνότητα το δήμο μας, 1συν 1 θητείες είναι αρκετές. Ο δρόμος πρέπει να ανοίγει για νέες δυνάμεις. Αυτό, είναι δέσμευση! Επιπλέον, ρωτώ ευθέως:Γιατί δεν παραδόθηκε η βουλευτική έδρα για συμμμετοχή στις Δημοτικές Εκλογές? Ίσως σκεφτείτε πως το επιτρέπει ο νόμος. Ναί... Ο νόμος που οι ίδιοι ψήφισαν για τους εαυτούς τους! Εν τέλη, νόμιμο το έκαναν, ηθικό είναι? Οι κ. Σπηλιοτόπουλος και Δούρου, βουλευτές αμφότεροι, παρέδωσαν τις βουλευτικές τους έδρες για να συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Κρίνετε, συγκρίνετε, και αποφασίστε.... Ευθεία ερώτηση στους άλλους υποψηφίους:Πιστεύουν στο Χριστιανισμό? Ή μήπως τον θεωρούν”μεταφυσική” και ασπάζονται αθεϊστικές ή αντιχριστιανικές θέσεις:Και κάτι ακόμα:Μήπως τα κόμματα που στηρίζουν θεωρούν-κακώς, κάκιστα-τους Σκοπιανούς σαν “Μακεδόνες” και τους Μουσουλμάνους σαν “Τούρκους”? Αυτά γιατί τα κρύβουν” κάτω από το χαλί”? Σε πιθανό αντίλογο μάλιστα που θα θελήσουν να πουν ότι ασχολούνται μόνο με τον τόπο μας, ρωτάω ευθέως:Αυτοί δεν είναι που καταψήφισαν και που δεν προώθησαν την πρότασή μου για ίδρυση Κέντρου Υποστήριξης Αστέγων? Αυτοί δεν είναι που καταψήφισαν την καταγγελία για υποβάθμιση των εκδηλώσεων “Διάκεια”?

Κάποιοι από αυτούς δεν είναι που καταψήφισαν τη δομή “Ρούχο και Παιχνίδι” που εισηγήθηκα όπου όποιος θέλει προσφέρει και όποιος θέλει παίρνει, χωρίς αγοραπωλησίες και αναθέσεις? Λόγια σταράτα και ξεκάθαρα γιατί, εδώ είμαστε Επαρχία και γνωριζόμαστε καλά!... Είπαν επίσης κουβέντες για την αγάπη  μου σε θρησκεία και πατρίδα... Τί να πουν άραγε? Ότι έφερα εισήγηση εναντίον του φακελόματος του barcode 666 και της ηλεκτρονικής παρακολούθησης και ήθελαν να την αποσύρω? Ότι έφερα εισήγηση ότι εάν έδιωχναν οι ιθύνοντες τα στρατόπεδα από την περιοχή-πράγμα που απευχόμαστε θα μπορούσε να δημιουργηθεί στον ίδιο χώρο μεγάλο πάρκο Οικολογίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού ή και Διοικητικό Κέντρο ή να χωροθετηθεί το Πανεπιστήμιο που δεν την ψήφισαν? Ότι εισηγήθηκα να αγωνιστούμε να μην γίνει Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στην περιοχή μας και το καταψήφισαν? Ότι εισηγήθηκα να παταχθεί το παρεμπόριο που κρύβει πίσω του “νονούς”, παιδική εργασία, παράνομες ενέργειες και φοροδιαφυγή και οδηγεί σε λουκέτο καταστήματα συντοποτών μας και το καταψήφισαν?...

Είπαν ακόμα πως παρετήθηκα από σύμβουλος γιατί δεν πήρα θέση ευθύνης:Για όσους όμως είναι σοβαροί και παρακολουθούν, θα γνωρίζουν πολύ καλά ότι έγινε μία απαράδεκτη πολιτική απρέπεια στο πρόσωπό μου όπου ορίστηκα και ξεορίστηκα σε θέση ευθύνης εντός 4 ημερών. Με προσωπική Δημαρχιακή απόφαση ή κατόπιν υποδείξεων? Και από ποιούς? Και γιατί? Ρωτήστε τους.... Μάλιστα έγινε προσπάθεια μετατόπισής μου με υποχρεώσεις θέσεων αλλά αρνήθηκα. Αυτοί είναι η αλήθεια! Το μεγαλύτερο δείγμα σεβασμού προς την αλήθεια είναι να την μεταχειρίζεσαι! Γι' αυτό προειδοποιώ:Μην τολμήσουν να διαστρεβλόσουν το παραμικρό οι “παπαγάλοι” τους γιατί θα τους κοστίσει! Είναι γνωστό άλλωστε και δημοσιευμένο τόσο τοπικά όσο και κεντρικά ότι αρνήθηκα αυτή τη θέση Βουλευτού. Γι' αυτό και μπορώ να σηκώνω το γάντι και να το επιστρέφω! Και το επιστρέφω με αγάπη και ευγένεια, ως εξής:Αυτό που θέλουν να σας κρύψουν είναι ότι δεν ήθελαν να υπάρχουμε! Γιατί η Π.Σ.Π. απαρτίζεται από ανθρώους ελεύθερους που κατά το παρελθόν ψήφισαν ανθρώπους, από όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους και τώρα, σαν μια γροθιά, μία “Πορτοκαλί” γροθιά, αγωνίζονται αποκλειστικά και μόνο για το κοινό καλό του Δήμου Λαμιέων και των κατοίκων του. Θέλουν να σας κρύψουν ότι μας στηρίζουν συμπολίτες από όλους-ναι, απ' όλους-τους πολιτικούς χώρους.

Αυτό είναι φυσικό να τους ζορίζει, γιατί καταλαβαίνουν το “Πορτοκαλί κύμα” της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ είναι κοινωνικά πλειοψηφικά. Ένας ψίθυρος πλανιέται από άκρη σε άκρη του “Καλλικρατικού” Δήμου Λαμιέων:”Πορτοκαλί ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ....έρχεται”. Γι' αυτό και συνεχίζουν τις “τρικλοποδιές”:Ρωτούν πονηρά, δήθεν αθώα:Με ποιόν θα είστε τη δεύτερη Κυριακή? Με τον εαυτό μας θα είμαστε τη δεύτερη Κυριακή! Με τον εαυτό μας!... Ρώτησαν:Με ποιόν θα πάτε στην Περιφέρεια? Μ όποιον επιλέξει κάθε ελεύθερος άνθρωπος που μας τιμά με την παρουσία του είναι η απάντηση. Τόσο τίμια! Τόσο καθαρά! Δημόσιος λόγος, υπεύθυνος, ξεκάθαρος! Οι άλλοι μπορούν?... Ρωτούν:Ποιό κόμμα θα στηρίξετε στις Ευρωεκλογές? Όποιο επιλέξει κάθε ανεξάρτητος υποψήφιός μας, είναι η απάντηση! Είτε με αγάπη, είτε με θυμό και αγανάκτηση, καθένας θα κάνει αυτό που επιλέγει η συνείδησή του! Φυσικά, δεν ξεχνούμε-και δεν θα ξεχάσουμε-όσους μας συμπαραστέκονται στην ανεξάρτητη προσπάθειά μας για το Δήμο Λαμιέων!... Γι' αυτό και μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια και σας καλώ να σπάσετε τα δεσμά των κομματαρχών και των βολεμένων κολλητών τους και να πάρετε τον τόπο μας, στα χέρια σας! Κάντε το βήμα τώρα! Μπορείτε!

Κυρίες και κύριοι, εκλεκτοί μας φίλοι.

Συνηθίζεται την προεκλογική περίοδο να ανεβαίνουν οι τόνοι, να δημιουργούνται πολώσεις και εντάσεις, να επιλέγεται η “κοκορομαχία” ως μέσο άσκησης πολιτικής. Εμείς από την πρώτη στιγμή αρνηθήκαμε να πάμε στο μέλλον με συνταγές του παρελθόντος. Πήραμε αποφάσεις για Δημόσιες θέσεις και στάσεις που έχουν κόστος. Όμως, αρνηθήκαμε τη λογική των “μπαρμπάδων της πολιτικής” και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα την αρνηθεί και τι Εκλογικό Σώμα. Δεν θέλω να ξεχάσετε πως όταν διαφώνησα με την ασκούμενη πολιτική, παρέδωσα τη θέση μου για λόγους ήθους και αξιοπρέπειας και δεν την κράτησα για να πιέζω, να διαπραγματεύομαι και να προβάλλομαι.

Ήλπιζα ότι θα λειτιυργεί η Δημοκρατία και όχι η Τιμοκρατία των εχόντων και των κατεχόντων. Έτσι ήθελα να πιστεύω. Όμως, από τις αρχές του Ιουλίου του περασμένου έτους έως και σήμερα, κάποια ΜΜΕ μουν επιφύλαξαν μία όχι και τόσο ευχάριστη έκπληξη:Επί δέκα μήνες με πρόβαλλαν μηδέν φορές(ναι, καλά ακούσατε, μηδέν φορές) την ώρα που τους συνυποψηφίους μου τους πρόβαλλαν 25 φορές σε 15 ημέρες! Άλλα ΜΜΕ τίμησαν πολιτικούς τους φίλους με πρωτοσέλιδο σχεδόν κάθε μέρα εκ πολλά έτη(ναι, έτη!). Κόμμα παρείγγειλε δημοσκόπηση χωρίς να μας συμπεριλαμβάνει(αν και ανακοινώσαμε πολύ νωρίς και πρώτοι απ' όλους τη συμμετοχή μας) ώστε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι δεν υπάρχουμε. Είναι αλήθεια ότι όλα αυτά έπαιξαν το ρόλο τους-ειδικά στα πανέμορφα χωριά μας-εις βάρος μας. Διέδωσαν πως δεν θα φτάσουμε στον Άγιο Λουκά(πέρυσι), στα Χριστούγεννα(πέρυσι), στις Απόκρειες, στη Λαμπρή, στο Πρωτοδικείο για τις εκλογές! Έτσι θα έπρεπε, αλλά όχι... Τώρα θα διαδίδουν διάφορα ποσοστά “από κάποιες” τάχα δημοσκοπήσεις. Στην αρχή θα μιλάνε για διψήφια ποσοστά, μετά για αυτοδυναμίες, για γραμμές και κατευθύνσεις... Μην του κακίζετε, είναι επαγγελματίες της πολιτικής, εθισμένοι εκλογολάγνοι και βαποράκια του συστήματος. Δείξτε τους την κατανόηση και την αγάπη που τους λείπει και αφήστε τους στο μικρόκοσμό τους. Εμείς η “Πορτοκαλί” ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ είμαστε εδώ, είμαστε ενωμένοι, είμαστε δυνατοί και αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε!

 Από την πρώτη στιγμή μιλάμε μόνο με θέσεις και προτάσεις. Συμπυκνώνουμε τις προτάσεις μας σε ηλεκτρονικές αφίσες και κάνουμε κοινωνούς τους συμπολίτες μας για τις απαντήσεις μας σε ζητήματα καθημερινότητας αλλά και για το ολοκληρωμένο όραμά μας για τη Λαμία του μέλλοντός μας, για τη Λαμία κέντρο της Ελλάδας, για τη Λαμία μια αγκαλιά με την Υπάτη, την Παύλιανη, το Λιανοκλάδι, το Γοργοπόταμο. Για τη Λαμία που πρέπει και μπορεί να ξανοιχθεί στους Νέους Ορίζοντες! Δεν χρησιμοποιώ τυχαία την φράση “Νέοι Ορίζοντες”... Τη δανείστηκα με την άδεια της Αλέκας της Κοτσάνου από τον τίτλο του συνδιασμού του αείμνηστου φίλου Γιώργου Κοτσάνου, ο οποίος τόσο άδικα έφυγε από κοντά μας... Τη χρησιμοποιώ για να τιμήσω το Γιώργο Κοτσάνο και να του πω δώσει εκεί πάνω χαιρετίσματα στον αείμνηστο το Βασίλη τον Αντζουλή και στους άλλους φίλους, συναδέλφους που τόσο νωρίς έφυγαν... Δεν σας ξεχνάμε φίλοι και συνάδελφοι... Δεν σας ξεχνάμε και τιμάμαι, το έργο σας... Από την πρώτη στιγμή μιλάμε μόνο με θέσεις και προτάσεις φέρνοντας ένα νέο πολιτικό πολιτισμό. Γι' αυτές θέλουμε να κριθούμε, γι' αυτές θέλουμε να ψηφισθούμε!

Στην ηλεκτρονική μας σελίδα www.portokalilamia.blogspot.gr μπορείτε να δείτε πολλά περισσότερα. Σεβόμενοι τον χρόνο σας θα σας αναφέρουμε ακροθιγώς κάποιες από αυτές που για 'μας είναι και συγκεκριμένες, και κοστολογημένες, και ουσιαστικές. Επειδή δεν μας αρέσουν τα ψέματα, όπως τολμήσαμε-μόνο εμείς-να πούμε ότι δεν τάζουμε τίποτα παρά σκληρή δουλειά, όπως τολμήσαμε να μιλήσουμε κόντρα σε λέσχες και αδελφότητες, όπως τολμήσαμε να πούμε ότι όποιος κοιτάζει το βόλεμά του “να φύγει, να πάει αλλού”, έτσι τολμάμε να σας πούμε ότι το γνωστό πρόγραμμα-με την παλαιά ονομασία ΕΣΠΑ-έχει υπερδεσμεύσεις. Αυτό απλοελληνικά σημαίνει ότι πολλά έργα από αυτά που έχουν τάξει-και συνεχίζουν να τάζουν κάποιοι-θα απενταχθούν, διότι δεν επαρκούν τα χρήματα, δηλαδή ποτέ δεν θα γίνουν!

Ψάχνουμε διάφορες χρηματοδοτικές πηγές και με προσοχή και ενδιαφέρον μελετούμε και την πρόταση της Hellas No Debit του Σώρρα για τις προσπάθειες και τη δυνατότητα χρηματοδότησης Δήμων ανά την Ελλάδα. Απαιτούμε επίσης μεγάλη αύξηση της Εθνικής Συμμετοχής και των Δημοσίων Επιδοτήσεων στην αδικημένη Περιφέρειά μας. Εάν δοθεί σε 'μας η εντολή να αναλάβουμε τη Δημαρχία, πράγμα για το οποίο αγωνιζομαστε, τότε στην κατάρτιση του προϋπολογισμού θα ενταχθούν άμεσα και μακροπρόθεσμα τα κάτωθι έργα. Σημειώνουμε πως κάποιες νέες φρέσκες ιδέες μας, δεν χρειάζονται χρήματα για να υλοποιηθούν αλλά βούληση, φαντασία και αποτελεσματικότητα.



Τα έχουμε! Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο και όραμα για την ανάπτυξη του τόπου μας και θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε ένα μικρό μέρος του:Προτείνουμε λοιπόν:

1)Κέντρο Στρατιγικής Ανάπτυξης και Προγραμματισμού Δήμου Λαμιέων
2)Εμπορευματικό Κέντρο και Κέντρο Μεταφορών η Λαμία
3)Πανεπιστήμιο Ρούμελης με έδρα τη Λαμία
4)Επαγγελματικός Σχεδιασμός Τουριστικής Ανάπτυξης
5)”Αλυσίδες Πρόσβασης” για Άτομα με Αναπηρία
6)Τα Λουτρά Υπάτης Πρότυπη Πόλη Ιαματικού Τουρισμού για ΑΜΕΑ
7)Κάθε εποχή και μία Πανελλήνια Εμβέλειας Εκδήλωση
8)Κόμβος στην Ξηριώτισσα
9)Αναπαράσταση της Μάχης των Θερμοπυλών με Παγκόσμια Προβολή
10)Ανοιχτό Θέατρο χιλιάδων θέσεων για εκδηλώσεις Πανελλήνιας Εμβέλειας
11)Σκεπαστή Εξέδρα στο ΔΑΚ Λαμίας
12)Ταρτάν για το Στίβο
13)Σκέπαστρο και “Κουβέρτα” Πισίνας
14)Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής στο “Ισιαδάκι”
15)Πίστα Μότο Κρός και Εντούρο
16)Αρδευτικά Έργα βάσει των αναγκών των Αγροτών
17)Αναβάθμιση του Κοινοκομείου
18)Διάλογος για την επανεξέταση των ορίων NATURA
19)”Πράσινα Δαχτυλίδια”:Ενωποίηση Χώρων Πρασίνου
20)Λουλούδια σε κάθε γειτονιά, “Ν' ανθίσει η πόλη”(Υιοθεσία...από τους εθελοντές)
21)Πυρασφάλεια και Έλεγχος Ασφάλειας σε όλες τις Σχολικές Μονάδες
22)Προαύλια-Πρότυπη Παιδότοποι(Σκάκι, Φιδάκι, Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής)
23)Πολυχώρος Εφηβικής-Νεανικής Έκφρασης και Δημιουργίας
24)Ενεργό Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας
25)Άμεση Αναβάθμιση του Συνεδριακού Κέντρου του Κάστρου Λαμίας
26)Αξιοποίηση Δημοτικών Ακινήτων για τη Στέγαση Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων και Συλλόγων
27)Αξιοποίηση Δημοτικού Κτιρίου ως “Σπίτι των Συγγραφέων και Ποιητών”
28)”Ίων Δραγούμης”-Αντικαλλικρατική Μεταρρύθμιση/Αναζωογόνηση Τ.Κ.
29)Νέα Περιφέρεια Ρούμελης με έδρα τη Λαμία
30)Πρόταση Επαναθεσμοθέτησης Συμβουλίων Γειτονιάς
31)”Μηνιαία Κλήρωση Πολιτών” για Συμμετοχή στο Δ.Σ./”Ανοιχτή Δημαρχία”
32)Πάταξη του Παρεμπορίου
33)Όχι Κέντρο Υποδοχής Παράνομων Μεταναστών στον τόπο μας
34)Όχι Τζαμί στη Λαμία
35)Συγκροτημένη Αντιπρόταση για τα Διόδια(Εγγύτητα, Πυκνότητα, Κόστος)
36)Δημιουργία Γραφείου Άμεσης Διευκόλυνσης Επιχειρηματικής Δραστηριότητας
37)Επανεξέταση του τρόπου Αποκομιδής Σκουπιδιών
38)Επέκταση παροχής Φυσικού Αερίου για Οικιακή Χρήση
39)Ανάπλαση της Παλαιάς Λαμίας
40)Φωτισμός Σημαντικών Κτιρίων
41)”Ενεργά Τετράγωνα”/Παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά
42)Δημιουργία Κλειστής Αγοράς Τοπικών, Αγροτικών, Κτηνοτροφικών, Αλιευτικών και Βιοτεχνικών Προϊόντων
43)Ένταξη της Γέφυρας Γοργοποτάμου στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO
44)Γεωργικό Μουσείο και Μνημείο Έλληνα Αργότη στο Λιανοκλάδι
45)Προβολή και Ανάδειξη της Παύλιανης, “Πύλης της Οίτης”, ως Τουριστικού Προορισμού
46)Υπάτη:Κέντρο Θρησκευτικού, Ιαματικού και Εναλλακτικού Τουρισμού
47)Παιδότοπος Ευρωπαϊκών Προδιαγραφών στη Ροδίτσα
48)Κατασκευή Κόμβου και Υποδομών στο Σταυρό
49)Ανθήλη:Παγκόσμιο Κέντρο Αμφικτυονιών
50)Πανελλήνια Ανάδειξη Αστεροσχολείου-Πλανηταρίου Υπάτης
51)Εθελοντές Καθημερινής Διαχείρισης(το “delivery” του Ανύμπορου και του Ηλικιωμένου
52)Ειδικές Ελαφρύνσεις για Τρίτεκνους, Πολύτεκνους, ΑΜΕΑ και Ευπαθείς Ομάδες
53)Κέντρο Υποστήριξης Αστέγων
54)Καμμία Διακοπή Νερού σε Αποδεδειγμένα Απόρους
55)Απαλλαγή Δημοτικών Τελών σε Οικογένειες Ανέργων, με αναταποδοτική Εθελοντική Κοινωνική Εργασία
56)Κίνημα Εθελοντισμού για το Συνάνθρωπο
57)Δυναμική Στήριξη και Επέκταση των Κοινωνικών Δομών
58)Λειτουργεία “Αντιδημαρχίας Καθημερινότητας”

Κυρίες και κύριοι, φίλοι μας εκλεκτοί,
Σας κάνουμε κοινωνούς μέρους ενός Προγράμματος το οποίο συντάχθηκε-και θα συνεχίσει να συντάσσεται-από τους ίδιους τους πολίτες. Περπατάμε συνεχώς μέσα στον κόσμο, στις Κοινώτητες και στις Συνοικίες μας σε χώρους εστίασης και πλατείες και ακούμε τον κόσμο. Γιατί ο κόσμος ξέρει τί τον βασανίζει καθημερινά αλλά και πώς ονειρεύεται τον τόπο μας. Την ίδια στιγμή που εμείς συντάσσουμε προτάσεις για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας την ίδια στιγμή που εμείς σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε μια Λαμία κέντρο της Ελλάδας, κάποιοι εμφανίζουν μικροδουλειές και παίζουν με τον πόνο και την ανασφάλεια του ανέργου και του φτωχού. Κάποιοι τσαλακώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Εμείς Αντιστεκόμαστε! Και Καταγγέλουμε! Και σου Ζητούμε να Τιμωρήσεις με την Ψήφο σου το σάπιο καθεστώς που με τέτοιους τρόπους επιβιώνει πανελληνίως. Οι ίδιοι, με τα λεφτά που σου είπαν ότι δεν έχουν, κάνουν αναθέσεις και προεκλογικές δουλίτσες. Αυτοί που ανέχονται αυτήν την κατάσταση και την στηρίζουν, έχουν μέγιστη ευθύνη για την υστέρηση της πόλης μας, του τόπου μας.

Όμως τους ρωτώ ευθέως! Τί θα πούν στα παιδιά τους όταν τους κοιτάξουν στα μάτια?... Γι' αυτό εμείς αντιστεκόμαστε! Και καταγγέλουμε! Και σου ζητούμε να τους τιμωρήσεις με την ψήφο σου. Σου ζητούμε να στηρίξεις το νέο, το άφθαρτο! Κρίνετε, Συγκρίνετε και Αποφασίστε! Σας καλούμε όλους και όλες να στηρίξετε τους υποψηφίους της “Πορτοκαλί” ΣΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Χωρίς την αμέρηστη υποστήριξή τους, δεν θα ήμουν σήμερα ενώπιόν σας. Τους χρωστώ ένα τεράστιο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου γιατί στέκονται δίπλα μου σε τούτη την όμορφη προσπάθεια. Καλώ τους συνυποψηφίους μου να έρθουν κοντά μου για να σας τους παρουσιάσω:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
II - 1. ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ
1. ΝΤΑΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
2. ΣΤΕΦΑΝΗ ΙΩΑΝΝΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

II - 2. ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΑΜΙΕΩΝ
3. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΙΩΑΝΝΗ
4. ΒΛΑΧΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
5. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ
6. ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ
7. ΕΠΙΣΤΑΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΚΡΙΣΤΙΑΝ
8. ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
9. ΖΑΡΡΑ – ΚΕΦΑΛΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
10. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
11. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΑΥΡΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
12. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
13. ΚΑΤΣΑΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
14. ΚΑΤΣΙΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
15. ΚΕΚΕΤΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
16. ΚΟΥΔΟΥΝΑ ΒΑΡΒΑΡΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
17. ΚΟΥΝΟΥΚΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΗΛΙΑ
18. ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
19. ΛΟΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
20. ΜΑΣΤΟΡΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
21. ΜΠΟΥΓΑΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
22. ΝΤΕΒΕΝΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΛΗ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
23. ΠΑΡΙΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
24. ΠΑΡΛΑΒΑΝΤΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΕΥΘΥΜΙΟΥ
25. ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
26. ΠΛΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ του ΗΛΙΑ
27. ΡΟΥΣΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
28. ΣΚΟΡΔΟΚΟΠΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
29. ΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ
30. ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
31. ΣΥΨΑ ΖΩΗ του ΔΗΜΟΥ
32. ΤΖΙΟΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
33. ΤΣΟΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ
34. ΦΥΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
35. ΦΩΤΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
36. ΧΑΛΒΑΝΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
37. ΧΑΛΝΤΟΥΠΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΗΛΙΑ
38. ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

II - 3. ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΕΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ
39. ΜΠΟΥΛΙΑΝΙΤΗ – ΖΑΓΚΟΤΣΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

II - 4. ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΑΥΛΙΑΝΗΣ
40. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΓΓΕΛΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

II - 5. ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΥΠΑΤΗΣ
41. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
42. ΚΑΦΦΕ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
43. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ  του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

III. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

III-1. Δημοτική Κοινότητα Λαμίας

1. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΤΡΑΤΟΥ
2. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
3. ΚΟΡΟΚΥΘΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
4. ΚΩΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΕΤΡΟΥ
5. ΜΗΤΣΙΟΥ ΗΛΙΑΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
6. ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
7. ΜΠΑΜΠΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΕΥΘΥΜΙΟΥ
8. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
9. ΤΣΙΡΩΝΗ ΑΝΝΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

III-2. Δημοτική Κοινότητα Ροδίτσας
1. ΖΑΓΚΟΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
2. ΚΑΛΠΟΥΖΑΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
3. ΠΑΤΑΓΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

III-3. Δημοτική Κοινότητα Σταυρού

1. ΓΚΑΛΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
2. ΠΙΦΕΑ – ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ-ΓΙΩΤΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
3. ΣΤΕΦΑΝΗ - ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ  του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

IV. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ και
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

IV - 1. Τοπική Κοινότητα Αγίας Παρασκευής (Λιμογαρδίου)
1. ΧΡΗΣΤΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ–ΔΙΩΝΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

IV - 2. Τοπική Κοινότητα Ανθήλης
1. ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΜΑΡΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
2. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
3. ΣΚΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
4. ΦΟΥΝΤΑΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ

IV - 3. Τοπική Κοινότητα Γοργοποτάμου (Αλεπόσπιτων )
1. ΔΡΟΥΓΑΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

IV - 4. Τοπική Κοινότητα Δίβρης
1. ΦΟΥΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ

IV - 5. Τοπική Κοινότητα Κωσταλεξίου
1. ΣΟΥΛΤΑΝΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΗΛΙΑ

IV - 6. Τοπική Κοινότητα Λυγαριάς
1. ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΥ ΡΟΖΑΝΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

IV - 7. Τοπική Κοινότητα Ροδωνιάς
1. ΜΠΑΜΠΑΝΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

IV - 8. Τοπική Κοινότητα Φραντζή
1. ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π