Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Κατευθύνσεις Αγώνος..


Όταν σου λένε συναγωνιστή μου: «Εμείς έχουμε Αρχηγό», έού θά πρέπει νά τούς λες «ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΟΠΟ». Και νά θυμίζης στόν καθένα ότι, ό Αρχηγός,  όσο αγαπημένος καί άν είναι -έρχεται καί παρέρχεται. Ό σκο­πός όμως - καί μάλιστα όταν αυτός είναι τό "Εθνος - δεν χάνεται ποτέ. Νά μή διστάσης νά τούς πής πώς ό Αρχηγός - σάν άν­θρωπος πού είναι - μπορεί καί νά λαθέψη. Ενώ ό σκοπός - ή δύναμι δηλαδή - δεν κάνει ποτέ λάθος.

"Οταν σού λένε συναγωνιστή μου: «Εμείς ξέρουμε γιά ποιόν κατεβαίνουμε», εσύ θά πρέπη νά τους λές «ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Θ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΜΕ». Καί άς επι­μένουν νά μήν καταλαβαίνουν σέ τί διαφέρει ή προσωπολατρεία από τόν αγώνα ιδεών.
Καί μή διστάσης νά τους πής πώς θά πρεπε αυτοί νάχαν την θέλησι, την γνώσι καί τήν δύναμι ν' αγω­νισθούν γιά νά ελευθερώσουν ένα φυλακισμένο καί όχι νά ζητούν ένας φυλακισμένος νά τους ελευ­θερώση. 
Όταν σου λένε συναγωνιστή μου πώς δεν περίμεναν μιά τέτοια στάσι άπό σένα καί λάσπη αρχί­ζουν νά σού ρίχνουν, έσύ θά πρέπη νά τους λές «ΜΗ ΦΤΥΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΓΛΥΦΕΤΕ». Μήν τούς άκολουθήσης στόν δρό­μο της φθοράς. Κράτησε πάντοτε στόν νού ότι γεννήθηκες δημιουρ­γός. Καί πώς οί θέσεις είναι που νικούν στό τέλος.

Π.Ι.Δ.


8 σχόλια:

  1. ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΔΑΚΟΓΛΟΥ, ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΒΑΛΣΑΜΟ ΨΥΧΗΣ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΙΔΕΩΝ !!! Μεγάλες λέξεις που όμως έχουν νόημα όταν τις εφαρμόζεις..Όταν όμως ζεις και κινείσαι κάτω από τις διαταγές η εντολές του "Πρόεδρου" σε ένα κόμμα αρχηγικό και προσωπολατρικό όπως ο ΛΑΟΣ και κόντρα στους εθνικιστές ....ε άστο να πάει που λέει κι ο Πάριος

      Διαγραφή
    2. H ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΗΣ.
      ΔΕΝ ΣΥΝΗΘΙΖΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΩ "ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ", ΔΙΟΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΩ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΣΟΥ ΕΓΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.... ΣΧΟΛΙΑΣΑ.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ μαζί σας κύριε Γιαννάκενα. Παράλειψις μου, δεν το σκέφτηκα καθώς συνηθίζεται σε πολλά ιστολόγια που διαβάζω και σχολιάζω. Τάσος Βογιατζής λέγομαι. Οπότε αν σας κάλυψα μπορείτε να πείτε πως έκανα λάθος στα γραφόμενά μου και ότι δεν είναι έτσι..

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάσο Βογιατζή, βεβαίως οι πράξεις στην ζωή του καθενός δίνουν νόημα στα λόγια του καθενός μας. Προσωπικά λογοδοτώ απέναντι στην εθνικιστική μου συνείδηση από το 1981 όταν εντάχθηκα στο ΕΝ.Ε.Κ. και από απλός πατριώτης έγινα εθνικιστής. Από τότε δίνω καθημερινά τον αγώνα μου για την διάδοση των εθνικών ιδεών και την υπεράσπιση του διαχρονικού Ελληνισμού.
      Κάνεις όμως ένα μεγάλο λάθος, όταν λες ότι ζω και κινούμαι κάτω από τις εντολές του Προέδρου σε ένα κόμμα αρχηγικό και προσωπολατρικό όπως ο ΛΑΟΣ και κόντρα στους εθνικιστές…
      Πρώτον, θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι η συμμετοχή μου στο ΛΑΟΣ ξεκινά το 2005 όταν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ αποφάσισε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ να ενταχθεί στο ΛΑΟΣ. Εγώ συνέχισα να πράττω το καθήκον μου χωρίς καμία έκπτωση στις ΙΔΕΕΣ μου και αυτό φαίνεται και από τις εκδηλώσεις που διοργανώνω όλα αυτά τα χρόνια αλλά και από τα βιβλία που εκδίδω.
      Η τοποθετήσεις μου, στις δύο εφημερίδες που εξέδιδα (Αθηναϊκή Πρωτοβουλία, Βήμα Παλαιμάχων), στο διαδίκτυο, στον ημερήσιο και εβδομαδιαίο τύπο αλλά και στο 3ο Συνέδριο του ΛΑΟΣ υπέρ του ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ, είναι μια πραγματικότητα.
      Δεύτερον, όταν οι «συναγωνιστές» Βορίδης και Γεωργιάδης ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ, αλλά και όλους εκείνους τους καλούς ΕΛΛΗΝΕΣ που τους εμπιστευτήκανε με την ψήφο τους ή την αγάπη τους, ΕΜΕΙΣ οι υπόλοιποι ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ (στην Λαμία) να τους ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ και να συνεχίσουμε τον ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟΣ, όπως και κάναμε στηρίζοντας την πρωτοπορία του Θανάση Πλεύρη. Όταν λοιπόν μετά τις εκλογές του Μάιου 2012, ακολούθησε και ο Θανασάκης ο Πλεύρης το «λαμπρό παράδειγμα» των δύο άλλων, ξαναβρεθήκαμε αυτή την φορά στην Ανάβυσσο στην «Καλυψώ» του καλού και αείμνηστου πλέον ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΣΩΤΗΡΗ ΤΕΝΕ, παρουσία του Ηλία Πολατίδη, του Δημ. Σαρατζιώτη και του Κώστα Πλεύρη, όπου ΚΑΙ ΠΑΛΙ αποφασίσαμε να συνεχίζουμε να παλεύουμε ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ.. Μάλιστα τέθηκε θέμα ουσιαστικής παρέμβασης στο «Ινστιτούτο – ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ». Στην συνέχεια υπήρχε το άσχημο αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου 2012, όπου σιγά-σιγά και ανεξάρτητα άρχισαν να φυλλοροούν απογοητευμένοι πολλοί καλοί και άξιοι συναγωνιστές προς το σπίτι τους ή άλλες πολιτικές (αγωνιστικές) αναζητήσεις. Ο Πολατίδης και ο Κ. Πλεύρης έμειναν σταθεροί, ο δε Δημ. Σαρατζιώτης έγινε πρόεδρος στον «Δραγούμη».
      Τρίτον, τον Σεπτέμβριο του 2012, με κάλεσε ο Καρατζαφέρης και μου πρότεινε να βγαίνω καθημερινά στην εκπομπή του και να παρουσιάζω ένα βιβλίο του εκδοτικού μου οίκου, το οποίο θα το κερδίζουν τουλάχιστον τρεις τυχεροί τηλεθεατές. Συμφώνησα και με χαρά είκοσι μήνες τώρα έχω παρουσιάσει (με όλα τα σχόλια που απαιτούνται) πάνω από 400 βιβλία εθνικής αυτογνωσίας και έχω μοιράσει ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ πάνω από 1600 βιβλία, ΕΠΙΠΛΕΟΝ 250 ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ.
      Την Άνοιξη του 2013 ο Γ. Καρατζαφέρης μου πρότεινε να αναλάβω Διευθυντής στον «Δραγούμη» και εγώ δέχθηκα, έκτοτε οι κυριότερες εκδηλώσεις ήταν, στην Λέσχη Αξιωματικών («Μάχες εν καιρώ Ειρήνης»), στο Royal Olympic «Σχέσιεις Ελλάδος και Ρωσίας», καθώς και το αφιέρωμα στον κορυφαίο εθνικιστή ποινικολόγο και εκ των ιδρυτών της ΕΟΚΑ καθ. Δημήτριο Βεζανή.
      Εν συνεχεία στην συνεδρίαση της Κ.Ε. (μέλος από το 2005) εξελέγη μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας.

      .....ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

      Διαγραφή
    5. ....ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
      Όπως μπορείς να καταλάβεις κύριε Βογιατζή, εγώ παραμένω στον ΛΑ.Ο.Σ., ως εθνικιστής που καθημερινά εκφράζεται και αγωνίζεται εθνικιστικά. Μάθε λοιπόν ότι εγώ δεν κινούμαι «κάτω από διαταγές ή εντολές» κανενός, παρά μονάχα της συνειδήσεως μου. Εμένα ως εθνικιστή με ενδιαφέρει η κοσμοθεωρία του εθνικισμού να περάσει στις πλατιές μάζες του ελληνικού λαού και από εκεί όσοι μπορούν να γίνουν πραγματικά ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, να γίνουν. Δεν με ενδιαφέρει η μόνιμη ενδοσκόπηση και εσωστρέφεια των «μόνων καθαρών και κατηρτισμένων» εθνικιστών που εκλογικά δεν καταμετρούνται πάνω από 10-15.000. ΟΧΙ βεβαίως γιατί δεν είναι καλοί συναγωνιστές (κάποιοι είναι ΑΡΙΣΤΟΙ), αλλά με ενδιαφέρει να ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΙ σε μια ΠΑΤΡΙΔΑ που σβήνει. Ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, είναι η μόνη πολιτική έπαλξη που μεταπολιτευτικά έδωσε βήμα σε τέτοιο βαθμό στις εθνικιστικές ιδέες και στους εθνικιστές, απονευρώνοντας ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα, ας μην είμαστε αχάριστοι, η χρησιμότητά του είναι καίρια, διότι είναι και ο μόνος Πατριώτης πολιτικός που ξέρει την γλώσσα και τα μυστικά του συστήματος, γι΄αυτό τον τσάκισαν αλύπητα, αλλά όπως φάνηκε όχι ολοκληρωτικά και επανήλθε στο προσκήνιο.
      Τέταρτον, τα περί «αρχηγικό και προσωπολατρικό», βρε Τάσο αυτή είναι μια ιδεολογική θέση πολύ σωστή, αλλά ιστορικά μια «καραμέλλα». Υπάρχει εθνικοσοσιαλισμός χωρίς Χίτλερ, φασισμός χωρίς Μουσολίνι, Σιδηρά Φρουρά χωρίς Κοντρεάνο, Φάλαγγα χωρίς Χοσέ Αντώνιο, 4η Αυγούστου χωρίς Μεταξά; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΩΣ, γι΄άυτό και στην μεσοπολεμική Ελλάδα δεν μπόρεσε να υπάρξει σοβαρό «κίνημα», διότι έλλειπε το «πρόσωπο». Έτσι και μεταπολιτευτικά δεν υπήρξε κυρίαρχο «πρόσωπο», αλλά πολλά ικανά «μεσαία στελέχη» που πάλεψαν τις περισσότερες φορές με αυτοθυσία αλλά όχι το ικανό αποτέλεσμα.
      Πέμπτον, Τάσο, το παραμύθι «ο ΛΑ.Ο.Σ. κόντρα στους εθνικιστές» είναι μόνο για μικρά παιδιά, διότι όλες οι ευκαιρίες δόθηκαν στους εθνικιστές μέσα από το ΛΑ.Ο.Σ. να αγωνιστούν για τις ιδέες τους, αλλά σε άλλους κυριάρχησε ΤΟ ΣΥΜΦΈΡΟΝ ΚΑΙ η καρέκλα, σε άλλους η εσωστρέφεια και ο εγωισμός και σε άλλους η έλλειψη υπομονής. Δεν μπορούμε να βλέπουμε μισοάδειο ένα ποτήρι που δεν το είδαμε ποτέ γεμάτο, αλλά αντιθέτως εντελώς άδειο. Ας το δούμε μισοΓΕΜΑΤΟ.
      Τώρα εάν εσύ αναφέρεσαι στην κόντρα ΛΑ.Ο.Σ. και Χ.Α., να σου πω πώς μερικές φορές δεν συμφωνώ με την «επιχειρηματολογία», ειδικά όταν η άθλια «δικαστική δίωξη» μόνο δικαστική δεν είναι. Αλλά ας μην είμαστε ΑΜΝΗΜΟΝΕΣ διότι πριν την «αντεπίθεση» του ΛΑ.Ο.Σ. τα δύο τελευταία χρόνια, ΥΠΗΡΞΑΝ τα προηγούμενα ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ, όπου η Χ.Α. μαζί με την Ν.Δ., στην κυριολεξία κτυπούσε ανελέητα και με κάθε τρόπο το ΛΑ.Ο.Σ.. Διαδικτυακές, τηλεοπτικές και έντυπες προβοκάτσιες, ψίθυροι, ψέματα, διαβολές και άλλες «βρωμιές», έδιναν και έπαιρναν. Εντελώς ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ όλοι αυτοί που δυσανασχετούν τώρα για σχολιασμούς του Καρατζαφέρη για Χ.Α.
      Τέλος, ας καταλάβουμε ΟΛΟΙ ότι ο εθνικισμός για τους ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ μας και αυτό δεν είναι περιουσιακό στοιχείο καμίας ομάδος, κόμματος, κινήματος ή προσώπου, αλλά ΕΘΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ και ΧΡΕΟΣ όλων εκείνων που ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ, ως ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ και ΜΕΛΛΟΝ.
      Το ΧΑΡΑΚΩΜΑ δεν είναι ένα και μοναδικό, αλλά ΠΟΛΛΑ που όμως βρίσκονται στον ίδιο λόφο και πρέπει να κοιτάμε ΟΛΟΙ τον εχθρό ΑΠΕΝΑΝΤΙ και όχι να διοχετεύουμε το μίσος μας στον διπλανό μας. Ας ανεβάσουμε επιτέλους τον ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΜΑΣ και όχι κάτω από εμάς.
      Εγώ Τάσο, έτσι καταλαβαίνω τα πράγματα και έτσι πράττω, ότι πράττω τόσα χρόνια. Δεν έχω την απαίτηση να πείσω κανένα, απλά ας πράξει ο καθένας μας ότι μπορεί καλύτερα για την Πατρίδα και ο χρόνος θα δείξει εάν τελικά σαν Έλληνες ήμασταν άξιοι και χρήσιμοι απέναντι στο ΕΘΝΟΣ.
      Ελπίζω να τα πούμε και από κοντά, εαν δεν τα έχουμε πει ήδη. ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Γιαννάκενα
      Ειλικρινά δε φαντάστηκα ότι το μικρό μου σχόλιο θα ερέθιζε τόσο πολύ τις ευαίσθητες χορδές σου και θα σε έβαζε σε τέτοια μεγάλη, πλην όμως ανούσια κατά την άποψη μου, ιστορική ανάλυση.
      Πράγματι είσαι πιστός εκεί που αποφασίζεις, εσύ, για προσωπικούς σου λόγους να ταχθείς και να υπηρετήσεις.

      Θα σου πρότεινα πάντως, για να είσαι συνεπής με το «ενωτικό» πνεύμα που ισχυρίζεσαι έμμεσα ότι υπηρετείς, εξίσου να σέβεσαι και τις επιλογές άλλων, της πλειοψηφίας δηλαδή πρώην συναγωνιστών σου που είδαν πέρα από σκοπιμότητες, κατάλαβαν όσα εσύ δεν «κατάλαβες» και εντάχθηκαν σε εθνικιστικούς φορείς, και το λέω αυτό διότι έχω ακούσει να μιλάς με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για πρόσωπα και φορείς.

      Πράγματι είσαι ένα στέλεχος με ξεχωριστή αγωνιστική διαδρομή με πατριωτική κατάρτιση που ανάλογη δύσκολα θα βρεις μέσα στις τάξεις του ΛΑΟΣ
      Επειδή όμως δεν γίνεται να πατάς σε δυο βάρκες ούτε να θυμάσαι επιλεκτικά και επειδή πρόσφατα επικαλέστηκες το όνομα του μεταστάντος συν. Σταθόπουλου Σπύρου μήπως ξέρεις για ποιο λόγο έφυγε από το ΛΑΟΣ και εστράφη με τα άρθρα του μέχρι που μας άφησε, κατά του κυρίου Καρατζαφέρη;
      Διότι εμένα ως Αγρινιώτη και συναγωνιστή από παλιά μου είπε και γνωρίζω…

      Επικαλέστηκες επίσης τον Ηλία Πολατίδη. Μήπως θυμάσαι άραγε ένα ολοσέλιδο άρθρο του στον Ελεύθερο Κόσμο το 2012 αμέσως μετά τις εκλογές; «ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ»
      Εξελίχθη κύριε Γιαννάκενα;

      Ο Γ. Καρατζαφέρης λέει και ξαναλέει ότι ο ΛΑΟΣ είναι ΚΑΡΑΑΡΧΗΓΙΚΟ κόμμα, εσύ δεν ακούς;
      Ο Γ. Καρατζαφέρης θέλει να συμβάλει για να γίνει πάλι μια μεγάλη αστική δημοκρατία τύπου ’74 Για αυτήν αγωνίζεσαι;

      Τώρα αν εσύ δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τι σημαίνει ηγέτης αρχηγισμός συλλογικά όργανα και διαδικασίες βάσεως αυτό είναι δικό σου πρόβλημα.
      Αν πάντως ο Γ. Καρατζαφέρης ανακάλυψε τον εθνικισμό ας βγει απλά να δηλώσει εθνικιστής και να κάνει όσα του υπέδειξε ο Πολατίδης, και όχι να «μπερδεύει» την γλώσσα του μεταξύ πατριωτισμού, εθνικισμού και να καταλήγει ότι…μάλλον είναι Εθνιστής, ας διαβάσει τον πρόλογο του Αντώνη Αντωνάκου στο βιβλίο «ο Εθνικισμός» του Παπαναστασίου δικιά σου έκδοσης και όχι μόνο να το χρησιμοποιεί σαν προεκλογικό δόλωμα on camera

      Οι εθνικιστές δεν τσιμπάνε.
      Τάσος Βογιατζής

      Διαγραφή
  2. EINAI KAI AYTOΣ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΣΑ ΤΟΝ ΠΟΛΑΤΙΔΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΛΕΥΡΗ.
    ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π