Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Η Προδοσία του ΟΧΙ


Η Προδοσία του ΟΧΙ - Μια άλλη άποψη

Κάμποσοι πραγματικοί ή κατά δήλωση εθνικιστές, μη έχοντας αποβάλλει τις μεσοπολεμικές αντιπαλότητες και τις ψυχροπολεμικές διχαστικές εμμονές, τάχθηκαν με το μέρος του ΝΑΙ μόνο και μόνο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε το ΟΧΙ. Αγνόησαν ή ξέχασαν όμως  ότι η εθνομηδενιστική και ισοπεδωτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδια με αυτή των νεοφιλελεύθερων, οι οποίοι συνδέθηκαν όχι αδίκως ούτε κατά λάθος, με την εκούσια ολοκληρωτική παράδοση της διακυβερνήσεως της χώρας στους τοποτηρητές των τοκογλύφων.
Συνεπώς τασσόμενοι με το ΝΑΙ, υποστήριξαν ευθέως εκείνους που απέχουν από την εθνικιστική κοσμοθεώρηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την ίδια την μειοδοτική πολιτική τους που ξεπούλησε την χώρα και εξαθλίωσε τον λαό μας τα τελευταία χρόνια.

Χαμένοι μέσα στον εγωισμό του λάθους τους μετά το 61% του ΟΧΙ, συνεχίζουν τα διάφορα επιχειρήματά τους, αποδίδοντας έτσι το τεράστιο αυτό ποσοστό στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι όπως η λογική υποδεικνύει, στην υπερκομματική έκφραση αντίστασης του ελληνικού λαού. Αντίσταση στην οποία τον οδήγησε όχι κάποιος κομματικός μηχανισμός αλλά η φυσική αντίδραση του εγγενούς πατριωτισμού όλων στο εθνικό ξεπούλημα και την κοινωνική εξαθλίωση.
Πρόκειται δηλαδή για μία μορφοποίηση του πατριωτισμού σε πολιτική πράξη και μάλιστα σε συνθήκες πολιτικής εντάσεως, αρχικό στάδιο μετασχηματισμού του στην πολιτική του έκφραση που είναι ο εθνικισμός.
Και ενώ βιώνουμε την γένεση ενός γνήσιου εθνικιστικού κινήματος (γιατί τα κινήματα δεν είναι προϊόντα παρθενογενέσεως αλλά δημιουργούνται στα σημεία όπου συναντάται η έκφραση της συλλογικής αντιθέσεως προς την κατεστημένη πολιτική πραγματικότητα με αυτή την ίδια την πραγματικότητα), αυτοί συνεχίζοντας αρτηριοσκληρωτικά το ίδιο τροπάριο, αναλίσκονται σε αναλύσεις περί των καταστροφικών κινήσεων Τσίπρα προς συμφέρον των τοκογλύφων κλπ, επιχαίροντας μάλιστα για τις καταστροφές που πρόκειται να φέρει στην Ελλάδα, ακολουθώντας τα βήματα της πιο αισχρής πολιτικής φαιάς και μαύρης προπαγάνδας του μνημονιακού κατεστημένου που με οργή και αηδία παρακολουθήσαμε το τελευταίο εξάμηνο.

Πρέπει να γίνει πια κατανοητό, ότι ο εθνικισμός δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Οι τακτικές πολιτικές συμμαχίες του παρελθόντος, δεν εντάσσουν το κίνημα και την κοσμοθεωρία μας σε καμία από τις εκφράσεις του θνήσκοντος συστήματος. Η στάση μας απέναντί τους είναι το ίδιο αντίπαλη και αποστασιοποιημένη. Δεν πρέπει να λησμονούμε πως:

Ο νεοφιλελευθερισμός έχοντας ουσιαστικά κατατροπώσει πολιτικά τις αντίπαλες του ιδεολογίες, εθνικοσοσιαλισμό (πρωτογενής και εκτρωματική έκφραση του εθνικισμού) και κομμουνισμό, έχοντάς τις μάλιστα δαιμονοποιήσει και παραμερίσει νομοθετικά (οδηγία Μπολκενστάιν, γνωστοί αντεθνικοί νόμοι κλπ) είναι ο κυρίαρχος στην παγκόσμια σκακιέρα χρησιμοποιώντας τον κομμουνισμό σαν επίφαση δημοκρατικού πλουραλισμού μάλλον παρά σαν μία αντιμετωπίσιμη πολιτική εκδοχή.

Τα νεο-αριστερά κόμματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ (συνονθυλεύματα ευρωκομουνιστών, αριστερών, αναρχικών, «οικολογικών» κλπ  γκρουπούσκουλων υπόπτου χρηματοδοτήσεως και διασυνδέσεων), χαρακτηρίζονται από την υιοθέτηση της εθνομηδενιστικής και ισοπεδωτικής ατζέντας του νεοφιλελευθερισμού και την άλλοτε άλλη πολιτική εξάρτηση από τις ΗΠΑ μέσω των ποικίλων και πολυάριθμων εκφράσεων του αμερικανικού κατεστημένου, αποτελούν ιδεολογικούς και πολιτικούς συγγενείς των νεοφιλελεύθερων όσο και των κομμουνιστών.
Ο ρόλος του ΚΚΕ έχει πια περιοριστεί σε μια προς τ΄ αριστερά οριοθέτηση της πολιτικής σκηνής και στην εκούσια ή ακούσια απόδοση επιφάσεως δημοκρατικού πλουραλισμού στη νεοφιλελεύθερη δικτατορία.

Έτσι λοιπόν, συναισθηματικά και παράλογα δρώντες, εμείς (κάποιοι από εμάς) εξαπολύοντας αντικομουνιστικές κορώνες όμοιοι φαντάσματα ενός εμφυλίου που τελείωσε 66 χρόνια πριν, ενώ το αναδυόμενο κίνημα μάταια περιμένει την πολιτική του χειραγώγηση, ξεθωριάζοντας σταδιακά μπροστά στις τεχνητά φωταγωγημένες εξελίξεις των ημερών, θα κλειστούμε για άλλη μια φορά στο γραφείο μας δέσμιοι των συμπλεγμάτων της αποστασιοποιημένης μας ανωτερότητος, προδίδοντας για μια φορά ακόμη την επανάσταση πριν καν αρχίσει.

Καρδίτσα 7 Ιουλίου 2015
Κώστας Καρδαράς

Ιατρός

4 σχόλια:

  1. Συναγωνιστη μου ευγε! Τα ' παιδια' αυτα ποτε δεν υπηρξαν αληθινοι εθνικιστεσ, την μια κατα περιεργο τροπο τασονται και αρθρογραφουν υπερ της Χ.Α και την αλλη ψηφιζουν ΝΑΙ-ΝΑΙ -ΚΟΥΣ,αν κοιταξεις πισω την διαδρομη τους θα καταλαβεις οτι δεν εχουν σχεση με τον εθνικισμο.βεβαια πολλα μπορει επισης να υποθεσει κανεις ας κρατησουμε ομωε την ουσια που ειναι οτι ξεκαθαριζει το..τοπιο ..
    ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τότε που το Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα, το Κίνημά μας, έκλεισε τον κύκλο του, πιστός στην βασική αρχή που λέει "ότι γεννιέται κάνει τον κύκλο του και πεθαίνει", δεν σκέφτηκα σχεδόν ποτέ με τον τρόπο που ακούω να μιλάνε πολλοί συναγωνιστές μας... "αν τώρα υπήρχε το ΕΝΕΚ....". Σκέφτηκα όμως πολλές φορές ότι "... τέτοιας ποιότητας στελέχη θα έπρεπε να διευθύνουν έναν πολιτικό αγώνα κατά του συστήματος της παρακμής".
    Συναγωνιστή Καρδαρά, το κείμενό σου, που διάβασα σήμερα στον ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ, με φουρτούνιασε. Είναι κείμενο γραμμής που θα ‘πρεπε να αποτελεί οδηγό αγώνος. Φράσεις όπως "ο εθνικισμός δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Οι τακτικές πολιτικές συμμαχίες του παρελθόντος, δεν εντάσσουν το κίνημα και την κοσμοθεωρία μας σε καμία από τις εκφράσεις του θνήσκοντος συστήματος», ξεκαθαρίζουν και οριοθετούν καταστάσεις.
    Διαπιστώσεις όπως " Πρόκειται δηλαδή για μία μορφοποίηση του πατριωτισμού σε πολιτική πράξη και μάλιστα σε συνθήκες πολιτικής εντάσεως, αρχικό στάδιο μετασχηματισμού του στην πολιτική του έκφραση που είναι ο εθνικισμός", οδηγούν τον σχεδιασμό της όποιας δράσης εκεί όπου γεννιέται το νέο, το ανατρεπτικό, το ελπιδοφόρο.
    Προσεγγίσεις με περιεχόμενο ουσίας όπως "τα κινήματα δεν είναι προϊόντα παρθενογενέσεως αλλά δημιουργούνται στα σημεία όπου συναντάται η έκφραση της συλλογικής αντιθέσεως προς την κατεστημένη πολιτική πραγματικότητα με αυτή την ίδια την πραγματικότητα", δείχνουν καθαρά και δημιουργικά τον τρόπο σύνδεσης ενός εθνικιστικού πολιτικού κινήματος με την δρώσα κοινωνία.
    Δεν συνεχίζω άλλο. Θα πω μόνο πως με έκανες να νοιώσω σαν "θηρίο σε κλουβί αιχμαλωσίας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλοί ψήφισαν ΟΧΙ γιατί πίστευαν ότι αν βγαίναμε από το € θα μηδενίζονταν τα όποια χρέη τους μικρά ή μεγάλα.
    Πολλοί ψήφισαν ΟΧΙ γιατί ήθελαν άρδην να βγούμε από το € .
    Πολλοί ψήφισαν ΟΧΙ γιατί ήθελαν να διώξουν τον σαμαρά(ήταν τόσοι πολλοί οι νουδούληδες φίλοι/γνωστοί του πατέρα μου που του το λέγαν και το έκαναν που δεν ήταν σύμπτωση με τίποτα)
    Πολλοί ψήφισαν ΟΧΙ γιατί αφού το είπε ο συριζα ή οι ανελλ ή η Χρυσή Αυγή αυτό έκαναν σαν ψηφοφόροι τους(κομματική γραμμή δηλαδή)
    Πολλοί ψήφισαν ΟΧΙ γιατί τα κόμματα που συχάθηκαν/συχαίνονται ήταν στη πλευρά του ΝΑΙ.
    Πολλοί ψήφισαν ΟΧΙ γιατί ψήφισαν συνηδειτά και εθνικιστικά.
    Πολλοί επίσης ψήφισαν ΟΧΙ γιατί νομίζοντας ότι βρίσκονται στη θέση της αλεπούς του αισώπου με την κομμένη ουρά(κατεστραμένοι οικονομικά δηλαδή) πίστευαν ότι με το ΟΧΙ θα καταστρέφονταν και όλοι οι υπόλοιποι.
    Σίγουρα υπήρχαν και πολλοί ακόμα λόγοι που ο κόσμος ψήφισε ΟΧΙ αλλά και ΝΑΙ ή αποχή/άκυρο.
    Δύσκολα μπορεί κανείς να "ταμπελοποιήσει" το ΟΧΙ

    Υ.Γ. Εξαρτάται από την ηλικία των παιδιών που τάσσονται με την Χρυσή Αυγή.
    Αν μιλάμε για νεολαία κάτω των 25 ετών μόνο η Χρυσή Αυγή υπάρχει-κατά κυριότατο ποσοστό- στο εθνικιστικό/πατριωτικό κίνημα.
    Αλλά και στην λίγο μεγαλύτερη νεολαία ή "νεολαία" (25 εως 44 ετών) τι άλλο υπήρχε στις δεκαετίες του 1990 και 2000 παρά Χρυσή Αυγή κατά κύριο λόγο;
    Δεν μπορεί να περιμένει κανένας από έναν σημερινό 18άρη, 20άρη, 25άρη, 30άρη κλπ να έχει ζήσει εθνικιστικές στιγμές και δράσεις του ΄80 ή του ΄70.
    Να τις διαβάσει ναι, αλλά να τις έχει ζήσει είναι ανθρωπίνως α-δύ-να-τον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kατι δεν θυμασαι καλα για την δεκαετια 1990-2000..οσο για το σημερα προσπαθω να δω που ειναι αυτα τα νεα παιδια και ποιας μορφης εθνικιστικο αγωνα κανουν τετοιον που να μας κανουν περηφανους να μας συμπαρασυρουν να εμπνευσουν κι αλλα νεα παιδια σε εναν ιδεολογικο αγωνα που ΤΩΡΑ οσο ποτε αλλοτε απαιτουν οι καιροι,και τι καλυτερες κοινωνικες,πολιτικες και εθνικες συνθηκες απο τις τωρινες ?Μουχλιασαν στα βουλευτικα καθισματα οι ηγετες της Χ.Α ομηροι του παρελθοντος τους....

      Διαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π