Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Το ΝΑΤΟ – Η ΕΔΑ – το ΚΚΕ – το ΠΑΣΟΚ - ο ΣΥΡΙΖΑ και ο γράφων

του Π.Λ. Παπαγαρυφάλλου  

Εν όψει του γεγονότος ότι το ΝΑΤΟ έρχεται στα νερά του Αιγαίου ως επιτηρητής της διακίνησης των προσφύγων, με της συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, χαράσσω τούτο το σύντομο ιστορικό για τους… αριστερούς της κυβέρνησης.

Βρισκόμαστε στο μήνα Φεβρουάριο 1952 και η σχετική συνθήκη έρχεται για επικύρωση στη Βουλή. Πρωθυπουργός, ο Νικ. Πλαστήρας, ο οποίος, «υποστήριξε ένθερμα την ένταξη». Ο Πρόεδρος της ΕΔΑ – η οποία μετρούσε ένα χρόνο ζωής – Ι. Πασαλίδης, αγορεύοντας καταγγέλλει τη συμφωνία και οι «οκτώ βουλευτές της, με τον ανεξάρτητο Μιχ. Κύρκο» καταψηφίζουν το νομοσχέδιο. Αυτή η πολιτική στάση απηχούσε τις πάγιες θέσεις του εκτός νόμου ΚΚΕ, του οποίου η ηγεσία – μετά την ήττα του Δ.Σ.Ε. εγκαταστάθηκε στις χώρες του Ανατολικού Συνασπισμού.

Από τη σύστασή της η ΕΔΑ, έως τη διάλυσή της από το στρατιωτικό καθεστώς της 21ης Απριλίου του 1967, διακήρυσσε την αντίθεσή της στο ΝΑΤΟ, την Εθνική υποτέλεια και την αποκατάσταση της Εθνικής Ανεξαρτησίας (Εντελώς ενδεικτικά παραπέμπω στον Α΄ τόμο του ντοκουμενταρισμένου έργου του Τ. Τρίκκα: «ΕΔΑ (1951-1967) εκδ. «Θεμέλιο», Αθήνα 2004, σελ. 179-180 και σελ. 506, όπου το κεφάλαιο: «Το ΝΑΤΟ κίνδυνος για τη χώρα».

Ποιος όμως θα το περίμενε! Αυτή την πάγια και επίμονη θέση, απεμπόλησε το ΚΚΕ, του οποίου η εκτός Ελλάδας ευρισκόμενη ηγεσία, στα τέλη Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου 1971 κάλεσε το ΝΑΤΟ να ανατρέψει τη δικτατορία!

Είχα απολυθεί από την εξορία στο, «Παρθένι», και παίρνοντας τον «Ελεύθερο Κόσμο» διαβάζω την είδηση. Τι ήταν αυτό που ένοιωσα, μετά από πολύχρονους αγώνες κατά του ΝΑΤΟ μέσα από τις γραμμές της ΕΔΑ!

Πήρα ανάποδες στροφές 180ο και κατήγγειλα αυτή την πολιτικάντικη μεταστροφή του ΚΚΕ – μαζί με ζητήματα διαβίωσης στην εξορία – και διαχώρισα τη θέση μου ριζικά και αμετάκλητα (βλ. «Ελεύθερος Κόσμος», της 10ης Αυγούστου 1971).

Αποτέλεσμα: Ο συνεπής αντιΝΑΤΟϊκός κομμουνιστής που 15 χρόνια φώναζε «έξω από το ΝΑΤΟ», να εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο ενώ η ηγεσία του ΚΚΕ, που έκανε την απίθανη κωλοτούμπα να βγει αφρός!

Μεταπολίτευση: Καταφθάνει από τον Καναδά και τα Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία, ο «αντιστασιακός» Ανδρέας Παπανδρέου, και ιδρύει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο τόσο και τόσα δεινά έφερε στην Ελλάδα. Ένα από τα πασίγνωστα απατηλά του συνθήματα: «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο».

Εκατομμύρια πολιτικοί οπαδοί του, δίκην πολιτικού Αυστραλοπιθήκου, το επαναλάμβαναν για χρόνια στους δρόμους και τις πλατείες της Ελλάδας! Το εγκατέλειψαν μόλις άρχισαν να πιάνουν πόστα και να τρώνε! 

Ερχόμαστε στον «αριστερό» ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις έγινε ιμιτασιόν εξουσία εγκατέλειψε τα οράματα της ΕΔΑ και εγκολπώθηκε την ιδεολογία του ΝΑΤΟ, το οποίο κάλεσε ασμένως να μας λύσει το προσφυγικό και λαθρομεταναστευτικό εθνικό πρόβλημα! ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις και οι «σύμμαχοι» Τούρκοι θα διασχίζουν τα γαλανά νερά του Αιγαίου με επικίνδυνες προοπτικές.

Αυτή είναι η Εθνική Ανεξαρτησία νέου τύπου!

Το μεγάλο και αδυσώπητο ερώτημα:
Όταν οι πολιτικές ηγεσίες και ο σάπιος λαός κάνουν διαρκώς απίθανες κωλοτούμπες υπάρχει μέλλον για τον ίδιο και την πατρίδα;

Πότε επιτέλους ο «κυρίαρχος» λαός θα αποδοκιμάσει εμπράκτως τις κωλοτούμπες των κομματικών ηγεσιών; Αυτό βέβαια δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, δεδομένου ότι, όπως έγραφε στα 1964 ο Γάλλος δημοσιολόγος Μ. Duverger, «στην πολιτική πολλοί άνθρωποι κλείνουν μόνοι τους τα μάτια και αρνούνται να δεχθούν να τους τ’ ανοίξουν» (βλ. το έργο του: «Εισαγωγή στην Πολιτική», εκδ. «Παπαζήση», Αθήνα 1971, σελ. 142).

Καταλήγοντας, ως προς τον διευρυμένο αυτό ρόλο του ΝΑΤΟ στα νερά του Αιγαίου, επαναλαμβάνω τούτες τις αράδες που χάρασσα το 2002: «Το ΝΑΤΟ δεν είναι πια το ίδιο συνδικάτο με την ΕΟΚ – όπως έλεγαν οι πολιτικοί και εθνικοί απατεώνες του ΠΑΣΟΚ – αλλά ο σιδηρούς δεσμοφύλακας των λαών. Μαύρη εποχή για τους λαούς» (βλ. το άρθρο μου: «ΝΑΤΟ: Ο δεσμοφύλακας των λαών», στα «Πολιτικά Θέματα», 7-6-2002 και αναδημοσίευσή του στον Β’ τόμο του συλλογικού μου έργου: «Πολιτική και κοινωνία στην Ελλάδα του λαϊκισμού», εκδ. «Πολιτικά Θέματα», 2004, σελ. 159-160).

Για να δούμε τι θα δούμε από τη δράση του «συμμαχικού» ΝΑΤΟ στις ελληνικές θάλασσες και πως θα υπονομεύσει τα εθνικά μας θέματα υπέρ της Τουρκίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π