Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Το τεράστιο λάθος του Ερντογάν.


Είναι γνωστό πλέον πως η εξάπλωση του Κορονοϊού έχει πλήξει όλον τον πλανήτη. Με χιλιάδες κρούσματα αλλά και νεκρούς. Δυστυχώς αυτό είναι ένα ακόμα «θαύμα» της παγκοσμιοποιήσεως. Ένας ιός λειτουργεί σε όλον το κόσμο όπως η χρεοκοπία της Lehman Brothers που δημιούργησε την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και η παγκόσμια οικονομία δεν έχει ακόμα συνέλθει πλήρως..
Με τον Κορονοϊό να επελαύνει στην γειτονική μας χώρα Ιταλία με καταστροφικές συνέπειες η κυβέρνηση Μητσοτάκη πήρε, ευτυχώς, προληπτικά μέτρα, όχι όμως αυστηρά. Καθώς κράτησε ανοιχτό ακόμα τον δημόσιο τομέα. Ενώ θα έπρεπε να λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.
Όμως έστω και έτσι είναι καλύτερα να παίρνεις μέτρα που θα σε ανάγκαζαν οι καταστάσεις να το κάνεις μετά από μέρες λόγω του αποτελέσματος. 

'Όμως παρατηρούμε στην άλλη γειτονική μας χώρα , την Τουρκία, με 80 εκατομμύρια πληθυσμό να σημειώνεται μετά από ενάμιση μήνα περίπου που ξεκίνησε ο ιός, μόλις εχθές το πρώτο κρούσμα. Από τα ΜΜΕ μαθαίνουμε πως το Ιράν που συνορεύει και έχει πάρε δώσε εμπορικά έχει ξεπεράσει τα 8.000 κρούσματα. Ερχόμαστε στο δια ταύτα. Από την μία η απολυταρχική, εμμονική και ναρκισσιστική προσωπικότητα του Ερντογάν και και από την άλλη το σοβαρό πρόβλημα της τουρκικής οικονομίας που βουλιάζει διαρκώς. 

Σημειώνεται πως η κεντρική τράπεζα που ελέγχεται απευθείας από εκείνον για να στηρίξει το τουρκικό νόμισμα, τροποποίησε τους νομισματικούς κανόνες, προκειμένου να μαζέψει περισσότερα δολάρια από την εσωτερική αγορά και να τα χρησιμοποιήσει στην εκστρατεία ενίσχυσης της λίρας. Να θυμίσουμε ότι συναλλαγματική ισοτιμία του δολαρίου με τη λίρα ήταν πριν από τέσσερα χρόνια ήταν 1 προς 2 και σήμερα έχει φτάσει το 1 προς 6, γεγονός που δημιουργεί αλλεπάλληλες αρνητικές επιπτώσεις. Χρωστάει σε ΗΠΑ και σε Ευρωπαϊκές χώρες, οι δε επιχειρήσεις που έχουν δανειστεί σε δολάρια είναι αδύνατον να αποπληρώσουν. Και με το ΔΝΤ να χτυπάει το καμπανάκι στην Τουρκία.

Για τον Ερντογάν η επιδημία θεωρείτο..πολυτέλεια την ώρα που είχε ανοίξει μέτωπα πολεμικών συγκρούσεων με Κούρδους, Λιβύη, Συρία και τώρα με την Ελλάδα. Πιστεύω πως όλο αυτό το σύνολο με δεδομένο τον φόβο περαιτέρω οικονομικής ζημιάς στη ήδη επιβαρυμένη οικονομία, οδηγεί τον Ερντογάν να αποκρύπτει τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων. Η στάση της κυβέρνησης του, να μην αποφασίζει μέτρα πρόληψης και ανάσχεσης αλλά και να αποκρύπτει, γιατί σίγουρα το κάνει, το μέγεθος της προσβολής, μπορεί να οδηγήσουν την Τουρκία και με χιλιάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες στο έδαφός της σε χειρότερη θέση και από την Ιταλία. Χωρίς να το έχουν καταλάβει μπορεί η πολιτική αυτή του Τούρκου δικτάτορα να γυρίσει μπούμερανγκ για την Τουρκία.

Ζαφείρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π