Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Ελλάς -Έλληνας είναι….

 

Γράφει ο Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος

 
Ελλάς – Έλληνας είναι:

…Το φως όχι το σκοτάδι

…Η φιλοσοφία όχι η μπουρδολογία

…Η Παιδεία όχι η εκπαίδευση

…Το θάρρος και το «Εἷς οἰωνὸς ἄριστος ἀμύνεσθαι περὶ πάτρης» (Όμηρος), το «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστί η Πατρίς» (Σωκράτης), καθώς επίσης  και «Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά» (Διονύσιος Σολωμός)

 
Δεν είναι… οι «διαπραγματεύσεις»,
«η Κύπρος κείται μακράν» (Καραμαν-Αλής), «τη σημαία την πήρε ο αέρας» (Πάγκαλος),  «και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει!» (Ζουράρις). Ούτε η παραχώρηση Εθνικών δικαιωμάτων και εδαφών-θαλάσσης που έχουν ποτιστεί με αίμα ηρώων.

ΕΛΛΗΝ είναι… αυτός που έχει το ΟΜΑΙΜΟΝ, το ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ, και το ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ με τους Προγόνους μας (Ηρόδοτος). Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ δεν αφορούσε τους αλλοδαπούς, αλλά τους Έλληνες από άλλη πόλη.

Και για να λύσουμε μια παρερμηνεία που προωθούν οι εθνοαποδομητές χρησιμοποιώντας την φράση «Όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας είναι Έλληνες», δηλαδή ένα μικρό μέρος από τον «πανηγυρικό» του Ισοκράτη, που δεν πρόκειται για έναν φιλολογικό λόγο με τον οποίο θέλει να πείσει τους υπολοίπους Έλληνες, για το ποιοι θα είναι Έλληνες και ποιοι βάρβαροι. Γι’ αυτό και  εξ αρχής θέτει τα πλαίσια που θα κινηθεί:


 «… ήκω συμβουλεύσων περί τε του πολέμου τού προς τους βαρβάρους και τής ομονοίας τής προς ημάς» (βρίσκομαι εδώ για να σας συμβουλεύσω περί του πολέμου εναντίον των βαρβάρων και της μεταξύ ημών ομονοίας). Πανελλήνια εκστρατεία κατά των βαρβάρων (Περσική αυτοκρατορία)

Προσπαθεί να πείσει όλους τους Έλληνες να ομονοήσουν!

Προτείνει να ηγεμονεύσει η Αθήνα της Ελλάδος (με την αρωγή των Σπαρτιατών) και αναλύει το γιατί.

Εξάρει την πολιτισμική υπεροχή των Αθηναίων, από τα μυθολογικά κιόλας χρόνια.

Μνημονεύει τις πολεμικές αρετές της πόλεως.

Είναι μία ρητορική που απευθύνεται μόνο σε Έλληνες.

Μετά από αυτά τα ολίγα, έμειναν απορίες;

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π