Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Αφιέρωμα στον Εθνικιστή και συναγωνιστή Κωνσταντίνο Μορφάκη



Γεννήθηκε το 1944 και απεβίωσε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013. Ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα διατηρούσε κατάστημα στο κέντρο του Λεονταρίου. Γνώρισε τον εθνικισμό με την ίδρυση της ΕΝΕΠ (Ελληνική Νεολαία Εθνικής Παρατάξεως) Διετέλεσε ιδρυτής και πρόεδρος της προεκλογικής και μετεκλογικής ΕΝΕΠ Λεονταρίου Καρδίτσης, ιδρυτής και πρόεδρος του ΕΝΕΚ Λεονταρίου, ιδρυτικό μέλος του ΕΝΕΚ. Ημερομηνία εγγραφής 19 Μαϊου 1979. ΑΓΜ: 29.



Ο εκλιπών συναγωνιστής είχε μεγάλη αδυναμία στο κύκλωμα του Γεωργίου Παπαδοπούλου. Έτσι στην μεγάλη κρίση του 1979 (22 Μαρτίου), όταν διεγράφη σύσσωμη η ηγεσία της ΕΝΕΠ και άρχισαν οι διεργασίας για την ίδρυση του ΕΝΕΚ βρέθηκε σε πραγματικά δύσκολη θέση. Από την μία πλευρά οι πιέσεις από τον Χαράλαμπο, αδελφό του Γεωργίου Παπαδοπούλου και κουμπάρου του Κ. Μορφάκη να ακολουθήσει την νεοδιορισθείσα ηγεσία της ΕΝΕΠ και από την άλλη η καρδιά και ο εθνικισμός.
Είναι γεγονός ότι δώσαμε μεγάλη μάχη για να κρατήσουμε κοντά μας τον συναγωνιστή μας, τον οποίο δεν θα τους τον χαρίζαμε σε καμμία περίπτωση και για έναν πρόσθετο λόγο: Η Τοπική Λεοντάριου Καρδίτσης εκτός από τον Κ. Μορφάκη διέθετε κάπου 50 νέους και νέες, οι οποίοι δεν είχαν προλάβει να γνωρίσουν το εθνικιστικό κίνημα.
Την Τρίτη στις 27 Μαρτίου η Τοπική Οργάνωση των Φαρσάλων διοργάνωσε ομιλία που έγινε από τον Ανδρέα Δενδρινό στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου «ΠΑΛΑΣ». Στην εκδήλωση αυτή και μάλιστα στην πρώτη σειρά ήταν παρών ο συν. Μορφάκης συνοδευόμενος από την σύζυγό του Αλίκη, έχοντας στην αγκαλιά τους τα δυο τους παιδιά Γιώργο και Αγγελική (Βλ. φωτογραφία).

1η σειρά από αριστερά: Γρηγόρης Κράβαρης, Γεώργιος Κουτελός, Κώστας και Αλίκη Μορφάκη με τα παιδιά τους Γιώργο και Αγγελική.


Τελικώς ο συν. Μορφάκης παρέστη στο Ιδρυτικό Συνέδριο του ΕΝΕΚ στις 6 Μαϊου στον Βόλο και στις 19 του ιδίου μηνός ενεγράφη μέλος μαζί με άλλους 4 συναγωνιστές: Τον Γεώργιο Ρούσσα, τον Ηλία Παρθένη, τον Κωνσταντίνο Σαντάρμη και τον Δημήτριο Λαμπονίκο. Αυτή ήταν η αρχή. Μετέπειτα ενεγράφη ο Κώστας Καλιακούδας και άλλα πολλά νέα παιδιά και δημιούργησαν την πανίσχυρη Τ.Ο. Λεονταρίου Καρδίτσης, στην οποία αξίζει να τονίσουμε, ότι εκτός από τις πάμπολλες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν, λειτούργησαν και εκπαιδευτικές διαδικασίες, με πυρηνάρχη τον συν. Φώτη Σακελλιάδη, ο οποίος για τον σκοπό αυτό ξεκινούσε από την Αθήνα.


Η Αυλαία για τον συν. Κώστα Μορφάκη έπεσε σήμερα την νύχτα στις 1.30. Ας είναι ελαφρό το χώμα της Θεσσαλικής γης που θα τον σκεπάσει. Ας φροντίσουμε όσοι λόγω αποστάσεως δεν θα παρευρεθούμε στην κηδεία του να είμαστε παρόντες στο 40πενθήμερο μνημόσυνο.

Ίων (Ιωάννης) Σχοινάς



1 σχόλιο:

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π