Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Ο εκσοσιαλισμός της Τουρκίας

Του Συνεργάτη μας Φοίβου Ιωσήφ
                                            
Εμείς είχαμε, οι Τούρκοι υστερούσαν. Τι να τους κάνεις, από τά υψίπεδα της Μογγολίας είχανε έρθει, αμόρφωτος κόσμος, τους πλάκωσε και ο Ισλαμισμός από πάνω και ιδού τά αποτελέσματα. Φερετζέδες, καφτάνια, παρθενιές, αναλφαβητισμός ,αμορφωσιά, έλλειψη σοσιαλισμού και κουλτούρας περί λαϊκής περιουσίας, λαϊκής κυριαρχίας και ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής από τους εργάτες. Βλέπετε, όταν ήρθατε στις ακτές της Ιωνίας πλακωθήκατε στα Ελληνικά κρασιά και τά τσίπουρα, δεν στείλατε καναν δικό σας στην Ουασιγκτώνα να πάρει κανα μάθημα σοσιαλισμού και τώρα, να τά αποτελέσματα. Απεργίες, διαδηλώσεις, ξυλοδαρμοί, φυλακίσεις,
συλλήψεις και πάει λέγοντας. Ολα τά φαινόμενα μια ξέφρενης κούρσας μακριά από την γλυκιά
αγκαλιά του σοσιαλισμού.
Ηρθε πρίν δέκα χρόνια ο Ερντογάν και πλάκωσε να φτιάχνει εργοστάσια σά νάταν παλαβός. Εφιαξε τεράστιες χαλυβουργίες, παπουτσοποιίες, υφασματάδικα, εργοστάσια ψυγείων και τοστιέρων και ότι βάζει ο νούς του ανθρώπου της δύσης γύρω από την κατανάλωση, την βρώση την πόση και την κατάποση. Σιγά ρέ,θα πνιγείτε. Άρχισε η Τουρκία να παίρνει τα πάνω της. Μηδένισε σχεδόν την ανεργία, εκτόξευσε τις εξαγωγές στα ύψη και γέμισε τά παράλια της δικής μας (το παλαι ποτέ) Μικράς Ασίας με ξενοδοχεία εικοσιπεντάστερα και τουρίστες αναρίθμητους. Οι τουρίστες δεν πείραζαν την ευγενεστάτη κυρία Μέρκελ και τον κοσμοπολίτη κύριο Ολάντ, εκείνο πού τους πείραξε ήταν οι τοστιέρες.

Βρέθηκαν οι δυό τους και τά είπαν, υπό την υψηλή βέβαια παρακολούθηση του ελαφρώς αραπερού, φιλιπρόοδου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και βρήκαν αμέσως τι φταίει. Αμέσως. Εντάξει, δεν λέμε, δικός μας άνθρωπος ο Ταγίπ αλλά
να μην μας ξεβρακώσει κι όλας. Η φιλία φιλία και τά Δολλάρια  πράσινα, όπως τά ξέραμε από παλιά. Σιγά ρέ Ερντογανάκο, άμα πουλάς εσύ οχτάλινα λάστιχα για φορτηγά και χύτρες ταχύτητας για τις νοικοκυρές, εμείς τι θα πουλάμε? Τά προφυλακτικά με γεύση μελιτζάνας δεν πρόκειται να γεμίσουν τά ταμεία μας, πρέπει να πουλάμε και κανάν ηλιακό θερμοσίφωνα αλλοιώς θα πουντιάσουμε τον χειμώνα. Του τόπανε, του το ξανάπανε, τίποτα ο πρώην Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, αγύριστο κεφάλι, σώνει και καλά να κάνει το δικό του. Τώρα, όσο ευγενής κι αν είναι η φράου Μέρκελ δεν παύει κι αυτή να έχει κάποια ψιλονευράκια. 

 Είδε κι απόειδε και πήρε τη Χριστιανική σύνοψη του σοσιαλισμού. Μέσα σε μία μέρα διαδηλώσεις σε σαράντα οχτώ πόλεις της Τουρκίας. Μη νομίζετε ότι το συντόνιζαν οι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, αυτοί δεν εμπλέκονται ποτέ σε υποθέσεις ξένων κρατών, είναι αρχή τους.

Αυτοί είναι τύπος και υπογραμός, ευθείς και τίμιοι σύμμαχοι. Προ πάντων σύμμαχοι όταν προμηθεύεσαι τον εξοπλισμό σου από τά δικά τους μαγαζιά. Αλλοίμονο, δεν θα προσέξουν τους πελάτες τους; Ποτέ, είναι ορκισμένοι οι άνθρωποι στην ειλικρίνεια και στον Θεό. We trust in God, γράφουν απάνω τά Δολάρια, μπορούν να κάνουν τώρα αλλιώς; Φοβούνται την κατάρα του Θεού, την τρέμουν. Ειδικά αυτοί στα εργοστάσια πυραύλων μέσου και μεγάλου βεληνεκούς.
Έγιναν λοιπόν κάποιες ελαφρές διαδηλώσεις με ελάχιστα πτώματα αλλά ο Ερντογάν συνέχιζε το χαβά του. Εργοστάσια και πάλι εργοστάσια, είχε για σύνθημα ‘’ούτε ένας Τούρκος άνεργος’’. Τέτοιος φίλος είσαι ρέ; Θα δουλεύουν τά Τουρκάκια και θα κάθονται τά Γαλλάκια; Φού σου ρέ, φτού σου βρέ ξεφτιλισμένε! Ολως περιέργως, ο Γάλλος Πρόεδρος είχε την σύμφωνη γνώμη των Τούρκων οικολόγων και των αριστερών. Εγώ το δικαιολογώ, είχε γεμίσει η Τουρκία φουγάρα εργοστασίων από τά Ελληνικά σύνορα μέχρι τά σύνορα της Περσίας. Ντουμάνιασε ο τόπος, αιθαλομίχλη και ατμοσφαιρική ρύπανση εκατομμυρίων μικροσωματιδίων. Κατάλαβαν οι Τούρκοι και η CIA το κίνδυνο πού διέτρεχε η δημόσια υγεία και αποφάσισαν να την αντιμετωπίσουν στην αρχή με διαδηλώσεις και αργότερα με σοσιαλισμό. Τά δύο καλλίτερα φάρμακα για την προστασία του ανθρώπινου οργανισμού.

 Θα ακολουθήσει το κλείσιμο των εργοστασίων, η ανεργία, οι παρλαπίπες των πολιτικών περί δικαιωμάτων των πολιτών και λίγο αργότερα η πείνα το ΔΝΤ και οι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες προσευχές στον Αλλάχ και τους επιτυχημένους αγίους του. Ο Θεός να δώσει! Έτσι μπράβο, να δώσει για να ξαναγυρίσουν οι εξαγωγές στην πολύπαθη και πολυμιζάρουσα SIEMENS , στην γνωστή και παναθρώπινη Γερμανική εταιρεία KRAUSS MAFFEI με την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής ερπυστριοφόρων τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης Pancher από πρωτογενή και όχι ανακυκλωμένον χάλυβα,ως και στην φίλη βιομηχανία ορεινού πυροβολικού SCODA. Όλα θα τά φέρει ο Κύριος στη σωστή σειρά. Θα απολαύσει σύντομα ο Τουρκικός λαός τά αγαθά του Αβραάμ, του Ισάκ και του ταμείου ανεργίας. Με δέκα μασέλες θα φάει.

Είναι βέβαιο πώς στην Βοστώνη των ΗΠΑ περνούν αυτόν τον καιρό  ταχύρρυθμα μαθήματα  σοσιαλιστικής συμπεριφοράς πλήθος στελέχη όλων των πολιτικών κομμάτων για να μπορέσουν και αυτοί να βρεθούν πίσω μας κατά τριάντα δύο χρόνια στο θρυλικό 1981 και να ακολουθήσουν την δική μας λαμπρή πορεία του καθαρού περιβάλλοντος με τους ξεκούραστους νέους έως πενήντα χρονών.
Είναι ολοφάνερο πώς μας ζηλεύουν και ακολουθούν την δική μας πορεία. Άλλωστε είμαστε και παλαιότερος λαός, δεν είμαστε το ίδιο, προηγούμαστε στην ανεργία σαφώς κατά έτη φωτός. Ω ρε κατακαϋμένη Σμύρνη, τι φρέσκο γυναικείο κρέας  έχεις να προσφέρεις στα επόμενα χρόνια στους παχύσαρκους Ευρωπαίους τουρίστες, αρκεί να πιάσει το κόλπο των απεργιών. Άλλωστε, ο σοσιαλισμός δεν είναι τίποτα άλλο από το μακρύ γαντοφορεμένο χέρι του αχόρταγου καπιταλισμού. Κάποιος πρέπει να παράγει και κάποιος να καταναλώνει, όχι όλοι μαζί στην παραγωγή, θα πιάσετε κανά χέρι στον τόρνο. Το νού σας.


3 σχόλια:

  1. Τόσο ωραίο άρθρο που δεν του πρέπει να υπογράφεται με ψευδώνυμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συναγωνιστή το "Φοίβος Ιωσήφ" δεν είναι ψευδώνυμο αλλά το γνήσιο ονοματεπώνυμο του συγγραφέα

      Διαγραφή
  2. Το άρθρο μου θύμισε ένα παλιό ανέκδοτο:
    1981: Ο Έλληνας κοροϊδεύει τον Γιουγκοσλάβο φρουρό στα σύνορα:
    "- Νε ίμα τε κάφε:Δεν έχετε καφέ" όπως πράγματι γινόταν στην Γιουγκοσλαβία του υπαρκτού σοσιαλισμού.
    "- Έχουμε σοσιαλισμό!" καμαρώνει ο Γιουγκοσλάβος.
    "- Και εμείς έχουμε σοσιαλισμό. Έχουμε Ανδρέα Παπανδρέου" του τη βγαίνει ο Έλληνας.
    "- Έχετε σοσιαλισμό;;; Δεν θάχετε καφέ!!!" απαντάει ο Γιουγκοσλάβος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π