Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Βρήκαν τον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου; Δεν λένε ονόματα, αλλά υποννοούν!

π
Την στιγμή που οι εθνοπατέρες και τα τσιράκια τους οι συνδικαλιστές, απολαμβάνουν τα προνόμια των εκατομμυρίων που τους προσφέρονται μέσω τών νόμων που οι ίδιοι ψηφίζουν, ο μνημονιακός πρωθυπουργός εκταμίευσε 100.000ευρώ !!! για αυτή την ανασκαφή. Ποσό που δεν φτάνει ούτε για τα τσιγάρα των εθνοπατέρων.. Παράλληλα όμως ετοιμάζεται να φορέσει (και πάλι) το κοστούμι του Μακεδονομάχου και  να εκμεταλευτεί πολιτικά την ενδεχόμενη αυτή μεγάλη ανακάλυψη. Επιφυλασσόμαστε για τις εξελίξεις, γιατί όταν έχεις να κάνεις με τέτοιο τεράστιο, ντόπιο και εισαγόμενο ανθελληνισμό, όλα μπορούν να συμβούν. Μια ενδεχόμενη ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι δυνατόν να έρθουν τα πάνω κάτω για τους
εχθρούς της Ελλάδος, που μέχρι σήμερα την κυβερνούν και εφαρμόζουν σχέδια διάλυσής της. Θα της-μας δώσουν αναπνοές;   Να σημειώσουμε ότι τον Μάρτιο του 2013 εμείς δημοσιεύσαμε (ΕΔΩ) για την μεγάλη αυτή ανακάλυψη και τότε είχαν φέρει στην επιφάνεια 310 μέτρα από τα 497 του συνόλου. Μετά 16 μήνες ολοκλήρωσαν τα υπόλοιπα 187 μέτρα Δηλαδή 2,5 μέτρα την ημέρα!! Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, ούτε φυσικά η τεράστια καθυστέρηση, μπορούμε να κάνουμε διάφορους συνειρμούς. Αυτή η γη και η ιστορία της θα εκθέτει όσους τις μισούν.
Α. Δημητρίου 

Βρήκαν τον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου; Δεν λένε ονόματα, αλλά υποννοούν! 
 
Ενδεικτική της εξέχουσας σημασίας των αρχαιολογικών ευρημάτων στην Αρχαία Αμφίπολη φαίνεται πως ήταν η παρότρυνση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τους κατοίκους της περιοχής «να κάνουν υπομονή λίγες ημέρες», λίγη ώρα πριν τη μετάβασή του στον χώρο των αρχαιολογικών ανασκαφών που εικάζεται πως βρίσκονται κοντά στην αποκάλυψη ενός σημαντικού τάφου.
Ο κ. Σαμαράς ξεναγήθηκε στις ανασκαφές από την υπεύθυνη αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη και ενημερώθηκε για τα ευρήματα. Στους δημοσιογράφους δεν επετράπη να εισέλθουν στον χώρο -που φυλάσσεται από ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ κατά την αποχώρησή του ο Πρωθυπουργός δεν έκανε δηλώσεις.
«Κάντε υπομονή λίγες μέρες» είχε δηλώσει νωρίτερα στους κατοίκους της Αρχαίας Αμφίπολης, με τους οποίους είχε σύντομη συνάντηση στο δημοτικό αναψυκτήριο λίγο προτού μεταβεί στον Τύμβο Καστά, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία και τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα.
Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αμφίπολης Κωνσταντίνος Μελίτος είπε ότι η σημερινή επίσκεψη «σημαίνει πως κάτι πολύ μεγάλο και σημαντικό έχει δώσει η ανασκαφή». Προανήγγειλε μάλιστα πως «η περιοχή και όλη η Ελλάδα πρόκειται να γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα δύο τελευταία έτη κατά τη διεξαγωγή των ανασκαφών στον λόφο Καστά, αποκαλύπτεται ένας μοναδικός ταφικός περίβολος, λόγω του μεγέθους του που αγγίζει τα 500 περίπου μέτρα, με ακριβείς αναλογίες ύψους τριών μέτρων και συνολικού μήκους 497 μέτρων.
Ο ταφικός περίβολος χρονολογείται γύρω στο 325 - 300 π.Χ. και φέρεται να έχει την υπογραφή του φημισμένου, της εποχής εκείνης, αρχιτέκτονα Δεινοκράτη, που σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία ήταν και στενός φίλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οικοδομήθηκε από θασίτικο μάρμαρο που μεταφέρθηκε στη περιοχή με ειδικά πλοιάρια, ενώ οι μαρμάρινοι δόμοι από την Αλική της Θάσου, τοποθετήθηκαν με ειδικούς γερανούς, κατασκευασμένους από ξύλο, σίδηρο και μολύβι, ίχνη των οποίων βρέθηκαν κατά την αρχαιολογική ανασκαφή. Σύμφωνα με τις αρχαιολογικές έρευνες, ένα μεγάλο μέρος του περιβόλου έχει αποξηλωθεί κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους, με αποτέλεσμα αρκετά μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη του να μη βρίσκονται στη θέση τους.

Μια ευρύτερη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Αμφίπολης στην προσπάθεια να εντοπιστούν τα χαμένα αρχιτεκτονικά μέλη, οδήγησε την κ. Περιστέρη και τους συνεργάτες της στην περιοχή του χώρου του μνημείου του Λέοντα της Αμφίπολης, όπου τα χαμένα μέλη του περιβόλου βρέθηκαν είτε διάσπαρτα είτε εντοιχισμένα στη βάση του Λέοντος. Η χρονολόγηση τόσο του ταφικού περιβόλου όσο και του Λέοντα συμπίπτει και ανήκει στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα.

ελεύθερος κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π