Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Ψηφίδες από την ιστορία του Κινήματος: Οι γυναίκες του Κινήματος


Από τον Πυρήνα Υποδοχής Ρωμανός Δ' Διογένης
στην Τοπική Αχαρνών του ΕΝΕΚ
γράφει ο ιστορικός Αρχηγός του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος - ΕΝ.Ε.Κ. συν. Πολύδωρος Δάκογλου 

Μέχρι την εποχή του Κινήματος, η παρουσία γυναικών στο πλευρό των Εθνικιστών ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη. Χαρακτηριστικά, το Κ4Α είχε ως μέλος μία μόνον γυναίκα, τη Ναυσικά Κόμπη.
Το Κίνημα επιδίωξε την παρουσία γυναικών στις τάξεις του και προώθησε την συμμετοχή τους στις εκπαιδευτικές διαδικασίες και στις θέσεις λήψεως αποφάσεων.
Ο πρώτος Πυρήνας Υποδοχής όπου συμμετείχαν κοπέλες ήταν αμιγώς γυναικείος (στη συνέχεια οι Πυρήνες έγιναν μικτοί). Έλαβε το συμβολικό όνομα ¨ΝΙΚΗ¨ και από τις τάξεις του ξεκίνησαν σπουδαίες συναγωνίστριες που, με τη σειρά τους εκπαίδευσαν Πυρήνες, έγιναν Πρόεδροι Οργανωτικών Στοιχείων και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. 

Οι γυναίκες του Κινήματος, συνέβαλαν αποφασιστικά στην ύπαρξη και την ανάπτυξη του Εθνικιστικού Κινήματος ανά την Ελλάδα. Υπήρξε μάλιστα μια περίοδος όπου, όταν στρατεύτηκαν πολλά από τα αρχικά μέλη του Κινήματος, οι συναγωνίστριες έφτασαν να αποτελούν την πλειοψηφία της Κεντρικής Διοίκησης.
Δεν ήταν λίγες οι ξεχωριστές που συνελήφθησαν από την αστυνομία και δικάστηκαν για αναγραφή συνθημάτων και αφισοκολλήσεις. Αν με ρωτούσατε θα έλεγα, με κίνδυνο να φανώ άδικος ότι οι πιο δυναμικές ήταν οι Κυπριωτοπούλες και οι Θεσσαλονικιές.



ΑΥΡΙΟ: ΨΗΦΙΔΑ5 (Η πρώτη ομιλία της Ευγενίας Πρεβεζάνου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π