Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η σύγχρονη Ελληνική Ιδεοληψία


Σαν Έθνος έχουμε την τύχη να καταγόμαστε από εκείνους που έδωσαν την πρώτη ύλη στην Παγκόσμια Διανόηση και τον σύγχρονο πολιτισμό. Θεωρίες, Ιδέες, Φιλοσοφίες, πολιτικά συστήματα, Επιστήμες, Ποίηση, Λογοτεχνία, αλλά και όλες οι βάσεις του κόσμου όπως τον ξέρουμε και τον βιώνουμε σήμερα, έχουν αφετηρία και σημείο αναφοράς την Ελλάδα. Και μνημονεύονται με το ελληνικό τους όνομα παγκοσμίως ανά τους αιώνες.
Μια λέξη όμως που είχε διαφορετική διαδρομή μέσα στους αιώνες, είναι η λέξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Η έννοιά της φυσικά, ως πολίτευμα, με την βασική της έννοια, όπου οι 51 έχουν δίκαιο και οι 49 άδικο. Το πολίτευμα που εφάρμοσε ο Κλεισθένης το 508 π.Χ. και το κατέγραψε για πρώτη φορά ο Ηρόδοτος το 460 π.Χ.

 Αντιγράφω κατά λέξη από την ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ:
«Δημοκρατία είναι αυτό που δυστυχώς (και λάθος) λέγεται σήμερα "άμεση". Η επιστήμη της πολιτειολογίας δηλαδή ορίζει ως Δημοκρατία το πολίτευμα με τα χαρακτηριστικά της άμεσης συμμετοχής των πολιτών οι οποίοι εκφράζονται χωρίς μεσάζοντες. Αντιθέτως, η Republic είναι το Ρωμαϊκό πολίτευμα που δημιουργήθηκε με την πτώση της Βασιλείας στη Ρώμη και καταλύθηκε με το Imperium Romanum (Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία) επί Οκταβιανού Αύγουστου. Το πολίτευμα της Republic ήταν βασισμένο στην Ολιγαρχία της Σπάρτης (Senatus=Γερουσία, 2 Ύπατοι=2 Βασιλείς, Τριβούνοι=Έφοροι) κτλ. Οι ομοιότητες είναι πρόδηλες και εξηγούνται δια χειρός Κικέρων στο βιβλίο του Republic. Η Ρωμαϊκή Republic δηλαδή ήταν μια Ρωμαϊκή Ολιγαρχία, διαφορετική και αντίθετη με τη Δημοκρατία (των Αθηνών, της Ρόδου, κτλ) και δεν πρέπει να συγχέεται με το Ελληνικό πολίτευμα της Δημοκρατίας.

Δυστυχώς, από την Αμερικανική Επανάσταση και έπειτα, η ανθρωπότητα επέλεξε το πολίτευμα της Republic (Ολιγαρχίας) και αυτό είναι το πολίτευμα που έχει επικρατήσει στη σύγχρονη "Δύση" αλλά δυστυχώς και στην Ελλάδα. Ο λόγος που χρησιμοποιείται ο όρος Δημοκρατία είναι για να γίνεται η σύνδεση στο μυαλό των πολιτών με ένα πολίτευμα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών και όχι αυτά των λίγων που στην ουσία προστατεύει. Θα παρατηρήσετε επίσης πως σε δημόσια έγγραφα ακόμα χρησιμοποιείται ο όρος Republic και όχι αυτός της Δημοκρατία (ή Democracy στα Αγγλικά)»

Για να προσθέσω κάτι σημαντικό στο παραπάνω λήμμα, το REPUBLIC ετυμολογικά προέρχεται από τις λατινικές λέξεις «RES» (Πράγμα) και «PUBLICΑ» (Λαός, Κοινό). Στην ουσία εννοεί το πολίτευμα που στηρίζεται στο Κοινό Πράγμα, δηλαδή τον ΝΟΜΟ. Το πολίτευμα όπου η Κυβέρνηση περιορίζεται από την Νομοθεσία, αφήνοντας τους πολίτες ήσυχους.

Το σύνολο των κρατών της Γης (πλην της Σαουδικής Αραβίας και του ΜπρουνέΪ) δηλώνουν σαν πολίτευμα REPUBLIC και όχι DEMOCRACY. Μεταξύ αυτών και η Ελλάδα! Η οποία στα Ελληνικά αποδίδει τον όρο ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Τελικά, βλέπουμε μια θεοποίηση του όρου «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», με αγώνες, αντιπαραθέσεις, προπαγάνδα, σλόγκαν, άρθρα, και γενικά μια χώρα που ζει, λειτουργεί και αναπνέει στο όνομα της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ». Που μεταφράζει το «REPUBLIC» σαν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στα πλαίσια αυτής της ακατανόητης σύγχρονης Ελληνικής Ιδεοληψίας.
Ας μη το θεοποιούμε λοιπόν και ας του δώσουμε την πραγματική του διάσταση. Και ας αναλογιστούμε ότι σε ένα πολίτευμα που δεν θα ήταν η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αλλά έστω ένα REPUBLIC με θεσπισμένη νομοθεσία, ο Σωκράτης δεν θα είχε θανατωθεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π