Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Τιμήθηκε από το Εθνικό Μέτωπο Λαμίας ο Αγώνας της ΕΟΚΑ για Λευτεριά και Ένωση

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και σε μια κατάμεστη από εθνικιστές αίθουσα, πραγματοποιήθηκε χθες, 1 Απριλίου 2013, η εκδήλωση μνήμης και τιμής στην ΕΟΚΑ, από την Οργάνωση Λαμίας του Εθνικού Μετώπου στο ξενοδοχείο ΕΛΕΝΑ, στην Λαμία.
Ο γραμματέας της οργανώσεως Λαμίας του Εθνικού Μετώπου, Νίκος Τζιόπας, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους, περιέγραψε την ανάγκη να τιμάται ο αγώνας της ΕΟΚΑ, αφού αυτή πηγάζει μέσα από την εθνικιστική ιδεολογία, η οποία καθοδηγεί τους Έλληνες να «μην σκέφτονται με το στομάχι», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αλλά «με το μυαλό το οποίο καθοδηγείται πάντοτε από την ελληνική τους καρδιά».


 Στη συνέχεια, πήρε το λόγο το μέλος του Π.Γ. του Εθνικού Μετώπου κ. Γιάννης Βορδόχειλας, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στο νόημα του  Κυπριακού αγώνος και περιέγραψε τις ανάλογες (υπό διαφορετικές όμως συνθήκες) καταστάσεις που ζει ο Κυπριακός Ελληνισμός σήμερα, κατηγορώντας ταυτόχρονα τους αποτυχημένους χειρισμούς του Κυπρακού ζητήματος από το πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής Οργανώσεως του Εθνικού Μετώπου κ. Γιώργος Βεργιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στους δεσμούς που έχει με την πόλη  αφού κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στην Λαμία, είχε υπηρετήσει παράλληλα το εθνικιστικό κίνημα της πόλης.
Ο τ. αντιδήμαρχος Λαμιέων κ. Γιώργος Σαγιάς πήρε το λόγο στη συνέχεια, ο οποίος αναφέρθηκε στο παραδοσιακά ισχυρό πατριωτικό κίνημα στην περιοχή. Στη συνέχεια απένειμε τιμητική πλακέτα στον κεντρικό ομιλητή της εκδηλώσεως, τον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Καρδίτσας και Περιφερειακό Διοικητή Θεσσαλίας του Εθνικού Μετώπου κ. Κώστα Καρδαρά, για την πολυετή προσφορά του στον αγώνα του εθνικιστικού κινήματος μεταπολιτευτικά και τόνισε ότι «οι εθνικιστές εκτός από τους νεκρούς ήρωες της πατρίδος ξέρουν να τιμούν τους αγωνιστές όταν ακόμα βρίσκονται στη ζωή».

Σε μια, έντονα φορτισμένη συναισθηματικά, ομιλία ο κ. Καρδαράς περιέγραψε την διαχρονική πορεία του Κυπριακού ελληνισμού, τους αγώνες του για ένωση με την Ελλάδα και άγνωστες πτυχές του αγώνος της ΕΟΚΑ, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα «σλάιτς» με γνωστές και άγνωστες φωτογραφίες της εποχής. Αφού αναφέρθηκε στις βαρύτατες ευθύνες του Ελλαδίτικου και Κυπριακού πολιτικού συστήματος και στις προδοσίες που συντελέστηκαν εις βάρος του Κυπριακού ελληνισμού, οδηγώντας στην κατοχή του 1974, τόνισε πως ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας και της Κύπρου αποτελεί μέρος του προβλήματος της Κύπρου και σε καμμία περίπτωση μέρος της λύσης του.
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος των βετεράνων πολεμιστών του 1974 στην Κύπρο κ. Λάμπρος Αλεξιάς και ο πρόεδρος του συλλόγου Κυπρίων Φθιώτιδος, Φωκίδος και Ευρυτανίας κ. Σωτηρίου ο οποίος σε μια σύντομη ομιλία του ανέφερε, άγνωστα στο πλατύ κοινό, περιστατικά από τα γεγονότα του 74 που οδήγησαν μέρος του νησιού κάτω από την τουρκική κατοχή.
Τέλος, η εκδήλωση έκλεισε με τον εθνικό ύμνο, ενώ παράλληλα όλοι οι παρευρισκόμενοι διατράνωσαν την πίστη τους στην μόνη προοπτική που μπορεί να έχει το Κυπριακό ζήτημα, η οποία είναι διαχρονική: Αγώνας για Λευτεριά και Ένωση.


                                  
                                     
                                  
                                   
                                 
                                  
                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π