Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Η «πικρή» αλήθεια από το στόμα του αριστερού Δημήτρη Μητροπάνου


Ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν αναμφισβήτητα ένας από τους μεγάλους τραγουδιστές των τελευταίων χρόνων. Μας λείπει η φωνή του και τα τραγούδια του. Εμείς οι Εθνικιστές δεν κρυφτήκαμε ποτέ πίσω από το δάκτυλο και αναγνωρίζουμε την καλλιτεχνική φυσιογνωμία του παρ’ ότι ο Μητροπάνος ήταν δηλωμένος αριστερός. Όμως διατηρούσε το προτέρημα να είναι απαλλαγμένος από τις ιδεολογικές παρωπίδες που είχαν μόνιμα οι κομμουνιστές. Δεν δίστασε ποτέ να απογυμνώνει τους «συντρόφους» και δείχνοντας τους με το δάκτυλο έλεγε πως το ΚΚΕ είναι κομμάτι του γραναζιού του πολιτικού συστήματος. Κάποια στιγμή δημόσια είχε δηλώσει σε συνέντευξη:

«Όλοι δουλεύουν για το ΚΚΕ και το κόμμα φοβάται μην πάει πάνω από 8% γιατί θα υπάρχει πρόβλημα. Πάνω από 8% πρέπει να έχεις ιδέες, προτάσεις... δεν θα μείνεις στο να λες «η πλουτοκρατία και η πλουτοκρατία». Έλεος, ήμουν με κοντά παντελονάκια και κοντεύω να δω τα ραδίκια ανάποδα. Αυτή είναι η πλουτοκρατία. Εσύ τι κάνεις;».

Αυτό που έκανε τον Μητροπάνο να κλάψει ήταν η δολοφονία του Σολωμού Σολωμού ανήμερα της κηδείας του Tάσου Iσαάκ, δολοφονημένου από μια ομάδα «Γκρίζων Λύκων» Με την ψυχή του τραγούδησε σε στίχους του Άλκη Αλκαίου και χάρη στη φωνή και την ερμηνεία του, μπήκε και από αυτόν ένα λιθαράκι που έκανε αιώνια αυτή τη στιγμή της θυσίας, που ο ήρωας Σολωμός πέφτει για την πατρίδα του:

«Όσοι με το Χάρο γίναν φίλοι με τσιγάρο φεύγουνε στα χείλη στα τρελά τους όνειρα δοσμένοι πάντα γελαστοί, πάντα γελαστοί και γελασμένοι».

Σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, τον Οκτώβριο του 2011, ερωτηθείς ο Δημήτρης Μητροπάνος για την γενιά του Πολυτεχνείου έδωσε την απάντηση που εμείς φωνάζουμε χρόνια, από τις πρώτες στιγμές της μεταπολίτευσης όταν ο ελληνικός λαός ήταν χαμένος στον κυκεώνα των εξαρτήσεων από τους λαοπλάνους του κοινοβουλευτισμού, αυτούς της άτιμης και φιλοτομαρίστριας γενιάς. Της γενιάς της προδοσίας και του δοσιλογισμού  της γενιάς του Πολυτεχνείου.


Δημοσιογράφος:  Για τη δική σας γενιά, του Πολυτεχνείου, τι γνώμη έχετε;

Δημήτρης Μητροπάνος: «Οτι ήταν η πιο άχρηστη γενιά. Αυτή κυβέρνησε τόσα χρόνια. Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Μάθαμε να κλίνουμε το ρήμα "βολεύομαι" σε όλους τους χρόνους. Και τώρα βγαίνει ο καθένας και λέει το μακρύ του και το κοντό του. Βγαίνει η Ν.Δ. και λέει "μας τιμώρησε ο λαός και δεν μας ψήφισε". Τι λέτε ρε; Θεωρείτε τιμωρία ότι δεν βγήκατε μια φορά και τώρα ελπίζετε να ξαναβγείτε για να κάψετε κι ό,τι απέμεινε; Δεν ντρέπεστε, ρε, κι εσείς κι οι άλλοι που ζητάτε απ' τον κόσμο να σας ψηφίσει; Αλλά καλά να πάθουμε κι εμείς, αφού τους ψηφίζουμε».
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π