Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

"Αναβαθμίζουν" την παιδεία ιδρύοντας Έδρα Εβραϊκών Σπουδών


Η παντοδύναμη συγκυβέρνηση που έκλεισε στο τσακ μπαμ την ΕΡΤ, που απέλυσε χιλιάδες εργαζομένους με μια μονοκοντυλιά ωθώντας  τους στην ανεργία αλλά και πολλούς στην αυτοκτονία, αυτή που δεν δίστασε να στέλνει σε όποια απεργία τις κλούβες των ΜΑΤ να αποκαταστήσουν την « τάξη » και να στείλουν μήνυμα ποιος είναι το αφεντικό η ίδια κυβέρνηση κάνει την πάπια 2 ½ μήνες τώρα με το θέμα των Πανεπιστημίων που παραμένουν κλειστά. Και μην απορήσετε πως αντέχουν οι απεργοί αφού συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά. Όσοι δηλώσουν ότι συμμετείχαν στην απεργία ( σιγά μην το δηλώσουν ) θα παρακρατηθούν οι ημέρες απουσίας από τον μισθό τους. Αυτοί που θίγονται είναι οι Έλληνες μαθητές καθώς θα χαθεί το εξάμηνο, αλλά και οι γονείς οι οποίοι κυριολεκτικά ματώνουν πληρώνοντας ενοίκια και έξοδα συντήρησης για τα παιδιά που σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους. Και φυσικά η παιδεία που για μια ακόμα φορά υποβαθμίζεται και βάλλεται.

Και κάπου εδώ (με κλειστά πανεπιστήμια) έρχονται οι φίλοι μας οι Εβραίοι να μας βοηθήσουν στην αναβάθμιση της παιδείας ! Έτσι λοιπόν μάθαμε ότι  σύντομα πρόκειται να λειτουργήσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Έδρα Εβραϊκών Σπουδών ! Κάτσε καλά δηλαδή..

Πρωτεργάτης ο γνωστός Πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος και ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Μίτου Παπανικολάου οι οποίοι συντονίζουν τις δράσεις  ώστε να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα επώνυμη έδρα Εβραϊκών Σπουδών. Αυτό ήταν και το αντικείμενο της συνάντησης τους με τους με εκπροσώπους της Εβραικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΙΚΘ Δαυίδ Σαλτιέλ, ο αντιπρόεδρος της ΙΚΘ Λάζαρος Σεφιχά, ο γενικός διευθυντής της ΙΚΘ Σαμουήλ Ιωσαφάτ και ο βοηθός του προέδρου Μωρίς Σαπόρτα. Ο Πρύτανης μάλιστα δήλωσε πως η αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης είναι χρέος του πανεπιστημίου, ενώ θα στηθεί και μνημείο στη μνήμη των πεσόντων καθώς το Πανεπιστήμιο χτίσθηκε πάνω από εβραϊκό νεκροταφείο.

Επίσης δήλωσε ότι στο ΑΠΘ υπήρχε έδρα Εβραϊκής Ιστορίας και Πολιτισμού, η οποία καταργήθηκε επί δικτατορίας Μεταξά και πως η βούληση του πανεπιστημίου είναι εκπεφρασμένη, ενώ δεν υπάρχουν νομικά προβλήματα για την ίδρυση της έδρας, οπότε αυτό που απομένει είναι να βρεθεί η χρηματοδότηση. Οι Εβραίοι όμως της Θεσσαλονίκης υποσχέθηκαν ότι θα εξασφαλίσουν την χρηματοδότηση .

Να και κάτι ακόμα καλό που μαθαίνουμε για το εθνικό ηγέτη Ιωάννη Μεταξά.
Ας αναρωτηθούμε τι εξυπηρετεί αυτή η κίνηση και  πόσο ωφελεί τους Έλληνες (εκτός από τους συντονιστές πρυτάνεις και κοσμήτορες και τους Εβραίους φυσικά).
Να θυμίσουμε πως ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του συνδιασμού «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική» Γιάννης Κουριαννίδης αποκάλυψε με επιστολή του στον Κοινό Παρονομαστή δημοσιευμένη (ΕΔΩ) την απώλεια 28 εκ. ευρώ ! από το ελληνικό δημόσιο με την εκχώρηση  έκτασης των 14 στρεμμάτων  στην ισραηλιτική κοινότητα με απόφαση Μπουτάρη και σύμφωνη γνώμη Γκιουλέκα (ΝΔ). Να θυμίσουμε πως ο εξαφανισμένος «δήμιος» και πρώην τσάρος της οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε δωρίσει 10 εκατομμύρια στους ιδίους.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π