Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Η καπηλεία του Εθνικιστή Ι. Δραγούμη από τον αντιεθνικιστή Α. Σαμαρά


Σε ερώτηση του Πρετεντέρη προς τον Αντώνη Σαμαρά στο Μπομπολικό κανάλι κατά την διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης, για το …πως βλέπει τον κ. Τσίπρα ο πρωθυπουργός της μνημονιακής νεοΔημοκρατικοΠΑΣΟΚικής συγκυβέρνησης απάντησε: «Για μένα το πρόβλημα του κ. Τσίπρα δεν είναι να γίνει κυβέρνηση… Και το εννοώ αυτό που σας λέω:  Είναι να γίνει αντιπολίτευση. Αυτό δεν έχει πείσει βασικούς δικούς του ανθρώπους, όπως αυτά που είδαμε τελευταία, να μην επανέρχομαι, στα λεφτά υπάρχουν κλπ.»
Συνεχίζοντας και αναφερόμενος στις συνιστώσες και στην αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ στη Βενεζουέλα του Τσάβες και την Κούβα του Κάστρο χρησιμοποίησε και τον Ίωνα Δραγούμη στην αναφορά του. Πιο συγκεκριμένα είπε:

                       «Εγώ πιστεύω ότι πρέπει επιτέλους να ξεπεζέψουν από αυτά τα ιδεολογήματα τα οποία έχουν πεθάνει. Αυτό ο Ίωνας Δραγούμης το ονόμαζε «κομπογιαννιτισμό». Δηλαδή να πρέπει να αντιγράφεις κάποιον άλλον συνέχεια, που τελικά χάνεται.»

Και μόνο η χρησιμοποίηση του ονόματος του Εθνικιστή Ίωνα Δραγούμη από έναν αντιεθνικιστή και εχθρό του εθνικισμού, αποτελεί εκτός από ιεροσυλία και καπηλεία για ευνόητους ψηφοθηρικούς λόγους. Δεν μπορεί ο κ. Σαμαράς όταν δηλώνει πως «Εθνικισμός είναι να μισείς τους άλλους» να χρησιμοποιεί τα λόγια, το όνομα και το ειδικό βάρος της προσωπικότητας ενός εθνικιστή για να δώσει βαρύτητα στα λεγόμενά του.

Και η τακτική της αποσπασματικής χρησιμοποίησης είναι απορριπτέα καθώς απευθύνεται σε αδαείς. Γιατί αν του «αρέσει» να χρησιμοποιεί τα λόγια του θα του θυμίσουμε εμείς αυτά που πίστευε και είχε πει ο Ίων Δραγούμης:

«Ο εθνικισμός είναι μορφή ενέργειας. Όλοι λοιπόν οι ενεργητικοί άνθρωποι είναι εθνικιστές, είτε το ξέρουν είτε όχι. Ο διεθνιστής είναι στοιχείο θανάτου για το έθνος του».

«Τα Ελληνικά σχολεία είναι για 2 σκοπούς: να ανοίγουν τα μυαλά και να φουσκώνουν το παιδί με τον εθνισμό του. Η παράδοση είναι ο σύνδεσμος των ατόμων μίας φυλής, τωρινών και περασμένων, που τα κάνει έθνος. Ιστορία είναι η συνείδηση του συνδέσμου αυτού. Να νοιώθεις την καταγωγή σου, την συνέχεια του εθνικού εγώ σου, την ιστορία που σου κάνει συνειδητό το πέρασμα του έθνους σου μέσα στους αιώνες».

«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει τους μπάτσους του Τούρκου, που είναι σκλάβος του φόβου του. Ο ραγιάς είναι μισός άνθρωπος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα. Τον κυνηγάς και κρύβεται. Τον δέρνεις και ακόμα σκύβει. Τον σκοτώνεις και σωπαίνει».

«Ναι, το βλέπω πως η Ευρώπη ενώνεται, πως τα έθνη και οι φυλές ζυγώνουν η μία την άλλη. Αλλά εγώ είμαι ένας και εγώ θα ακουμπήσω επάνω στους γύρω μου ανθρώπους. Και αυτοί είναι οι Έλληνες».

«Μόνο εμείς, όσοι νοιώθουμε την δική μας την πατρίδα, μπορούμε να νοιώσουμε και των άλλων τις πατρίδες. Πρώτα πρέπει να νοιώσω τον εαυτό μου καλά, έπειτα καλά το έθνος μου και έτσι φθάνω στην ανθρωπότητα. Όσοι λένε πως είναι κοσμοπολίτες και δεν περνούν από όλα αυτά τα στάδια δεν μπορούν να νοιώσουν την ανθρωπότητα».

«Το Σύνταγμα θέλησε να δώσει στο έθνος αντιπροσώπους και είπε να υπάρχουν βουλευτές. Επρόκειτο αυτοί οι βουλευτές να αντιπροσωπεύσουν το έθνος. Αλλά η πραγματικότητα τα χάλασε και οι βουλευτές δεν είχαν κανένα συμφέρον να καταγίνουν με το έθνος. Τέτοιοι μια φορά δεν είναι. Για όνομα του Θεού, βρείτε άλλους να αντιπροσωπεύσουν το έθνος».

Θέλεις και άλλα κύριε Σαμαρά; Είμαστε σίγουροι ότι τα ξέρεις. Τα έχεις διαβάσει. Πιστεύουμε πως τα έχεις αποστηθίσει κιόλας. Μα για άλλους λόγους. Αυτόν της δημαγωγίας και αυτόν που σε βοηθά να περπατάς τον ακριβώς αντίθετο δρόμο από αυτόν που ο Δραγούμης χάραξε  

ΥΓ
Τώρα τελευταία «συνηθίζεται» από αντιεθνικιστές, η αναφορά τους στο πρόσωπο και στην καπηλεία του Ίωνα Δραγούμη.   

   
Αετίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π