Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Οι τελευταίες εθνικές εκλογές (του Χρήστου Μπίσδα)


                Στις 20 Σεπτεμβρίου 2015 θα διεξαχθούν οι τελευταίες εθνικές εκλογές του νέου ελληνικού κράτους. Τις χαρακτηρίζω τελευταίες όχι γιατί δεν ξα ξαναγίνουν εκλογές αλλά γιατί στο εξής οι εκλογές δεν θα είναι εθνικές αλλά πολυεθνικές. Κι αυτό γιατί η απελθούσα βουλή ψήφισε τις τροποποιήσεις του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, που ως αποτέλεσμα θα έχουν την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε χιλιάδες αλλογενείς. Το ελληνικό κράτος σε λίγους μήνες από εθνικό θα γίνει πολυεθνικό. Στις επόμενες εκλογές μεγάλο ποσοστό του εκλογικού σώματος δεν θα είναι γηγενείς Έλληνες αλλά αλλογενείς που πολιτογραφήθηκαν Έλληνες.
                Οι νέοι αυτοί ψηφοφόροι προφανώς δεν θα ψηφίσουν εθνικιστικά κόμματα αλλά τα διεθνιστικά κόμματα που μεθόδευσαν την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας σ’ αυτούς. Κατά συνέπεια, η προσπάθεια των εθνικιστικών κομμάτων να αυξήσουν τα εκλογικά ποσοστά τους θα δυσχερανθεί, αφού ένα μέρος του εκλογικού σώματος δεν θα είναι σε καμία περίπτωση ψηφοφόροι τους. Αντίθετα, τα κόμματα του συνταγματικού τόξου θα αυξήσουν τα ποσοστά τους σε βάρος των εθνικιστικών κομμάτων στηριζόμενα στις ψήφους των αλλογενών.

                Θα ανέμενε κανείς δριμείες αντιδράσεις από τον εθνικιστικό χώρο κατά την ψήφιση των τροποποιήσεων του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας και την ανάδειξη της  αλλοίωσης του εκλογικού σώματος σε κύριο θέμα της προεκλογικής εκστρατείας της Χρυσής Αυγής, του μοναδικού εθνικιστικού κόμματος που θα συμμετάσχει στις εκλογές, όπως όλα δείχνουν. Για άγνωστους λόγους, τίποτα από τα δύο δεν συνέβη. Κατά την ψήφιση των τροποποιήσεων του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας η Χρυσή Αυγή αντέδρασε χλιαρά εντός και εκτός της βουλής[1], εθνικιστικά έντυπα και ιστοσελίδες δημοσίευσαν λίγα σχετικά άρθρα[2] αλλά καμία δυναμική συγκέντρωση η πορεία δεν διοργανώθηκε, σαν να επρόκειτο για ζήτημα ήσσονος σημασίας. Ομοίως, στην μέχρι στιγμής προεκλογική εκστρατεία το ζήτημα δεν έχει τεθεί προς συζήτηση από κανένα αυτοαποκαλούμενο πατριωτικό ή εθνικιστικό κόμμα ή φορέα.

                Το ζήτημα όμως είναι πολύ σοβαρό για το μέλλον του ελληνικού εθνικισμού για να αντιμετωπίζεται τόσο αδιάφορα. Η προαναφερθείσα αλλοίωση του εκλογικού σώματος, μακροπρόθεσμα θα αποκλείσει οποιοδήποτε εθνικιστικό κόμμα από την κατάληψη της εξουσίας με εκλογές. Όταν από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα κανένα εθνικιστικό κόμμα δεν κατόρθωσε να πείσει το αποτελούμενο από Έλληνες εκλογικό σώμα, τι πιθανότητες υπάρχουν να πείσει ένα πολυεθνικό εκλογικό σώμα; Περαιτέρω, στο εγγύς μέλλον, μέρος της κρατικής εξουσίας σταδιακά θα ασκείται από αλλογενείς Έλληνες πολίτες, γεγονός που θα δυσαρεστεί μεγάλο ποσοστό γηγενών Ελλήνων πολιτών.


Υπό αυτές τις συνθήκες οι δυνατότητες αντίδρασης των εθνικιστών θα είναι δύο: 
είτε η συνέχιση του πολιτικού αγώνα με συμμετοχή σε δημοκρατικές διαδικασίες, γνωρίζοντας, όμως, εκ των προτέρων ότι δεν υπάρχει πιθανότητα κατάληψης της εξουσίας ή, έστω, άσκησης επιρροής στους κυβερνώντες, είτε η συνέχιση του πολιτικού αγώνα χωρίς τη μάταιη συμμετοχή σε δημοκρατικές διαδικασίες.
Η δεύτερη περίπτωση μπορεί να περιλαμβάνει τόσο την νόμιμη όσο και την παράνομη - κατά τα δημοκρατικά ήθη - πολιτική δραστηριότητα. Οι Έλληνες εθνικιστές μπορούν και πρέπει να συνεχίσουν τον πολιτικό και ιδεολογικό αγώνα για την διαφώτιση των Ελλήνων και την κυριαρχία σε όλους τους τομείς (τέχνη, πολιτισμός, εκπαίδευση κλπ), ασχέτως της συμμετοχής τους ή όχι στις εκλογές, και να εφεύρουν νέους τρόπους άσκησης επιρροής στην ελληνική κοινωνία. Στην περίπτωση όμως που η νόμιμη πολιτική και ιδεολογική δράση δεν επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ριζοσπαστικοποίηση ατόμων και ομάδων του εθνικιστικού χώρου. Εφόσον σε κάποιους εθνικιστές δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι ουδεμία επιρροή μπορούν να ασκήσουν δραστηριοποιούμενοι εντός δημοκρατικού πλαισίου, κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα υπάρξουν δυναμικές δράσεις εκ μέρους τους.

Η πιθανότητα ριζοσπαστικοποίησης των εθνικιστών αποτελεί ενδόμυχο φόβο του πολιτικού κατεστημένου. Για να αποφύγει ένα τέτοιο ενδεχόμενο ανέκαθεν  χρησιμοποιούσε ως βαλβίδες εκτόνωσης της δυσαρέσκειας των εθνικιστών διάφορους φορείς που προβάλλονταν ως πατριωτικοί ή και εθνικιστικοί αλλά στην πραγματικότητα αποτελούσαν γρανάζια του ίδιου διεθνιστικού συστήματος. Στην περίπτωση όμως του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας το πολιτικό κατεστημένο έκανε ένα βήμα παραπέρα. Έπιασε στην κυριολεξία στον ύπνο τους Έλληνες εθνικιστές επιφέροντας σοβαρό πλήγμα στην μελλοντική τους κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Στους επόμενους μήνες τα κόμματα του «συνταγματικού» τόξου, ασχέτως του ποια από αυτά θα συγκυβερνήσουν, θα εφαρμόσουν το μνημόνιο κερδίζοντας ταυτόχρονα πολιτικό χρόνο, που θα τους επιτρέψει να αλλοιώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το εκλογικό σώμα.

Οι επόμενες εκλογές όμως θα έρθουν σύντομα, πριν την πάροδο διετίας, κατά την προσωπική μου εκτίμηση. Για να αποφευχθεί άλλη μία περίπτωση εξαπάτησης των Ελλήνων εθνικιστών από πατριδοκάπηλους και για να αποτραπεί η εκλογική κατακρήμνιση των εθνικιστικών κομμάτων στις επόμενες εκλογές, πρέπει άμεσα - ίσως και πριν τις εκλογές - να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των πρόθυμων να συνεργαστούν μεταξύ τους εθνικιστικών φορέων. Θα πρέπει να χαραχθεί μία σοβαρή στρατηγική του εθνικιστικού χώρου, που θα περιλαμβάνει το αίτημα κατάργησης των πρόσφατων τροποποιήσεων του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας[3], και όχι να αρκούμαστε σε ερασιτεχνικές, αποσπασματικές και χλιαρές αντιδράσεις στα πλήγματα που δέχεται το Έθνος μας.

[1] Βλ. σχετ. Κ. Αλεξανδράκης, «Σύριζα και Ανέλ ανοίγουν την Κερκόπορτα: Κατατέθηκε σε ανοιχτή διαβούλευση το νομοσχέδιο απόδοσης ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς»,  http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/suriza-kai-anel-anoigoun-thn-kerkoporta-katatethhke-se-anoichth-diabouleush

[3] Βλ. σχετ. Γ. Σαγιάς, «Πρωτοβουλία για την απόσυρση του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας», http://www.ideapolis.info/2015/07/blog-post_8.html, και Γεώργιος Γαλέος, «Άμεση απόσυρση του εθνοκτόνου νομοσχεδίου για την ιθαγένεια», http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/g.galeos-amesh-aposursh-tou-ethnoktonou-nomoschediou-gia-thn-ithageneia.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π