Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ψηφίδες από την ιστορία του Κινήματος: Η πρώτη ομιλία της Ευγενίας Πρεβεζάνου


η Ευγενία Πρεβεζάνου ομιλεί
σε συγκέντρωση της ΕΝΕΠ
γράφει ο ιστορικός Αρχηγός του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος - ΕΝ.Ε.Κ. συν. Πολύδωρος Δάκογλου 

Η Σχολή Εθνικής Μορφώσεως, η ΣΕΜ όπως έγινε γνωστή σε χιλιάδες Εθνικιστές και Πατριώτες, ήταν ένας κύκλος διαλέξεων –συζητήσεων που γίνονταν κάθε 15 ημέρες στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της οδού Λομβάρδου.
Οι ομιλητές ήταν νέοι άνθρωποι, απόφοιτοι της Σχολής Στελεχών του Κινήματος και μερικές φορές Έλληνες με Ε κεφαλαίο, (όπως ο Δημήτρης Σφαέλλος -ο κόκκινος).
Εκεί, έκανε την πρώτη της ομιλία η Ευγενία Πρεβεζάνου, φοιτήτρια τότε της Νομικής, φορώντας στο πέτο του πουκαμίσου της το σήμα της αποφοίτου της Σχολής. Το χρυσό σπασμένο κρίκο αλυσίδας, σε πορφυρό φόντο.

Ανοιχτή ομιλία της ΕΝΕΠ. Στο βήμα η συν.
Ευγενία Πρεβεζάνου 
Έκλαιγε ο κόσμος που την άκουγε. Μαζί τους, βούρκωνα και εγώ. Με ανάμικτα αισθήματα υπερηφάνειας, για τα στελέχη που ετοιμάζαμε και θλίψης για την περιγραφόμενη κατάπτωση του Ελληνισμού.
Πριν από την Ευγενία, είχε αποφοιτήσει από την Σχολή Στελεχών ο μεγαλύτερος αδελφός της ο Μπάμπης και μετά την Ευγενία, ακολούθησε και η μικρότερη της οικογένειας η Σούλα. Τρία αδέλφια, το ένα καλύτερο από το άλλο.
(Για να μη γίνει καμία σύγχυση, η Ευγενία Πρεβεζάνου που εκλέχθηκε βουλευτής το 2012 και πολιτεύεται με τους ΑΝΕΛ, είναι ξαδέλφη της δικής μας Ευγενίας και τότε ήταν πολύ μικρό κοριτσάκι που βεβαίως δεν μπορούσε να ενταχθεί).


Ευγενία Πρεβεζάνου - Πολύδωρος Δάκογλου- Θεοτόκης-Δεβλέτογλου 

ΑΥΡΙΟ: ΨΗΦΙΔΑ 6 (Εκπαιδευτικές συναντήσεις με τον Παύλο Μπακογιάννη)

Δημήτρης Σφαέλλος 
Σημείωση Κοινού Παρονομαστή: 
Το φωτογραφικό αρχείο, το οφείλουμε στην προσπάθεια δυο συναγωνιστών. Του συν. Γιάννη Σχοινά ο οποίος μας έχει δώσει ψηφιοποιημένο όλο το αρχείο του, με φωτογραφίες, βίντεο, τραγούδια, δημοσιεύματα για το εθνικιστικό Κίνημα, το περιοδικό ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ. Μια προσπάθεια που χρειάζεται χρόνια για να συγκεντρωθεί και να γίνει. 

Αλλά και στον συν. Σπύρο Παπαδόπουλο που εκτός από τις φωτογραφίες τροφοδοτεί με υλικό από το ατελείωτο αρχείο του τον Κοινό Παρονομαστή.
Δυστυχώς με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν μας έχουν αποστείλει, παρ ότι το ζητήσαμε ότι έχει καταχωνιαστεί στα συρτάρια. Πιστεύουμε πως κάποια στιγμή θα γίνει όταν πληροφορηθούν και αντιληφθούν όλοι οι συναγωνιστές την προσπάθεια που κάνουμε να φέρουμε στην επιφάνεια τον Αγώνα που δώσαμε και πως όποιο απόκομμα, όποια φωτογραφία είναι πολύτιμη.  

ΥΓ
Ευκαιρίας δοθείσης με την αναφορά του συναγωνιστή Δάκογλου στον Δημήτρη Σφαέλλο, βάζουμε την φωτογραφία του. Θα κάνουμε όμως ξεχωριστά ένα αφιέρωμα στον μεγάλο αυτόν εθνικιστή και συναγωνιστή μας. Του το οφείλουμε για την μεγάλη προσφορά του που πρέπει να την γνωρίζουν οι νεότεροι και να την θυμηθούν οι παλαιότεροι.   


1 σχόλιο:

  1. Η συνωνυμη εξαδελφη της ευγενιας υπηρξε πριν απο τους ΑΝ.ΕΛ υποψηφια και με τον ΛΑ.Ο.Σ και μαλιστα απο'οτι γνωριζω ζητησε να τηνδει ο Γ.Καρατζαφερης διοτι καποιος του..σφυριξε οτι προερχοταν απο το ΚΙΝΗΜΑ..υποψιαστηκα τοτε ποιος πρεπει να του το ειχε πει.προφανως με καλη προθεση για την αγωνιστικη ιστορια της Ευγενιας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π