Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Η εξαφάνιση του Νίκου Άγκο.


του Ναπολέοντα Λιναρδάτου
Ίσως να μην το γνωρίζετε, αλλά εδώ και καιρό ο Νίκος Άγκο έχει γίνει άφαντος. Ο Νίκος Άγκο που έκανε μεγάλο αγώνα για να μείνει στην Ελλάδα, στην οποία παρανόμως είχε εισέλθει και τελευταία παρανόμως διέμενε, κατάφερε να παρακάμψει τον νόμο, έγινε «Έλληνας» και από τότε αγνοείται η τύχη του. Ας ξεδιαλύνουμε όμως το δακρύβρεχτο μυστήριο.
Ο Αλβανός Νίκο Άγκο «επιχείρησε να περάσει στην Ελλάδα το 1991 από ένα πέρασμα κοντά στην Ηγουμενίτσα. Συνελήφθη από Έλληνες στρατιώτες και τον γύρισαν πίσω. Το 1992 τα κατάφερε», όπως γράφουν τα «Νέα» σε ένα ρεπορτάζ εμπνευσμένο από τις ταινίες του Ξανθόπουλου. Μετά από πολλές δουλειές ο κ. Άγκο θα γίνει δημοσιογράφος αλβανικών εφημερίδων και αργότερα της «Αυγής».
Μέχρις εδώ η ιστορία του Νίκου Άγκο είναι μια συνήθης ιστορία λαθρομετανάστη. Σχετικά εύκολα εισβάλει στην Ελλάδα και εύκολα θα εκμεταλλευτεί την απίστευτη
ανεκτικότητα των νόμων και του κράτους στην παρανομία. Ο Νίκος Άγκο θα εξελιχθεί γράφοντας για το πόσο ρατσιστές είναι οι Έλληνες και θα γίνει και «μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου».

Όμως «τον Ιανουάριο του 2012 όταν χρειάστηκε να ταξιδέψει για ένα δημοσιογραφικό συνέδριο στο Δουβλίνο, πήρε τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα πως ο φάκελός του είχε προβλήματα. «Επικοινώνησα πολλές φορές με την αρμόδια υπηρεσία και η απάντηση ήταν καθησυχαστική», λέει στα «Νέα». Μέχρι που το απόγευμα της 17ης Μαΐου έλαβε ένα τηλεφώνημα από το Δήμο Αθηναίων που του ζητούσαν να περάσει επειγόντως το επόμενο πρωί γιατί είχε αποφασιστεί η απέλασή του από την χώρα. «Με ενημέρωσαν πως έχω 30 ημέρες για να εγκαταλείψω την χώρα γιατί δεν συμπλήρωσα τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για την ανανέωση της άδειας παραμονής. Έπεσα από τα σύννεφα. Όλη η ζωή μου άλλαξε σε μια μέρα από το λάθος ενός υπαλλήλου, όπως εκτιμώ, που δεν θέλησε να εξετάσει όλα τα έγγραφα που μου ζητήθηκε να προσκομίσω».

Από εκείνη την στιγμή η υπόθεση του Νίκου Άγκου θα αγγίξει την καρδιά κάθε «ευαίσθητου» Έλληνα. Ως συνήθως τα ΜΜΕ θα δώσουν ειδική προτεραιότητα στο θέμα με την ενδεδειγμένη αντικειμενικότητα που πάντα καλύπτουν το θέμα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα. «Βέτο στην απέλαση του Νίκο Άγκο» από τα «Νέα». «Απειλείται με απέλαση Αλβανός δημοσιογράφος» από το «Έθνος», με υπότιτλο που υπογράμμιζε το «παράλογο» της απέλασης: «Δεν είχε συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων το 2007!» Γιατί στην Ελλάδα είναι οι Έλληνες που πρέπει να μάθουν να πειθαρχούν στους νόμους, αλλά όχι οι μετανάστες. Ενώ η «Καθημερινή» μεταξύ άλλων αναφέρει ως υποτίθεται ελαφρυντικό για τον Νίκο Άγκο ότι «ο δημοσιογράφος είχε δεχθεί ρατσιστικές απειλές για την ζωή του στο μπλογκ του odromos.wordpress.com». Χαρακτηρίζει δε την απέλαση ως απροσδόκητη λες και ο νόμος ξεφύτρωσε από το πουθενά. 

Αυτό είναι ενδεικτικό δείγμα για το πως τα καθιερωμένα ΜΜΕ καλύπτουν την υπόθεση. Η «Αυγή» ουρλιάζει με τίτλους «Υπόθεση τιμής η υπεράσπιση του Νίκο Άγκο» και «Το αυγό του φιδιού για το οποίο προειδοποιούσαμε τόσο καιρό εκκολάφθηκε! Αφού αυτοί που κυβέρνησαν επί 38 χρόνια, και εσχάτως συγκυβέρνησαν, το ζέσταναν τρυφερά στον κόρφο τους. Στρατόπεδα συγκέντρωσης και ανθρωποφαγία για τους μετανάστες, ατιμωρησία και ανοχή στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία για χρόνια και χρόνια. Τώρα, λοιπόν, το φίδι ετοιμάζεται να δαγκώσει. Πρώτη επιλογή ένας άνθρωπος που ζει 20 χρόνια στην χώρα μας, που «μετέχει της ημετέρας παιδείας», που είναι οικογενειάρχης με δύο κόρες που μεγαλώνουν στην Ελλάδα, γνωρίζοντας αυτή μόνο για Πατρίδα τους, σεμνός, χαμηλών τόνων και εντούτοις μαχητής. Κατά των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά των φαινομένων εκφασισμού της κοινωνίας μας»

Η ΕΣΗΕΑ θα βγάλει ανακοίνωση όπου θα «καταγγέλλει την επιχειρούμενη εξόντωση του δημοσιογράφου Νίκου Άγκο». Ενώ η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό», θα ανακοινώσει ότι «ζητάμε υπηκοότητα και όχι απέλαση για το Νίκο Άγκο. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ασφάλιση και δικαιώματα, κανένας μετανάστης χωρίς χαρτιά. Αποσύνδεση της ανανέωσης της άδειας παραμονής των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα από την συλλογή ενσήμων».
Μπλογκ θα γεμίσουν με αναρτήσεις του τύπου: «Αγαπητέ Niko, ζητώ συγγνώμη εκ μέρους των σκεπτόμενων συμπατριωτών μου, για την απαράδεκτη συμπεριφορά του Κράτους μας προς το πρόσωπό σου. Ένα κράτος που η δικαιοσύνη του, δεν έπαψε ποτέ, να μας πληγώνει». Τίτλος: «Η χώρα έχει ανάγκη από έναν Niko Ago. Να μην απελαθεί!» Η ηλεκτρονική μετενσάρκωση της «Ελευθεροτυπίας», το Lifo.gr, θα κάνει εκστρατεία με άρθρα υπέρ του Άγκο και σύντομα στο Facebook θα δημιουργηθούν σελίδες συμπαράστασης. Μια εξ αυτών θα συγκεντρώσει πάνω από 9.000 μέλη Ελλήνων «σκεπτόμενων συμπατριωτών». 

Στην υπόθεση θα παρέμβει άμεσα και θα δώσει λύση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ θα μάθουμε ότι «ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, από τον οποίο ζήτησε, στο πλαίσιο του νόμου, να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διακριτικής ευχέρειας που διαθέτει, ώστε να μην απελαθεί ο γνωστός δημοσιογράφος, Νίκο Άγκο». Εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια διακριτικής ευχέρειας και ο Άγκο όχι μόνο δεν απελάθηκε, αλλά του δόθηκε και η ελληνική υπηκοότητα. Μετά ο Νίκος Άγκο όμως εξαφανίσθηκε... 

Τι ακριβώς συνέβη; Δεν ήταν αρκετό το «ποτάμι αλληλεγγύης που υπήρχε γύρω του». Δεν εξαντλήθηκαν πλήρως όλα τα περιθώρια διακριτικής ευχέρειας του ελληνικού κράτους τους νόμους του οποίου ο Άγκο είχε επανειλημμένως καταπατήσει; Και δεν ήταν ο Νίκο Άγκο που είχε δηλώσει στην iefimerida.gr: ««Δεν πρόκειται να φύγω από την Ελλάδα» είπε και μπορούσες να καταλάβεις από τον τόνο της φωνής του πως το εννοούσε με όλη του την ψυχή». Και: «Εγώ όμως θέλω να μείνω στην Ελλάδα, δεν φεύγω ακόμη και εάν μου δώσουν δέκα χώρες την υπηκοότητά τους». Αλλά μόλις του δόθηκε η ελληνική υπηκοότητα ο Άγκο την έκανε για Σουηδία. Στον νου έρχεται πάλι το: «Εγώ όμως θέλω να μείνω στην Ελλάδα, δεν φεύγω ακόμη και εάν μου δώσουν δέκα χώρες την υπηκοότητά τους».
Για να καταλάβει κάποιος την σημερινή Ελλάδα θα πρέπει να δει πως το ελληνικό κράτος, τα κόμματα, τα ΜΜΕ και οι «σκεπτόμενοι συμπατριώτες» αντιμετώπισαν τον Άγκο και πως τον Στηβ Λάλα που έδωσε χρόνια από την ζωή του για την Ελλάδα. Παρεμπιπτόντως, στους χιλιάδες «σκεπτόμενους συμπατριώτες» που συμπαραστάθηκαν στον Άγκο στο Facebook, θα ήθελα να τους πω ότι αν αισθάνονται ότι βρέχει είναι επειδή τους φτύνει ο Άγκο και ο κάθε Άγκο που έχει εισβάλει στην Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π